Δημιουργήστε μια απλή μακροεντολή PowerPoint για την αλλαγή μεγέθους φωτογραφιών

01 από 08

Δημιουργήστε μια μακροεντολή του PowerPoint - Το σενάριο δειγματοληψίας

Δημιουργήστε μια μακροεντολή στο PowerPoint για να μειώσετε το μέγεθος της εικόνας. © Wendy Russell

Έχετε κάνει υπέροχες φωτογραφίες με τη νέα σας κάμερα. Χρησιμοποιήσατε υψηλή ανάλυση για να έχετε τραγανές και καθαρές εικόνες. Όλες οι φωτογραφίες έχουν το ίδιο μέγεθος. Ωστόσο, οι φωτογραφίες είναι πολύ μεγάλες για τις διαφάνειες όταν τις τοποθετείτε στο PowerPoint . Πώς μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία αλλαγής μεγέθους χωρίς να κάνετε το κουραστικό έργο για κάθε φωτογραφία;

Η απάντηση - κάντε μια μακροεντολή για να κάνετε τη δουλειά για σας.

Σημείωση - Αυτή η διαδικασία λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις του PowerPoint 97-2003.

Βήματα για τη δημιουργία της μακροεντολής

  1. Επιλέξτε Εισαγωγή> Εικόνα> Από αρχείο ... από το μενού.
  2. Εντοπίστε την εικόνα στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή .
  3. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για κάθε μία από τις φωτογραφίες σας. Μην ανησυχείτε ότι οι φωτογραφίες είναι πολύ μεγάλες για τις διαφάνειες σε αυτό το σημείο.

02 από 08

Εφαρμογή των βημάτων μακροεντολών του PowerPoint - Αλλαγή μεγέθους μιας εικόνας

Μεταβείτε στο παράθυρο διαλόγου Μορφοποίηση φωτογραφιών. © Wendy Russell

Προτού δημιουργήσετε τη μακροεντολή σας για να αυτοματοποιήσετε την εργασία, πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα και να βεβαιωθείτε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε.

Σε αυτό το παράδειγμα, πρέπει να αλλάξουμε το μέγεθος όλων των εικόνων μας κατά ένα ορισμένο ποσοστό. Δοκιμάστε να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας σε μια διαφάνεια μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

Βήματα για την αλλαγή μεγέθους μιας εικόνας

  1. Κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέξτε Μορφοποίηση εικόνας ... από το μενού συντόμευσης. (ή κάντε κλικ στην εικόνα και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Μορφοποίηση εικόνας στη γραμμή εργαλείων Εικόνα).
  2. Στο παράθυρο διαλόγου " Μορφοποίηση εικόνας ", κάντε κλικ στην καρτέλα " Μέγεθος " και πραγματοποιήστε τις απαραίτητες αλλαγές από τις επιλογές εκεί.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ολοκληρώσετε τις αλλαγές.

03 του 08

Εκπαιδεύστε τα βήματα μακροεντολών του PowerPoint - Αποκτήστε πρόσβαση στο μενού Ευθυγράμμιση ή διανομή

Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο μενού Σχετικά με το Slide on Align and Distribute. © Wendy Russell

Σε αυτό το σενάριο, θέλουμε η ευθυγράμμιση της εικόνας μας να είναι σε σχέση με τη διαφάνεια. Θα ευθυγραμμίσουμε την εικόνα στο κέντρο της ολίσθησης, τόσο οριζόντια όσο και κάθετα.

Από τη γραμμή εργαλείων Σχεδίαση επιλέξτε Σχεδίαση> Ευθυγράμμιση ή Διανομή και βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στην επιλογή Σχετικά με τη διαφάνεια . Εάν δεν υπάρχει σημάδι επιλογής, κάντε κλικ στην επιλογή Σχετική σε Slide και αυτό θα τοποθετήσει ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή αυτή. Αυτό το σημάδι ελέγχου θα παραμείνει μέχρι να επιλέξετε να το αφαιρέσετε αργότερα.

04 του 08

Καταγράψτε τη μακροεντολή του PowerPoint

Εγγραφή μακροεντολής. © Wendy Russell

Αφού εισαχθούν όλες οι φωτογραφίες στις διαφάνειες, επιστρέψτε στην πρώτη διαφάνεια εικόνας. Αναίρεση τυχόν αλλαγών που κάνατε νωρίτερα στην πράξη. Θα επαναλάβετε αυτά τα βήματα για να καταγράψετε τη μακροεντολή.

Επιλέξτε Εργαλεία> Μακροεντολή> Καταγραφή νέας μακροεντολής ... από το μενού.

05 του 08

Εγγραφή διαλόγου μακροεντολής - Ονομάστε τη μακροεντολή του PowerPoint

Όνομα και περιγραφή μακροεντολών. © Wendy Russell

Το παράθυρο διαλόγου Εγγραφή μακροεντολών περιέχει τρία πλαίσια κειμένου.

  1. Όνομα μακροεντολής - Εισαγάγετε ένα όνομα για αυτήν τη μακροεντολή. Το όνομα μπορεί να περιέχει γράμματα και αριθμούς, αλλά πρέπει να αρχίζει με γράμμα και δεν μπορεί να περιέχει κενά. Χρησιμοποιήστε την υπογράμμιση για να υποδείξετε ένα κενό στο όνομα της μακροεντολής.
  2. Αποθήκευση μακροεντολής In - Μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε τη μακροεντολή στην τρέχουσα παρουσίαση ή σε μια άλλη ανοιχτή παρουσίαση . Χρησιμοποιήστε την αναπτυσσόμενη λίστα για να επιλέξετε άλλη ανοιχτή παρουσίαση.
  3. Περιγραφή - Είναι προαιρετικό αν εισάγετε οποιαδήποτε πληροφορία σε αυτό το πλαίσιο κειμένου. Πιστεύω ότι είναι χρήσιμο να συμπληρώσετε αυτό το πλαίσιο κειμένου, απλώς για να ανοίξετε τη μνήμη εάν πρέπει να εξετάσετε αυτή τη μακροεντολή σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Κάντε κλικ στο κουμπί OK μόνο όταν είστε έτοιμοι να συνεχίσετε, επειδή η εγγραφή ξεκινά αμέσως μόλις κάνετε κλικ στο OK.

06 του 08

Βήματα για την καταγραφή της μακροεντολής του PowerPoint

Κάντε κλικ στο κουμπί διακοπής για να διακόψετε την εγγραφή της μακροεντολής. © Wendy Russell

Μόλις κάνετε κλικ στο OK στο παράθυρο διαλόγου Εγγραφή μακροεντολών , το PowerPoint αρχίζει την καταγραφή κάθε κλικ και πλήκτρου του ποντικιού. Συνεχίστε με τα βήματα για να δημιουργήσετε τη μακροεντολή σας για να αυτοματοποιήσετε την εργασία. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί " Διακοπή " στη γραμμή εργαλείων "Εγγραφή μακροεντολών" .

Σημείωση - Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει ένα σημάδι επιλογής δίπλα στο Σχετικό με το Slide στο μενού Align or Align, όπως αναφέρεται στο Βήμα 3.

  1. Βήματα για την ευθυγράμμιση των εικόνων στη διαφάνεια
    • Κάντε κλικ στο κουμπί Σχεδίαση> Ευθυγράμμιση ή διανομή> Ευθυγράμμιση κέντρου για να ευθυγραμμίσετε την εικόνα οριζόντια στη διαφάνεια
    • Κάντε κλικ στην επιλογή Σχεδίαση> Ευθυγράμμιση ή διανομή> Ευθυγράμμιση μέση για να ευθυγραμμίσετε την εικόνα κατακόρυφα στη διαφάνεια
  2. Βήματα για την αλλαγή μεγέθους της εικόνας (ανατρέξτε στο Βήμα 2)
    • Κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέξτε Μορφοποίηση εικόνας ... από το μενού συντόμευσης. (ή κάντε κλικ στην εικόνα και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Μορφοποίηση εικόνας στη γραμμή εργαλείων Εικόνα).
    • Στο παράθυρο διαλόγου " Μορφοποίηση εικόνας ", κάντε κλικ στην καρτέλα " Μέγεθος " και πραγματοποιήστε τις απαραίτητες αλλαγές από τις επιλογές εκεί.
    • Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ολοκληρώσετε τις αλλαγές.

Κάντε κλικ στο κουμπί Διακοπή όταν ολοκληρώσετε την εγγραφή.

07 του 08

Εκτελέστε τη μακροεντολή του PowerPoint

Εκτελέστε τη μακροεντολή του PowerPoint. © Wendy Russell

Τώρα που έχετε ολοκληρώσει την εγγραφή της μακροεντολής μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε αυτή την αυτοματοποιημένη εργασία. Αλλά πρώτα , βεβαιωθείτε ότι έχετε επιστρέψει την εικόνα στην αρχική της κατάσταση προτού καταγράψετε τη μακροεντολή, ή απλώς μετακινηθείτε στη δεύτερη διαφάνεια.

Βήματα για να εκτελέσετε τη μακροεντολή

  1. Κάντε κλικ στη διαφάνεια που απαιτεί τη λειτουργία της μακροεντολής.
  2. Επιλέξτε Εργαλεία> Μακροεντολή> Μακροεντολές .... Θα ανοίξει το παράθυρο διαλόγου Μακροεντολή.
  3. Επιλέξτε τη μακροεντολή που θέλετε να εκτελέσετε από τη λίστα που εμφανίζεται.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση .

Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία για κάθε διαφάνεια μέχρι να τις αλλάξετε όλα τα μεγέθη.

08 από 08

Η ολοκληρωμένη διαφάνεια μετά την εκτέλεση της μακροεντολής του PowerPoint

Ολοκληρώθηκε διαφάνεια μετά την εκτέλεση της μακροεντολής του PowerPoint. © Wendy Russell

Η νέα διαφάνεια. Η εικόνα έχει αλλάξει σε μέγεθος και έχει κεντραριστεί στη διαφάνεια αφού εκτελέσει τη μακροεντολή του PowerPoint.

Σημειώστε ότι αυτή η εργασία ήταν απλά μια επίδειξη για το πώς να δημιουργήσετε και να εκτελέσετε μια μακροεντολή στο PowerPoint για να αυτοματοποιήσετε μια εργασία.

Στην πραγματικότητα, είναι μια πολύ καλύτερη πρακτική να αλλάξετε το μέγεθος των φωτογραφιών σας πριν τις εισαγάγετε σε μια διαφάνεια του PowerPoint. Αυτό μειώνει το μέγεθος του αρχείου και η παρουσίαση θα τρέξει πιο ομαλά. Αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξει πώς να το κάνετε αυτό.