Πόσο πολύ είναι πολύς χρόνος για να μην είναι δυνατή η ανάκτηση ενός αρχείου;

Μπορώ να διαγράψω τα αρχεία που διαγράφηκαν εδώ και πολύ καιρό;

Όταν διαγράφετε ένα αρχείο, δεν καταργείτε πραγματικά τα δεδομένα, μόνο τις οδηγίες σε αυτό . Ο χώρος που καταλαμβάνεται από αυτά τα δεδομένα χαρακτηρίζεται ως ελεύθερος και τελικά θα αντικατασταθεί.

Το κλειδί, λοιπόν, είναι να ελαχιστοποιήσετε τη γραφή δεδομένων στη μονάδα δίσκου που περιέχει το διαγραμμένο αρχείο.

Με άλλα λόγια, όσο λιγότερη δραστηριότητα γραφής (αποθήκευση αρχείων, εγκατάσταση λογισμικού κλπ.) Στη μονάδα δίσκου, τόσο μεγαλύτερα, γενικά, τα διαγραμμένα αρχεία αυτής της μονάδας θα μπορούν να ανακτηθούν.

Για παράδειγμα, εάν διαγράψετε ένα αποθηκευμένο βίντεο και στη συνέχεια απενεργοποιήσετε αμέσως τον υπολογιστή σας και αφήσετε τον υπολογιστή εκτός λειτουργίας για τρία χρόνια, θα μπορούσατε να ενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας εκ νέου, να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης αρχείων και να επαναφέρετε πλήρως αυτό το αρχείο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολύ λίγα δεδομένα είχαν πιθανότητα να έχουν γραφτεί στη μονάδα, ενδεχομένως να αντικαταστήσουν το βίντεο.

Ανάκτηση αρχείων στην πραγματική ζωή

Σε ένα πιο ρεαλιστικό παράδειγμα, ας πούμε ότι διαγράφετε ένα αποθηκευμένο βίντεο. Για εβδομάδες ή ακόμη και μόνο μέρες, χρησιμοποιείτε κανονικά τον υπολογιστή σας, κατεβάζετε περισσότερα βίντεο, επεξεργάζεστε κάποιες φωτογραφίες κλπ. Ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η μονάδα από την οποία εργάζεστε είναι η ποσότητα των δεδομένων που γράφετε στη μονάδα δίσκου , και το μέγεθος του διαγραμμένου βίντεο, είναι πιθανό ότι δεν θα είναι ανακτήσιμο.

Γενικά, όσο μεγαλύτερο είναι ένα αρχείο, τόσο μικρότερο χρονικό διάστημα θα πρέπει να το διαγράψετε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα τμήματα ενός μεγαλύτερου αρχείου είναι απλωμένα σε ένα μεγαλύτερο εύρος της φυσικής σας κίνησης, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα αντικατάστασης μέρους του αρχείου.

Βλέπετε Θα πρέπει να χρησιμοποιήσω μια φορητή ή εγκαταστήσιμη επιλογή εργαλείου αποκατάστασης αρχείων; για βοήθεια αποφεύγοντας τα πιο καταστροφικά και ειρωνικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν προσπαθείτε να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία.