Τα εργαλεία αποκατάστασης αρχείων υποστηρίζουν δίσκους δικτύου;

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα Πρόγραμμα αποκατάστασης στοιχείων για την αναίρεση των αρχείων από μια δικτυακή μονάδα δίσκου;

Υπάρχουν κάποια από αυτά τα εργαλεία λογισμικού ανάκτησης δεδομένων που ανακτούν τα αρχεία που διαγράφονται από μονάδες δικτύου;

Τι γίνεται με τα αρχεία που διαγράφετε από τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής αποθήκευσης; Το λογισμικό αποκατάστασης αρχείων λειτουργεί μαζί τους;

Η ακόλουθη ερώτηση είναι μία από τις πολλές που θα δείτε στις Ενέργειες ανάκτησης αρχείων :

& # 34; Τι γίνεται αν διαγράψα ένα αρχείο από μια κοινόχρηστη μονάδα δίσκου δικτύου; Ένα πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων θα είναι σε θέση να επαναφέρει αυτό το αρχείο; & # 34;

Δυστυχώς, όχι, ένα εργαλείο ανάκτησης δεδομένων δεν θα μπορέσει να ανακτήσει τα διαγραμμένα αρχεία από μια κοινόχρηστη μονάδα δίσκου.

Οι λόγοι για τους οποίους αυτό δεν θα λειτουργήσει είναι λίγο περίπλοκο, αλλά έχει να κάνει με το γεγονός ότι το πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων δεν έχει το επίπεδο πρόσβασης στο φυσικό σκληρό δίσκο που χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του, ο πόρος του δικτύου μπορεί διαφορετικά να φαίνεται και να δρα όπως κάθε άλλη μονάδα στον υπολογιστή σας.

Με άλλα λόγια, το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας δεν ελέγχει στην πραγματικότητα τη μονάδα δίσκου, αλλά κάνει κάποιο λειτουργικό σύστημα άλλου υπολογιστή.

Εάν έχετε πλήρη πρόσβαση στον υπολογιστή στον οποίο βρίσκεται στην πραγματικότητα η κοινόχρηστη μονάδα δίσκου, πηγαίνετε εκεί και προσπαθήστε να διαγράψετε το αρχείο με ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων.

Οι συσκευές αποθήκευσης δικτύου, οι οποίες συνδέονται απευθείας στο δίκτυό σας και δεν χρειάζονται υπολογιστή, δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθούν λύσεις για. Ενώ μπορεί να φαίνεται περίεργο να σκεφτόμαστε, υπάρχει στην πραγματικότητα ένα λειτουργικό σύστημα που υποστηρίζει αυτή τη μονάδα δίσκου και οποιαδήποτε ανάκτηση αρχείων θα πρέπει να ξεκινήσει μέσα από αυτή την κίνηση.

Εάν θέλετε να ανακτήσετε ένα διαγραμμένο αρχείο από μια συσκευή αποθήκευσης δικτύου, θα πρέπει να συνδεθείτε στη διαδικτυακή διαχείριση της συσκευής και να δείτε αν υπάρχουν ενσωματωμένες δυνατότητες ανάκτησης αρχείων που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες.

Ως έσχατη λύση, μπορείτε να δοκιμάσετε τη σύνδεση του σκληρού δίσκου μέσα στη συσκευή αποθήκευσης δικτύου απευθείας στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια να εκτελέσετε λογισμικό αποκατάστασης στοιχείων από εκεί.

Ο υπολογιστής σας και, συνεπώς, τυχόν εργαλεία αποκατάστασης στοιχείων που έχετε εγκαταστήσει, έχουν ακόμη λιγότερη πρόσβαση σε υπηρεσίες αποθήκευσης μέσω διαδικτύου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούνται σίγουρα εκεί. Αν χρειαστεί να ανακτήσετε ένα αρχείο που διαγράψατε από μία από αυτές τις υπηρεσίες, θα πρέπει να συνδεθείτε και να δείτε εάν υπάρχει ένα δοχείο απορριμμάτων ή ένας κάδος ανακύκλωσης που μπορεί να αποθηκεύει το αρχείο. Υπάρχει σχεδόν πάντα!