Το iPad (5ο Gen) εναντίον του iPad Pro 2 εναντίον του Mini 4

Ποιο είναι το σωστό iPad για εσάς;

Το iPad Pro 10,5 ιντσών τώρα μας δίνει τέσσερα διαφορετικά μεγέθη για το iPad και με τις νέες ενημερωμένες προδιαγραφές, η σειρά iPad Pro είναι τώρα πιο γρήγορη από ποτέ. Αλλά ποιο είναι σωστό για εσάς; Το μέγεθος έχει πράγματι σημασία, ειδικά όταν έρχεται γεμάτο με έναν πιο ισχυρό επεξεργαστή, αλλά μερικές φορές, τα μικρότερα είναι στην πραγματικότητα καλύτερα. Θα ρίξουμε μια ματιά στο νεότερο Air, Mini και το ολοκαίνουργιο iPad Pro.

29 πράγματα (και η μέτρηση) ότι το iPad μπορεί να κάνει

Το iPad Pro 2

Μπορούμε επίσης να ξεκινήσουμε με την τελευταία και μεγαλύτερη από την Apple. Η ανανέωση της σειράς iPad Pro δεν φέρνει μόνο επεξεργαστή 6 πυρήνων 30% γρηγορότερο και έχει 40% περισσότερη γραφική απόδοση από το αρχικό iPad Pro - το οποίο ήταν ήδη τόσο γρήγορο όσο οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές - φέρνει και τα δύο μοντέλα στη σειρά , με τα μοντέλα των 12,9 ιντσών και των 10,5 ιντσών να φέρουν μια κάμερα με οπίσθιο φωτισμό 12 megapixel και μια οθόνη TrueTone ικανή να παρουσιάσει ένα ευρύ χρωματικό gambit, το οποίο τους δίνει θεατρική ποιότητα. Η Apple έχει επίσης αυξήσει την αρχική αποθήκευση σε 64 GB και για τα δύο μεγέθη, κάτι που είναι άφθονο για τους περισσότερους ανθρώπους.

Το iPad Pro στοχεύει στην παραγωγικότητα , αλλά κάνει πραγματικά μια μεγάλη οικογένεια iPad. Το Pro έχει τέσσερα ηχεία, ένα σε κάθε γωνία, που του δίνει εξαιρετικό ήχο. Όταν αυτό συνδυάζεται με το μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης του μοντέλου 12,9 ιντσών, κάνει μια μεγάλη εμπειρία παρακολούθησης ταινιών. Και ο γρήγορος επεξεργαστής βοηθά στη μελλοντική απόδειξη του iPad Pro.

Το μειονέκτημα? Το μοντέλο των 10,5 ιντσών ξεκινά από τα 649 δολάρια και το μοντέλο των 12,9 ιντσών έχει τιμή εισόδου 799 δολάρια.

Το iPad (5η γενιά)

Μετά από δύο μοντέλα, η Apple έριξε το μαρκάρισμα "Air" από το μοντέλο των 9,7 ιντσών. Και με την κυκλοφορία του iPad Pro 10,5 ιντσών, το iPad "5ης γενιάς" είναι πλέον το μοναδικό iPad 9,7 ιντσών στην παραγωγή. Αλλά ενώ το όνομα μπορεί να έχει αλλάξει, αυτό εξακολουθεί να είναι κυρίως ένα iPad Air 2. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο είναι η συμπερίληψη του επεξεργαστή Apple A9, ο οποίος είναι ο ίδιος επεξεργαστής στο iPhone 6S και του δίνει μια μικρή ώθηση στην απόδοση σε σύγκριση στο iPad Air 2.

Ένα συγχέοντας μέρος αυτού του iPad είναι η Apple με την ετικέτα του ως iPad "5ης γενιάς" παρά το γεγονός ότι το iPad Air ήταν η 5η γενιά του iPad και το iPad Air 2 ήταν η 6η γενιά. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν συχνά τους αριθμούς έκδοσης ως στρατηγική μάρκετινγκ, αν και συνήθως όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός τόσο καλύτερα. Είναι ίσως πιο εύκολο να καλέσετε αυτό το ένα το iPad 2017.

Παρόλο που δεν συγκρίνεται στην απόδοση με τη σειρά Pro iPads, αυτό το νεότερο iPad είναι σχεδόν το μισό της τιμής, με μια τιμή τιμής εισόδου σε επίπεδο μόλις $ 329. Είναι στην πραγματικότητα λιγότερο από την τιμή εισόδου στο επίπεδο του iPad mini 4, γεγονός που το καθιστά τον φθηνότερο τρόπο να μπει σε ένα iPad.

Τι δεν έχει; Η σειρά δισκίων iPad Pro είναι συμβατή με τα αξεσουάρ Smart Keyboard και Apple Pencil . Διαθέτουν κάμερες με οπίσθιο φωτισμό 12 megapixel σε σύγκριση με την κάμερα 8-megapixel στο iPad 2017 και έχουν οθόνη " True Tone ". Ωστόσο, εκτός από μερικές εξειδικευμένες εφαρμογές, το iPad 329 δολάρια μπορεί να τρέξει το ίδιο λογισμικό και έχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πολλαπλής εκτέλεσης, προβάλλοντας ταυτόχρονα πολλαπλές εφαρμογές στην οθόνη.

Το iPad Mini 4

Το iPad Mini 3 μειώνεται στο ιστορικό ως η χειρότερη αναβάθμιση σε ένα iPad ποτέ. Η μόνη διαφορά μεταξύ του Mini 2 και του Mini 3 ήταν η προσθήκη του αισθητήρα Touch ID , το οποίο σε καμία περίπτωση δεν συνιστούσε τη διαφορά τιμής.

Αλλά το iPad Mini 4 δεν είναι η ίδια απογοήτευση. Στην πραγματικότητα, το iPad Mini 4 είναι σχεδόν το ίδιο iPad με iPad Air 2, μόνο σε μικρότερο μέγεθος. Η μόνη πραγματική διαφορά είναι η χρήση του ίδιου τσιπ A8 που βρέθηκε στο iPhone 6 αντί του τριπλού τσιπ A8X που βρέθηκε στο iPad Air 2. Αυτό κάνει το iPad Mini 4 σχεδόν - αλλά όχι αρκετά - τόσο γρήγορα όσο το iPad Air 2.

Ωστόσο, το iPad Mini 4 έχει ένα ξεχωριστό μειονέκτημα. Η αρχική τιμή των $ 399 είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερη από την πιο πρόσφατη iPad 9,7 ιντσών. Αυτή η τιμή έχει αποθηκευτικό χώρο 128 GB σε σύγκριση με τα 32 GB αποθηκευτικού χώρου που συνοδεύει το μοντέλο 9,7 ιντσών, αλλά μπορείτε να αναβαθμίσετε το iPad σε αποθηκευτικό χώρο 128 GB για $ 429.

Γιατί λοιπόν να πάρετε ένα Mini 4; Μέγεθος. Το μικρότερο μέγεθος σημαίνει ότι το Mini 4 μπορεί να χωρέσει σε ένα πορτοφόλι μέσου μεγέθους, το οποίο του δίνει μια ορισμένη ποσότητα φορητότητας που δεν μπορεί να συνδυαστεί με τα άλλα iPad μοντέλα της σειράς της Apple. Και ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή διαφορά, όσο περισσότερο έχετε το iPad μαζί σας, τόσο πιο πιθανό είναι να το χρησιμοποιήσετε.