Το Microsoft Surface 3 εναντίον του iPad Air 2

Το Debate εναντίον της Microsoft εναντίον της Microsoft είναι ζωντανό και χτυπάει

Είναι σαφές ότι η Microsoft αισθάνεται τη θερμότητα από τα δισκία και το Chromebook . Με παρόμοια τιμή και τρέχοντας μια πλήρη έκδοση των Windows 8.1 , η επιφάνεια της Microsoft 3 απευθύνεται άμεσα στο iPad Air 2. Αλλά το πιο πρόσφατο tablet της Microsoft είναι πραγματικά στοίβα σε ένα iPad; Και θα έπρεπε ακόμη και να θέσει τα βλέμματά της στο tablet της Apple;

Το Windows RT είναι νεκρό ...

Είναι σχεδόν δύσκολο να πιστέψουμε ότι η Microsoft κάποτε είχε μια αρκετά καλή κατανόηση στην αγορά των smartphone. Τα Windows Mobile μπορεί να έχουν παίξει το δεύτερο βιολί στο Blackberry , αλλά τις μέρες πριν από το iPhone, η Microsoft έδειχνε ότι θα έπρεπε να παίξει σημαντικό ρόλο στο κινητό. Αλλά μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες σε ένα λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας, η Microsoft φαίνεται έτοιμη να δώσει στην πετσέτα το τελευταίο τους gambit: Windows RT.

Ας το παραδεχτούμε, το Windows RT δεν ήταν ποτέ μια πολύ καλή ιδέα. Μια πλατφόρμα Windows που δεν εκτέλεσε εφαρμογές Windows, η RT ήταν νεκρή από την αρχή. Ευτυχώς για τη Microsoft, η κινητή τεχνολογία βρίσκεται σε σημείο όπου ένα smartphone ή tablet μπορεί να τρέξει την πλήρη έκδοση των Windows.

Και αυτό είναι το καλύτερο τέχνασμα του Surface 3: τρέχει το λογισμικό των Windows.

Ανασκόπηση: iPad Mini 3

Ισχυρό για τα Windows, αλλά είναι αρκετά ισχυρό για το iPad Air 2;

Ο επεξεργαστής Intel Atom X7 μέσα στην επιφάνεια 3 μπορεί να είναι αρκετά ισχυρός ώστε η Microsoft να βάλει τα Windows 8.1 στη συσκευή, αλλά από την άποψη της ακατέργαστης ενέργειας, ο επεξεργαστής μπορεί να μην στοιβάζεται εναντίον του iPad Air 2. Το σύστημα A8X-on-a- chip που εξουσιάζει το iPad Air 2 είναι ένας από τους ισχυρότερους επεξεργαστές κινητών τηλεφώνων εκεί έξω και τείνει να κερδίσει το Intel Atom X7 σε σημεία αναφοράς.

Τα Windows 8.1 θα συνθέτουν μόνο αυτό το ζήτημα. Ένα πιο λειτουργικό σύστημα με ένα μεγάλο αποτύπωμα, τα Windows θα τρώνε μέσα από ένα μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της επεξεργαστικής ισχύος, αφήνοντας λιγότερους κύκλους CPU για εφαρμογές.

Αλλά ένα μεγαλύτερο πρόβλημα για την επιφάνεια επιπέδου 3 εισόδου είναι τα 2 GB μνήμης RAM. Ενώ αυτό ταιριάζει με το μέγεθος της μνήμης στο iPad Air 2, δεν αρκεί για μια ομαλή εμπειρία των Windows. Τα Windows 8.1 ενδέχεται να λειτουργούν σε 2 GB μνήμης RAM, αλλά είναι δύσκολο να πει κανείς ότι τρέχει σε αυτό. Ας πούμε ότι "περπατά" σε αυτό. Για όσους ενδιαφέρονται για την επιφάνεια 3, η αναβάθμιση σε 4 GB μνήμης RAM και 128 GB χώρου αποθήκευσης για περισσότερα από $ 100 στην τιμή θα αξίζει τον κόπο. Το μηχάνημα εισόδου-επιπέδου θα εξαντληθεί από τον ατμό κάνοντας κάτι παραπάνω από περιήγηση στο web και επεξεργασία ελαφρών κειμένων.

Διαβάστε περισσότερα για το iPad Air 2

Όχι για γραφικά, όχι για παιχνίδια

Η οθόνη 10,8 ιντσών στην επιφάνεια 3 καθιστά ελαφρώς μεγαλύτερη από ένα iPad Air 2, αλλά τα γραφικά 1920x1080 δεν συγκρίνονται με την οθόνη "Retina" του iPad 2048x1536. Μια μεγαλύτερη οθόνη με χαμηλότερη ανάλυση σημαίνει ότι η επιφάνεια 3 δεν θα φανεί σχεδόν τόσο απότομη όσο το iPad Air 2. Προσθέστε τον πιο αργό επεξεργαστή και τα παιχνίδια που προορίζονται για πολύ ταχύτερο hardware και η επιφάνεια 3 είναι μακριά από μια μηχανή παιχνιδιών. Σίγουρα, θα είναι σε θέση να παίξει Candy Crush με τους καλύτερους, αλλά ενώ το gaming είναι ένα από τα μεγάλα προνόμια του iPad Air 2, θα είναι μία από τις απογοητεύσεις της επιφάνειας 3.

Μια ρεαλιστική τιμή υψηλότερη από την iPad

Φυσικά, το μεγάλο στοίχημα της Microsoft για το Surface 3 είναι η τιμή 499 δολάρια, η οποία φαινομενικά ταιριάζει με το iPad Air 2. Ωστόσο, αυτή η τιμή δεν περιλαμβάνει το κάλυμμα τύπου $ 130 της Microsoft, το οποίο προσθέτει ένα πληκτρολόγιο και trackpad στο tablet. Η κάλυψη τύπου είναι μια αναγκαιότητα, αν θέλετε να βγάζετε τα πάντα από το Tablet Surface, τόσο ρεαλιστικά, το Surface 3 κοστίζει περίπου $ 630. Και αυτό είναι για το μοντέλο χαμηλού τέλους. Αν δεν θέλετε να τσιμπήσετε μαζί με το ρυθμό του σαλιγκαριού, θα χρειαστεί να δαπανήσετε 730 δολάρια για την επιφάνεια 4 GB και την κάλυψη τύπου.

Το iPad Air 2 εναντίον του iPad Mini 3

Η Επιφάνεια 3 είναι ένα dud ...

Είναι δύσκολο να ορίσουμε μια πραγματικά καλή αγορά για την επιφάνεια 3.

Το tablet (με το κάλυμμα τύπου) είναι πιο ακριβό από ένα iPad, όχι τόσο ευαίσθητο και χάνει στο τμήμα γραφικών. Το μόνο που έχει να κάνει με αυτό είναι η δυνατότητα να τρέχει το λογισμικό των Windows, και ακόμη και τότε, θα περιορίζεται από τον πιο αργό επεξεργαστή και 2 GB μνήμης RAM.

Για όσους χρειάζονται πραγματικά λογισμικό Windows, το Surface Pro 3 είναι μια καλύτερη επιλογή. Ενώ ξεκινάει από $ 799, το οποίο μεταφράζεται σε $ 930 με την κάλυψη τύπου, το tablet θα τελειώσει τελικά περισσότερο. Ακριβώς έξω από την πύλη, η επιφάνεια 3 θα είναι λίγο υποτονική, η οποία θα αναμειχθεί μόνο τα επόμενα χρόνια.

Για όσους δεν επιβαρύνονται από περιορισμό χρήσης του λειτουργικού συστήματος των Windows, το iPad Air 2 είναι ο σαφής νικητής. Οι σπουδαστές θα αποκτήσουν ακόμα πρόσβαση στο Microsoft Office καθώς και στη σουίτα εφαρμογών παραγωγικότητας της Apple , και ως ένα από τα ταχύτερα δισκία στην αγορά, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το γεγονός ότι θα ξεπεραστεί σε μερικά χρόνια.

Η μόνη πραγματική αγορά για την επιφάνεια 3 είναι εκείνοι που πρέπει να τρέξουν απολύτως τα Windows και δεν μπορούν να ξοδέψουν τα χρήματα με το πιο ακριβό (και καλύτερο) Surface Pro 3. Και από την άποψη της ακατέργαστης ενέργειας, ένας φορητός υπολογιστής που βασίζεται στα Windows στο ίδιο τιμή θα τρέξει κύκλους γύρω από την επιφάνεια 3,

iPad; Android; Windows; Ποιο δισκίο πρέπει να αγοράσετε;