Αναθεώρηση οθόνης LCD HP 21,5 ιντσών HP ZR22w

Η σειρά επαγγελματικών οθονών ZR της HP έχει σταματήσει και αντικατασταθεί από τα επαγγελματικά μοντέλα της σειράς Ζ. Αν ψάχνετε για μια πιό πρόσφατη οθόνη, προτείνω να ελέγξω την καλύτερη λίστα μου 24 ιντσών LCD Monitor .

Η κατώτατη γραμμή

Με μια τιμή μόνο 289 δολαρίων, το ZR22w της HP είναι μία από τις πιο προσιτές οθόνες 22 ιντσών για να προσφέρει ένα πάνελ IPS που προσφέρει εξαιρετικές γωνίες χρωματισμού και προβολής. Ο πίνακας προσφέρει πλήρη υποστήριξη για βίντεο HD 1080p και χρησιμοποιεί αντί για γυαλιστερή επίστρωση αντί για επικρατούσες γυαλιστερά χρώματα. Είναι πολύ κακό ότι η HP αποφάσισε να μην συμπεριλάβει μια υποδοχή HDMI στην οθόνη.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Οδηγός αναθεώρησης - HP ZR22w 21,5 ιντσών οθόνη LCD αναθεώρηση

6 Αυγούστου 2010 - Η νέα επαγγελματική σειρά οθονών ZR της HP προσφέρει ορισμένες εξαιρετικά ισχυρές τιμές για όσους αναζητούν οθόνες υψηλής ακρίβειας χρωμάτων . Το ZR22w είναι το μικρότερο και πιο οικονομικό της σειράς με πάνελ 21,5 ιντσών και τιμή μόνο 289 $. Αυτό το καθιστά μία από τις πιο προσιτές οθόνες για να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία πάνελ IPS που προσφέρει υψηλότερα επίπεδα χρωμάτων και αυξημένες γωνίες θέασης. Ο πίνακας χρησιμοποιεί επίσης τον λόγο διαστάσεων 16: 9 μαζί με μια υψηλότερη ανάλυση 1920x1080 για να του δώσει μια μικρή ακμή σε πολλές άλλες οθόνες παρόμοιων μεγεθών που δεν μπορούν να φτάσουν στο πλήρες ψήφισμα βίντεο 1080p HD.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με πολλές νέες οθόνες LCD είναι η φωτεινότητα ακριβώς έξω από το κιβώτιο. Τα επίπεδα φωτεινότητας του ZR22w είναι πιο συγκρατημένα με μόλις 210 cd / m ^ 2 βαθμολογία σε σύγκριση με τα 300 έως 400 που έχουν πολλές οθόνες 22 έως 24 ιντσών. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι εμποδίζει τους λευκούς να εξουδετερώσουν τον χρήστη και δεν απαιτεί την απενεργοποίησή του για να αποκτήσει το πιο αποτελεσματικό εύρος χρωμάτων. Ενώ οι μεγαλύτερες οθόνες ZR χρησιμοποιούν φωτισμό LED, το ZR22w χρησιμοποιεί έναν πιο παραδοσιακό οπίσθιο φωτισμό CFL.

Όσον αφορά το χρώμα, το ZR22w έχει εξαιρετικό χρώμα από το κουτί χάρη στον πίνακα IPS. Εκείνοι που κάνουν σοβαρή εργασία γραφικών θα εξακολουθούν να θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα εργαλείο βαθμονόμησης χρώματος για να εξασφαλίσουν το υψηλότερο επίπεδο ακρίβειας χρωμάτων. Μετά τη χρήση του εργαλείου βαθμονόμησης, το χρώμα μετατοπίστηκε ελαφρώς υψηλότερα στα πράσινα επίπεδα, αλλά πολλοί πιθανότατα δεν θα ήταν σε θέση να διακρίνουν εύκολα τη διαφορά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μαύρα επίπεδα ήταν λίγο πιο ζεστά από κάποιες άλλες οθόνες 22 ιντσών που προσφέρουν βαθύτερους μαύρους.

Όπως και τα μεγαλύτερα αδέλφια του, το HP ZR22w προσφέρει έναν καλό αριθμό συνδέσεων, συμπεριλαμβανομένων των DisplayPort , DVI και VGA, αλλά δεν περιλαμβάνει ένα από τα πιο διαδεδομένα HDMI . Αυτή είναι ίσως η πιο δημοφιλής ψηφιακή διεπαφή για φορητούς υπολογιστές και ακόμη και για επιτραπέζιους υπολογιστές. Θα ήταν ωραίο για την HP να συμπεριλάβει και αυτόν τον σύνδεσμο.

Η HP εμπορεύεται τη σειρά ZR των οθονών ως πολύ πράσινη με 25% ανακυκλωμένα καταναλωτικά απόβλητα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και 85% αποδοτικούς προσαρμογείς ισχύος. Κατά τη δοκιμή μου, το ZR22w καταναλώνει περίπου 25 έως 30 Watt με πλήρη φωτεινότητα και μόλις 2 W σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Το περίβλημα του ZR22w είναι πολύ λεπτότερο από το μοντέλο ZR24w και επίσης αισθάνεται λίγο πιο ανθεκτικό αλλά εξακολουθεί να αποτελείται κυρίως από πλαστικά.

Ενώ το HP ZR22w είναι σίγουρα ακριβότερο από πολλές οθόνες LCD 22 ιντσών σε επίπεδο καταναλωτή, το πάνελ είναι πάρα πολύ μεγάλο για μια συμφωνία για όσους θέλουν να αποκτήσουν οθόνη υψηλής ποιότητας με εξαιρετικό χρώμα. Μπορεί να μην έχει την ίδια γκάμα χρωμάτων με πιο ακριβά επαγγελματικά μοντέλα, αλλά είναι μεγάλη για τους επαγγελματίες γραφικών ή τους καταναλωτές.