Τι είναι ένα αρχείο RPT;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία RPT

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου RPT είναι πιθανότατα κάποιο είδος αρχείου αναφοράς, αλλά γνωρίζοντας πώς να το ανοίξετε εξαρτάται από το πρόγραμμα που το χρησιμοποιεί, αφού διαφορετικές εφαρμογές ενδέχεται να χρησιμοποιούν αναφορές με το επίθημα .RPT.

Για παράδειγμα, ορισμένα αρχεία RPT είναι αρχεία Crystal Reports που έχουν δημιουργηθεί με το πρόγραμμα SAP Crystal Reports. Ενδέχεται να υπάρχουν δεδομένα στις αναφορές αυτές που προέρχονται από μια ποικιλία βάσεων δεδομένων και κατά πάσα πιθανότητα είναι πλήρως κατανεμημένα και αλληλεπιδραστικά μέσα στο λογισμικό Crystal Reports.

Μια άλλη μορφή αρχείου αναφοράς που χρησιμοποιεί το επίθημα RPT είναι τα αρχεία αναφοράς AccountEdge που γίνονται με το λογισμικό AccountEdge Pro. Αυτές οι αναφορές μπορεί να έχουν να κάνουν με οτιδήποτε από τη λογιστική και τη μισθοδοσία μέχρι τις πωλήσεις και το απόθεμα.

Άλλα αρχεία RPT ενδέχεται να είναι απλά αρχεία απλού κειμένου που γίνονται αποδεκτά σε μια ευρεία ποικιλία εφαρμογών αναφοράς.

Σημείωση: Τα αρχεία RPTR είναι παρόμοια με τα κανονικά αρχεία Crystal Reports εκτός από το ότι είναι αρχεία μόνο για ανάγνωση, που σημαίνει ότι προορίζονται να ανοίγουν και να προβάλλονται αλλά δεν έχουν επεξεργαστεί.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο RPT

Τα αρχεία Crystal Reports που τελειώνουν με RPT χρησιμοποιούνται με Crystal Reports. Για να ανοίξετε το αρχείο RPT δωρεάν σε Windows ή MacOS, είναι εφικτό με το εργαλείο Viewer της Crystal Reports της SAP.

Τα αρχεία αναφοράς AccountEdge δημιουργούνται και ανοίγονται με το λογισμικό AccountEdge Pro. λειτουργεί σε Windows και MacOS. Βρείτε αναφορές μέσω του μενού Reports> Index to Reports .

Τα αρχεία RPT που βασίζονται σε κείμενο μπορούν να ανοίξουν με οποιονδήποτε επεξεργαστή κειμένου, όπως το πρόγραμμα του Notepad που είναι ενσωματωμένο στα Windows. Το δωρεάν εργαλείο του Notepad ++ είναι μια άλλη επιλογή και υπάρχουν πολλά άλλα που δουλεύουν με παρόμοιο τρόπο.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι ακόμη και αν το αρχείο RPT δεν ανοίγει με Crystal Reports ή AccountEdgePro, είναι πιθανό να μην είναι ακόμα αρχείο κειμένου και δεν θα λειτουργήσει με πρόγραμμα προβολής / επεξεργασίας κειμένου.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο RPT

Εάν εγκαταστήσετε το δωρεάν πρόγραμμα Crystal Reports Viewer που αναφέρεται παραπάνω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού Αρχείο> Εξαγωγή τρέχουσας ενότητας για να αποθηκεύσετε το αρχείο Crystal Reports RPT σε XLS (μορφή Excel), PDF και RTF .

Το λογισμικό AccountEdge Pro είναι επίσης σε θέση να μετατρέψει RPT σε PDF, καθώς και σε HTML .

Συμβουλή: Ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε το αρχείο αναφοράς σας σε μορφή PDF (ανεξάρτητα από τη μορφή που βρίσκεται) είναι να το ανοίξετε κανονικά χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα προβολής ή τον επεξεργαστή από πάνω και στη συνέχεια να το εκτυπώσετε σε ένα αρχείο PDF . Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αυτό είναι ότι όταν το αρχείο RPT είναι ανοιχτό και είναι έτοιμο για εκτύπωση, μπορείτε να επιλέξετε να το αποθηκεύσετε σε PDF για να μετατρέψετε ουσιαστικά την αναφορά στην πιο δημοφιλή μορφή PDF.

Το SQL Server Manager Studio της Microsoft ενδέχεται να είναι σε θέση να μετατρέψει ένα αρχείο RPT σε CSV για χρήση με το Excel και άλλα παρόμοια προγράμματα. Αυτό μπορεί να γίνει σε αυτό το πρόγραμμα μέσω του μενού Query και στη συνέχεια Query Options > Results > Text . Αλλάξτε την επιλογή Output format: στην καρτέλα Delimited και στη συνέχεια εκτελέστε το ερώτημα με την επιλογή Unicode Save with Encoding για να εξαγάγετε το αρχείο.

Σημείωση: Ίσως χρειαστεί να μετονομάσετε το αρχείο * .RPT σε * .CSV για να το ανοίξετε με το Excel. Ωστόσο, γνωρίζετε ότι η μετονομασία ενός αρχείου όπως αυτό δεν είναι το πώς το μετατρέπετε πραγματικά. λειτουργεί μόνο σε αυτή την κατάσταση επειδή η επέκταση αρχείου ίσως να μην έχει μετονομαστεί όπως θα έπρεπε κατά τη διάρκεια της μετατροπής. Ένα εργαλείο μετατροπής αρχείων χρησιμοποιείται συνήθως για τη μετατροπή αρχείων μεταξύ μορφών.

Το αρχείο σας δεν ανοίγει ακόμα;

Τα προβλήματα με ένα αρχείο RPT μπορεί να σχετίζονται με το απλό γεγονός ότι δεν έχετε πραγματικά ένα αρχείο RPT. Ελέγξτε ξανά την επέκταση αρχείου και βεβαιωθείτε ότι διαβάζει ".RPT" και όχι κάτι παρόμοιο. Οι ομοίως γραμμένες επεκτάσεις αρχείων πιθανότατα δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και συνήθως δεν μπορούν να λειτουργούν με το ίδιο λογισμικό.

Ένα παράδειγμα είναι η επέκταση αρχείου RPF που χρησιμοποιείται για τα αρχεία δεδομένων Grand Theft Auto Data (που χρησιμοποιούνται με αυτό το παιχνίδι βίντεο) και τα αρχεία γραφικών Rich Pixel Format. Αυτές οι μορφές δεν έχουν καμία σχέση με τις αναφορές και δεν θα λειτουργούν με ένα ανοιχτήρι RPT.

Είναι επίσης πολύ εύκολο να συγχέονται οι επεκτάσεις αρχείων όταν ασχολείστε με αρχεία RTP, τα οποία ανήκουν τόσο στην παράμετρο τοπολογίας υπολειμμάτων Gromacs όσο και στις μορφές αρχείων ενημέρωσης TurboTax. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, ο ήχος RPT και RTP και φαίνονται σχεδόν πανομοιότυποι, παρόλο που δεν χρησιμοποιούνται με τα ίδια προγράμματα.

Αν το αρχείο σας δεν ανοίγει με τις παραπάνω προτάσεις, διαβάστε ξανά την επέκταση αρχείου για να επιβεβαιώσετε ότι στην πραγματικότητα λέει .RPT. Εάν δεν το κάνετε, αναζητήστε την επέκταση αρχείου που πρέπει να δείτε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία, το άνοιγμα, την επεξεργασία και τη μετατροπή.