Τι είναι ένα αρχείο ACO;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ACO

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ACO είναι ένα αρχείο Adobe Color, το οποίο δημιουργήθηκε στο Adobe Photoshop και αποθηκεύει μια συλλογή χρωμάτων.

Το όνομα κάθε χρώματος αποθηκεύεται επίσης σε αυτό το αρχείο. Μπορείτε να δείτε τα ονόματα τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από το χρώμα στο παράθυρο Swatches στο Photoshop.

Ορισμένα αρχεία ACO μπορεί να είναι αρχεία του έργου ArCon που χρησιμοποιούνται με το αρχιτεκτονικό λογισμικό ArCon, αλλά έχω ελάχιστες πληροφορίες για αυτά.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ACO

Τα αρχεία ACO που είναι αρχεία χρώματος Adobe μπορούν να ανοίξουν με το Adobe Photoshop με διάφορους τρόπους.

Ο ευκολότερος τρόπος για να ανοίξετε ένα αρχείο ACO είναι να χρησιμοποιήσετε το στοιχείο μενού Επεξεργασία> Προεπιλογές> Προκαθορισμένος διαχειριστής .... Αλλάξτε το "Preset Type (Τύπος προεπιλογής)" στις " Swatches" και, στη συνέχεια, επιλέξτε " Load ..." για να αναζητήσετε το αρχείο ACO.

Μια άλλη μέθοδος είναι να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού Window> Swatches . Στην επάνω δεξιά γωνία του μικρού παραθύρου που ανοίγει στο Photoshop (πιθανώς στα δεξιά του προγράμματος) είναι ένα κουμπί. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί και έπειτα επιλέξτε την επιλογή Φόρτωση δειγμάτων ....

Σημείωση: Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε, κατά την περιήγηση στο αρχείο ACO που θέλετε να ανοίξετε, βεβαιωθείτε ότι η επιλογή "Αρχεία τύπου:" έχει οριστεί σε ACO και όχι ACT , ASE ή οτιδήποτε άλλο.

Ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα δείγματα στο Photoshop (μέσω της επιλογής Save Swatches ... χρησιμοποιώντας τη δεύτερη μέθοδο παραπάνω), το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια χούφτα τους όταν είναι εγκατεστημένο για πρώτη φορά. Αυτά βρίσκονται στο φάκελο \ Presets \ Color Swatches \ του καταλόγου εγκατάστασης και φορτώνονται αυτόματα στο Photoshop όταν ανοίξει.

Τα αρχεία του έργου ArCon σχετίζονται με το λογισμικό που ονομάζεται ArCon (planTEK).

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο ACO, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία ACO, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ACO

Η μορφή ACO είναι μια ειδική μορφή που χρησιμοποιείται μόνο στο Photoshop, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μετατρέψετε ένα αρχείο ACO σε οποιαδήποτε άλλη μορφή. Στην πραγματικότητα, το Photoshop δεν μπορεί να δει / περιηγηθεί / ανοίξει το αρχείο, εάν αποθηκευτεί κάτω από μια διαφορετική επέκταση αρχείου, οπότε η μετατροπή του θα ήταν άχρηστη.

Σημείωση: Παρόλο που τα αρχεία ACO αποτελούν εξαίρεση, στην περίπτωση αυτή, είναι φυσιολογικό ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων για να μετατρέψετε μια μορφή αρχείου σε άλλη όπως μπορείτε με δημοφιλείς μορφές όπως το DOCX και το MP4 .

Εάν καταφέρετε να ανοίξετε ένα αρχείο ACO με το ArCon, ίσως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε το αρχείο ACO. Ωστόσο, αρχεία έργου όπως αυτά αποθηκεύονται κανονικά σε ιδιόκτητο σχήμα που είναι χρήσιμο μόνο στο πρόγραμμα που τα δημιούργησε. Επιπλέον, δεδομένου ότι πρόκειται για αρχείο έργου, πιθανόν να κατέχει και άλλα πράγματα σχετικά με το έργο, όπως εικόνες, υφές κλπ., Επομένως είναι απίθανο να μετατραπεί σε κάποια άλλη μορφή.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Εάν το αρχείο σας δεν ανοίξει σωστά με τα προγράμματα που συνδέονται παραπάνω, ελέγξτε ξανά την επέκταση αρχείου για να επιβεβαιώσετε ότι πραγματικά διαβάζει ".ACO" και όχι κάτι που μοιάζει ακριβώς. Ορισμένα αρχεία μοιράζονται παρόμοια αναζητούμενα επιθέματα ακόμα κι αν δεν σχετίζονται και δεν μπορούν να ανοίξουν με τον ίδιο τρόπο.

Για παράδειγμα, μια άλλη μορφή αρχείου Adobe που έχει μια επέκταση αρχείου που μοιράζεται μερικά από τα ίδια γράμματα με το .ACO είναι ACF .

Τα αρχεία AC είναι ένα άλλο παράδειγμα. Χρησιμοποιούν μια επέκταση αρχείου που είναι μόνο ένα γράμμα μακριά από ένα αρχείο ACO, αλλά δεν έχουν σχέση με το Adobe Photoshop και το ArCon. Αντίθετα, τα αρχεία AC θα μπορούσαν να είναι αρχεία Autoconf Script ή αρχεία 3D AC3D.

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία ACO

Αν έχετε πραγματικά ένα αρχείο ACO που δεν μπορείτε να ανοίξετε ή να μετατρέψετε, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου ACO και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.