Οδηγός αγοράς για εφαρμογές virtualization για Mac

Οι κορυφαίες επιλογές για την εκκίνηση των Windows στο Mac σας

Είναι πιο εύκολο από ό, τι μπορεί να σκεφτείς να τρέχεις τα Windows σε Mac. το μόνο που χρειάζεστε είναι το λογισμικό εικονικοποίησης (επίσης γνωστό ως εικονική μηχανή). Οι τέσσερις κορυφαίες εφαρμογές για την εκτέλεση των Windows σε ένα Mac με βάση την Intel είναι Boot Camp , Parallels , Fusion και VirtualBox. Και τα τέσσερα λειτουργούν καλά και είναι εύχρηστα. Ο προσδιορισμός του ποιο είναι το καλύτερο, το οποίο προσφέρει την καλύτερη αξία και το οποίο ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας μπορεί να είναι δύσκολο. Μια πιο προσεκτική εξέταση μπορεί να διευκολύνει την απόφαση.

Σκάφος εκκίνησης

Το Apple Boot Camp έχει δύο σημαντικά χαρακτηριστικά που η Parallels and Fusion δεν μπορεί να αγγίξει καν. Πρώτα απ 'όλα, είναι δωρεάν. Λοιπόν, σχεδόν δωρεάν? Αρχικά συμπεριλήφθηκε στο OS X Leopard (OS X 10.5) και υπήρξε μέρος του OS X από τότε. Αν τρέχετε οποιαδήποτε έκδοση του OS X νεότερο από Leopard, τότε έχετε ήδη εγκαταστήσει το Boot Camp.

Το Boot Camp είναι επίσης ο ταχύτερος από τους τρεις υποψηφίους, που τρέχουν με τη φυσική ταχύτητα του υποκείμενου υλικού. Αυτό κάνει το Boot Camp καλή επιλογή όταν η απόδοση είναι σημαντική. η απόδοση είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν πρόκειται για γραφικά. Το Boot Camp μπορεί να χρησιμοποιήσει το εγγενές σύστημα γραφικών του Mac σας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της κάρτας γραφικών ως υπολογιστική μηχανή. Αυτό μπορεί πραγματικά να επιταχύνει πολλές εφαρμογές, για να μην αναφέρουμε να παίζουν τα παιχνίδια των Windows απλά zippy.

Τεχνικά, το Boot Camp δεν είναι μια εφαρμογή εικονικοποίησης. Αντίθετα, είναι ένα σύνολο προγραμμάτων οδήγησης και ένα βοηθητικό πρόγραμμα κατατμήσεων που, όταν χρησιμοποιείται μαζί, σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε τα Windows στο Mac σας και στη συνέχεια σας επιτρέπει να εκκινήσετε απευθείας σε περιβάλλον Windows. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα είναι πάντα ταχύτερη από μια πραγματική εφαρμογή εικονικοποίησης.

Το κύριο μειονέκτημα του Boot Camp είναι ότι δεν μπορεί να τρέξει τα Windows και το OS X ταυτόχρονα. Πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για εναλλαγή μεταξύ των δύο OS.

Parallels

Το Parallels ήταν το πρώτο λογισμικό εμπορικής εικονικοποίησης που επιτρέπει στους υπολογιστές Mac που βασίζονται σε Intel να εκτελούν Windows. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι η δυνατότητα να εκτελούνται ταυτόχρονα τα Windows (ή άλλα λειτουργικά συστήματα, όπως το Linux) με το OS X. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μοιράζεστε δεδομένα μεταξύ OS X και Windows και να εργάζεστε παραγωγικά και στα δύο περιβάλλοντα χωρίς να σταματήσετε να επανεκκινείτε.

Σε έναν αγώνα εναντίον του Boot Camp, το Parallels θα παραμείνει πάντα πίσω. Για πιο γενική χρήση, όπως η χρήση του Microsoft Office, η ποινή απόδοσης είναι αμελητέα. Αν χρησιμοποιείτε εφαρμογές με ένταση γραφικών, όπως Photoshop ή παιχνίδια 3D, θα δείτε τη διαφορά.

Το ζήτημα της απόδοσης των γραφικών είναι κοινόχρηστο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, από όλες τις εφαρμογές virtualization. Το πρόβλημα προκαλείται από το εικονικό λειτουργικό σύστημα που δεν έχει άμεση πρόσβαση στο υποκείμενο σύστημα γραφικών του Mac. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα, οι εφαρμογές virtualization, συμπεριλαμβανομένων των Parallels, δημιουργούν ένα εικονικό σύστημα γραφικών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Windows και άλλα εικονικά λειτουργικά συστήματα. Το εικονικό σύστημα γραφικών μεταφράζει τις κλήσεις γραφικών σε κλήσεις στις βασικές υπηρεσίες γραφικών της Apple. Αυτό το πρόσθετο στρώμα λογισμικού προσθέτει μια μεγάλη ποινή στην απόδοση των γραφικών, ειδικά σε σύγκριση με τη μητρική απόδοση.

Σύντηξη

Το VMware Fusion, όπως και το Parallels, σας επιτρέπει να τρέχετε τα Windows και το OS X ταυτόχρονα και να μοιράζεστε δεδομένα μεταξύ των δύο περιβαλλόντων.

Η σύντηξη ήταν η πρώτη από τις εφαρμογές εικονικοποίησης Mac που υποστηρίζουν πολλαπλούς επεξεργαστές και πυρήνες. Αυτή η δυνατότητα έθεσε τη Fusion εκτός από τους άλλους, τουλάχιστον για λίγο. Η δυνατότητα χρήσης πολλαπλών πυρήνων επιτρέπει στην Fusion να αποδίδει καλύτερα από άλλες εφαρμογές εικονικοποίησης, παρόλο που δεν είναι τόσο κοντά όσο το Boot Camp. Αλλά το πλεονέκτημα ήταν βραχύβια. όλες οι επιλογές εικονικοποίησης υποστηρίζουν τώρα πολλαπλούς επεξεργαστές και πυρήνες.

Τα άλλα βασικά οφέλη της Fusion είναι ελαφρώς καλύτερα προγράμματα οδήγησης γραφικών και μια πιο φιλική προς το χρήστη διεπαφή χρήστη.

Στο μειονέκτημα, διαπίστωσα ότι η Fusion δεν υποστηρίζει τόσες συσκευές USB από άλλες εφαρμογές εικονικοποίησης, αν και άλλες δεν έχουν βιώσει το ίδιο θέμα. Μπορεί να εξαρτάται από τη συγκεκριμένη συσκευή USB που προσπαθείτε να συνδέσετε με την εικονική μηχανή.

VirtualBox

Το VirtualBox από την Oracle είναι μια δωρεάν εφαρμογή εικονικοποίησης ανοιχτού κώδικα που, όπως το Parallels και το Fusion, μπορεί να τρέχει πολλαπλά λειτουργικά συστήματα ταυτόχρονα με το OS X. Και φυσικά, το να είσαι ελεύθερος είναι ένα πλεονέκτημα, ειδικά αν χρειάζεσαι μόνο το VirtualBox για γενική χρήση και όχι επεξεργαστές σκληρού πυρήνα και γραφικές εφαρμογές.

Το άλλο δευτερεύον πρόβλημα με το VirtualBox είναι ότι η διεπαφή χρήστη είναι το λιγότερο Mac-like. Η εγκατάσταση του VirtualBox μπορεί επίσης να είναι λίγο πιο δύσκολη από τις άλλες διαθέσιμες εφαρμογές virtualization. Ωστόσο, μην αφήνετε να σας εμποδίσουμε να δοκιμάσετε το VirtualBox. Είναι δωρεάν και υπάρχει μεγάλη βοήθεια από την κοινότητα του VirtualBox για την επίλυση τυχόν προβλημάτων που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε.

Δημοσίευση: 12/18/2007

Ενημερώθηκε: 17/6/2015