Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο Chrome για iPhone και iPod Touch

Πηγαίνετε με την υπηρεσία Incognito για να διατηρήσετε το ιστορικό του σερφ σας ιδιωτικό.

Όταν πραγματοποιείτε σερφάρισμα στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Google Chrome για iPhone και iPod touch, αποθηκεύει συγκεκριμένα στοιχεία ιδιωτικών δεδομένων, όπως ιστολόγια περιήγησης και λήψης, ιστορικό αναζήτησης και cookies. Αυτά τα δεδομένα αποθηκεύονται στην κινητή συσκευή σας για ποικίλες μελλοντικές χρήσεις, που κυμαίνονται από την επιτάχυνση των χρόνων φόρτωσης σελίδας έως την προπληθυσμό των κωδικών πρόσβασης. Ενώ η εφαρμογή Chrome παρέχει μια μέθοδο για την πλήρη κατάργηση αυτών των δεδομένων ανά πάσα στιγμή στην ενότητα "Απόρρητο" των Ρυθμίσεών της, προσφέρει επίσης μια λειτουργία περιήγησης που διαγράφει αυτόματα αυτά τα δυνητικά ιδιωτικά στοιχεία από το iPhone ή το iPod touch μόλις κλείσει το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης .

Τι είναι η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης;

Η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης, περιστασιακά αναφερόμενη ως λειτουργία μυστικότητας, μπορεί να ενεργοποιηθεί σε μεμονωμένες καρτέλες για να έχετε τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων που αποθηκεύονται και δεν αποθηκεύονται στην κινητή συσκευή σας. Όταν είναι ενεργή η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης, δεν δημιουργείται καμία καταγραφή των ιστότοπων που επισκέπτεστε ή των αρχείων που πραγματοποιείτε λήψη μέσω της εφαρμογής Chrome. Επίσης, τα cookies που μεταφορτώνονται κατά τη διάρκεια της πλοήγησης καθαρίζονται αμέσως μετά το κλείσιμο της ενεργής καρτέλας. Οι ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης που τροποποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας ανώνυμης περιήγησης διατηρούνται, όπως και η προσθήκη και η διαγραφή των σελιδοδεικτών.

Λάβετε υπόψη ότι η λειτουργία ανώνυμης περιστροφής επηρεάζει μόνο τη δική σας συσκευή. Δεν αφαιρεί το ιστορικό και τις πληροφορίες περιήγησης από τον πάροχο διαδικτύου ή από τους ιστότοπους που επισκεφθήκατε μόνο από τη φορητή συσκευή iOS.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης

Η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο iPhone ή στο iPod touch μπορεί να ενεργοποιηθεί με λίγες βρύσες. Δείτε πώς:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Chrome. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google.
  2. Πατήστε το κουμπί του μενού του Chrome , το οποίο είναι τρεις κάθετα τοποθετημένες τελείες που βρίσκονται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του προγράμματος περιήγησης.
  3. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Νέα καρτέλα ανώνυμης καρτέλας .

Πραγματοποιείτε περιήγηση στο σύστημα ανώνυμης περιήγησης. Όπως απεικονίζεται στο στιγμιότυπο οθόνης που συνοδεύει αυτό το άρθρο, παρέχεται ένα μήνυμα κατάστασης και μια σύντομη επεξήγηση στο κύριο τμήμα του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης του Chrome.

Πατήστε στη γραμμή διευθύνσεων στο επάνω μέρος της οθόνης για να εισαγάγετε μια διεύθυνση URL. Το λογότυπο της λειτουργίας Incognito, ένα καπέλο και ένα ζευγάρι γυαλιά εμφανίζονται στα αριστερά της γραμμής διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης για να υποδείξετε ότι βρίσκεστε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στη συγκεκριμένη καρτέλα. Για να βγείτε από τη λειτουργία ανώνυμης λειτουργίας σε οποιοδήποτε σημείο, απλώς κλείστε την καρτέλα "Ενεργή λειτουργία ανώνυμης περιήγησης" πατώντας το κουμπί Χ στο επάνω μέρος της οθόνης.

Έχετε υπόψη ότι σε κάθε καρτέλα που έχετε στο Chrome, το επάνω μέρος της καρτέλας είναι είτε λευκό είτε σκούρο γκρι. Οι καρτέλες με την άσπρη κορυφή είναι κανονικές καρτέλες. Αυτοί με τις σκούρες γκρι κορυφές είναι καρτέλες ανώνυμης περιήγησης. Για να δείτε όλες τις ανοιχτές καρτέλες, σύρετε είτε προς τα δεξιά είτε πατήστε τον μικρό αριθμό στο πλαίσιο στο επάνω μέρος της οθόνης.