Διαμορφώσεις διαφανειών στο PowerPoint 2010

01 από 09

Η διαφάνεια τίτλου

Τίτλος διαφάνειας του PowerPoint 2010. © Wendy Russell

Όταν ανοίγετε μια νέα παρουσίαση στο PowerPoint 2010, το πρόγραμμα υποθέτει ότι θα ξεκινήσετε την προβολή παρουσίασης με μια διαφάνεια τίτλου. Η προσθήκη τίτλου και υπότιτλου σε αυτή τη διάταξη διαφανειών είναι τόσο εύκολη όσο και κάνοντας κλικ στα πεδία κειμένου που παρέχονται και πληκτρολογώντας.

Έχετε μια παλαιότερη έκδοση; Μάθετε σχετικά με τις διαφάνειες διαφανειών στο PowerPoint 2007 .

02 του 09

Προσθήκη νέας διαφάνειας

Το νέο κουμπί διαφάνειας του PowerPoint 2010 έχει δύο λειτουργίες - προσθέστε τον προεπιλεγμένο τύπο διαφάνειας ή επιλέξτε διάταξη διαφάνειας. © Wendy Russell

Το κουμπί Νέες διαφάνειες βρίσκεται στο αριστερό άκρο της καρτέλας Αρχική σελίδα της κορδέλας . Περιέχει δύο ξεχωριστά πλήκτρα λειτουργιών. Η προεπιλεγμένη διάταξη διαφανειών για μια νέα διαφάνεια είναι ο τίτλος και ο τύπος περιεχομένου της διαφάνειας.

  1. Εάν η τρέχουσα επιλεγμένη διαφάνεια είναι μια διαφάνεια τίτλου ή εάν πρόκειται για τη δεύτερη διαφάνεια που προστέθηκε στην παρουσίαση, θα προστεθεί η προεπιλεγμένη διάταξη διαφάνειας τίτλου και περιεχομένου .
    Οι επόμενες νέες διαφάνειες θα προστεθούν χρησιμοποιώντας τον τρέχοντα τύπο διαφάνειας ως μοντέλο. Για παράδειγμα, εάν η τρέχουσα διαφάνεια στην οθόνη δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τη διάταξη διαμόρφωσης Εικόνας με λεζάντες , η νέα διαφάνεια θα είναι επίσης αυτού του τύπου.
  2. Το κάτω κουμπί θα ανοίξει το μενού συμφραζομένων που θα δείχνει τις εννέα διαφορετικές διατάξεις διαφανειών για να διαλέξετε.

03 του 09

Τίτλος και περιεχόμενο Διάταξη διαφανειών για κείμενο

Η διάταξη διαφάνειας τίτλου και περιεχομένου του PowerPoint 2010 έχει δύο λειτουργίες - κείμενο ή γραφικό περιεχόμενο. © Wendy Russell

Όταν χρησιμοποιείτε την επιλογή κειμένου με κουκκίδες σε διάταξη διαφάνειας τίτλου και περιεχομένου , απλά κάντε κλικ στο μεγάλο πλαίσιο κειμένου και πληκτρολογήστε τις πληροφορίες σας. Κάθε φορά που πατάτε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο, εμφανίζεται μια νέα κουκκίδα για την επόμενη γραμμή κειμένου.

Σημείωση - Μπορείτε να επιλέξετε να εισαγάγετε κείμενο με κουκκίδες ή διαφορετικό τύπο περιεχομένου, αλλά όχι αμφότερα σε αυτόν τον τύπο διαφανειών. Ωστόσο, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και τις δύο λειτουργίες, υπάρχει μια ξεχωριστή διάταξη διαφανειών για την εμφάνιση δύο τύπων περιεχομένου σε μια διαφάνεια. Αυτός είναι ο τύπος διαφάνειας δύο περιεχομένων .

04 του 09

Τίτλος και περιεχόμενο Διάταξη διαφανειών για περιεχόμενο

Η διάταξη διαφάνειας τίτλου και περιεχομένου του PowerPoint 2010 έχει δύο λειτουργίες - κείμενο ή γραφικό περιεχόμενο. © Wendy Russell

Για να προσθέσετε περιεχόμενο διαφορετικό από το κείμενο στη διάταξη διαφάνειας τίτλου και περιεχομένου , κάντε κλικ στο εικονίδιο κατάλληλου χρώματος στο σύνολο έξι διαφορετικών τύπων περιεχομένου. Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν:

05 του 09

Περιεχόμενο χάρτη

Προσθέστε ένα γράφημα στην παρουσίαση του PowerPoint 2010. © Wendy Russell

Ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα χαρακτηριστικά που εμφανίζονται στις διαφάνειες του PowerPoint είναι τα διαγράμματα . Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι γραφημάτων που είναι διαθέσιμοι για να αντικατοπτρίζουν τον ιδιαίτερο τύπο περιεχομένου σας.

Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο " Διάγραμμα" σε οποιονδήποτε τύπο περιεχομένου της διαφάνειας στο PowerPoint προσθέτει ένα γενικό διάγραμμα στη διαφάνεια του PowerPoint 2010. Επιπλέον, τα δεδομένα γενικού γραφήματος εμφανίζονται σε ένα δελτίο δεδομένων. Η επεξεργασία αυτών των δεδομένων θα αντικατοπτρίζει αμέσως τις αλλαγές στο γράφημα.

Ο γενικός χάρτης μπορεί να τροποποιηθεί με πολλούς τρόπους επιλέγοντας επιλογές από τη γραμμή εργαλείων που εμφανίζεται πάνω από το διάγραμμα. Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν τύπο γραφήματος και διαφορετικούς τρόπους χειρισμού των δεδομένων που εμφανίζονται στο γράφημα.

Για να επεξεργαστείτε το γράφημα αργότερα, απλά κάντε διπλό κλικ στο διάγραμμα της διαφάνειας. Στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία υπάρχοντος . Επεξεργαστείτε το γράφημά σας όπως θέλετε.

06 του 09

Οι εννέα διαφορετικές διατάξεις περιεχομένου διαφανειών

PowerPoint 2010 όλες τις διατάξεις διαφάνειας. © Wendy Russell

Οποιαδήποτε διάταξη διαφανειών μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, απλά κάνοντας κλικ στο κουμπί Layout στην καρτέλα Home της κορδέλας.

Η λίστα των σχημάτων διαφάνειας έχει ως εξής:

  1. Slide τίτλου - Χρησιμοποιείται στην αρχή της παρουσίασής σας ή για να διαιρέσετε τμήματα της παρουσίασής σας.
  2. Τίτλος και περιεχόμενο - Η προεπιλεγμένη διάταξη διαφανειών και η πιο συνηθισμένη διάταξη διαφάνειας.
  3. Κεφαλίδα τμήματος - Χρησιμοποιήστε αυτόν τον τύπο διαφάνειας για να διαχωρίσετε διαφορετικά τμήματα της ίδιας παρουσίασης, αντί να χρησιμοποιήσετε μια πρόσθετη διαφάνεια τίτλου. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτικό στη διάταξη διαφάνειας τίτλου.
  4. Δύο περιεχόμενα - Χρησιμοποιήστε αυτήν τη διάταξη διαφανειών εάν θέλετε να εμφανίσετε κείμενο εκτός από έναν τύπο γραφικού περιεχομένου.
  5. Σύγκριση - Παρόμοια με τη διάταξη διαφανειών δύο περιεχομένων, αλλά αυτός ο τύπος διαφάνειας περιλαμβάνει επίσης ένα πλαίσιο κειμένου τίτλου πάνω σε κάθε τύπο περιεχομένου. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον τύπο διάταξης διαφανειών για να:
    • συγκρίνετε δύο τύπους του ίδιου τύπου περιεχομένου (για παράδειγμα - δύο διαφορετικά διαγράμματα)
    • εμφάνιση κειμένου εκτός από έναν τύπο γραφικού περιεχομένου
  6. Μόνο τίτλος - Χρησιμοποιήστε αυτή τη διάταξη διαφάνειας αν θέλετε να τοποθετήσετε μόνο έναν τίτλο στη σελίδα, αντί για έναν τίτλο και έναν υπότιτλο. Στη συνέχεια, μπορείτε να εισαγάγετε άλλους τύπους αντικειμένων, όπως clip art, WordArt, εικόνες ή διαγράμματα, αν θέλετε.
  7. Blank - Μια κενή διάταξη διαφανειών χρησιμοποιείται συχνά όταν μια εικόνα ή άλλο γραφικό αντικείμενο που δεν χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες, θα εισαχθεί για να καλύψει ολόκληρη τη διαφάνεια.
  8. Περιεχόμενο με λεζάντα - Το περιεχόμενο (συνήθως ένα γραφικό αντικείμενο, όπως ένα γράφημα ή μια εικόνα) θα τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά της διαφάνειας. Η αριστερή πλευρά επιτρέπει τον τίτλο και το κείμενο για να περιγράψετε το αντικείμενο.
  9. Εικόνα με λεζάντα - Το πάνω μέρος της διαφάνειας χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση μιας εικόνας. Κάτω από τη διαφάνεια μπορείτε να προσθέσετε έναν τίτλο και περιγραφικό κείμενο, αν θέλετε.

07 του 09

Αλλαγή διάταξης διαφάνειας

Αλλαγή διάταξης διαφανειών του PowerPoint 2010. © Wendy Russell

Κάντε κλικ στο κουμπί Διάταξη στην καρτέλα Αρχική σελίδα της κορδέλας. Αυτό θα δείξει ένα μενού με βάση τα συμφραζόμενα των εννέα διαφορετικών επιλογών διάταξης διαφανειών στο PowerPoint 2010.

Η τρέχουσα διάταξη διαφανειών θα επισημανθεί. Τοποθετήστε το ποντίκι πάνω στη νέα διάταξη διαφανειών της επιλογής σας και ο τύπος διαφάνειας θα επισημανθεί επίσης. Όταν κάνετε κλικ στο ποντίκι, η τρέχουσα διαφάνεια παίρνει αυτή τη νέα διάταξη διαφάνειας.

08 από 09

Το παράθυρο διαφανειών / περιγραμμάτων

Παρουσίαση διαφανειών / πλαισίου του PowerPoint 2010. © Wendy Russell

Το παράθυρο διαφανειών / παραθύρων βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης του PowerPoint 2010.

Έχετε υπόψη ότι κάθε φορά που προσθέτετε μια νέα διαφάνεια, εμφανίζεται μια μικροσκοπική έκδοση αυτής της διαφάνειας στο παράθυρο διαφανειών / περιγραμμάτων στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Κάνοντας κλικ σε οποιαδήποτε από αυτές τις μικρογραφίες, τοποθεσίες που μετατοπίζονται στην οθόνη σε Κανονική προβολή για περαιτέρω επεξεργασία.

09 του 09

Μετακίνηση πλαισίων κειμένου για να αλλάξετε τη διάταξη

Κινούμενο με τον τρόπο μετακίνησης πλαισίων κειμένου σε παρουσιάσεις του PowerPoint. © Wendy Russell

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν περιορίζεστε στη διάταξη μιας διαφάνειας όπως εμφανίζεται για πρώτη φορά στο PowerPoint 2010. Μπορείτε να προσθέσετε, να μετακινήσετε ή να αφαιρέσετε πλαίσια κειμένου ή άλλα αντικείμενα ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε διαφάνεια.

Το σύντομο κινούμενο GIF παραπάνω δείχνει τον τρόπο μετακίνησης και μεγέθυνσης των πλαισίων κειμένου στη διαφάνειά σας.

Αν δεν υπάρχει διάταξη διαφανειών που να ταιριάζει με τις συγκεκριμένες ανάγκες σας, μπορείτε να δημιουργήσετε τον εαυτό σας προσθέτοντας πλαίσια κειμένου ή άλλα αντικείμενα, όπως υπαγορεύουν τα δεδομένα σας.