Ετικέτες τραγουδιού: Η σημασία των μεταδεδομένων στα αρχεία μουσικής

Γιατί η χρήση των μεταδεδομένων είναι καλή για τη μουσική σας βιβλιοθήκη

Τα μεταδεδομένα είναι συχνά ένα παραβλεπόμενο μέρος της ιδιοκτησίας μιας μουσικής βιβλιοθήκης. Και, αν είστε νέοι στην ψηφιακή μουσική, ίσως να μην το γνωρίζετε. Αν συμβαίνει αυτό, τότε τα μεταδεδομένα είναι απλά πληροφορίες που αποθηκεύονται στα περισσότερα (αν όχι όλα) αρχεία ήχου. Υπάρχει μια ειδική μη ακουστική περιοχή μέσα σε κάθε αρχείο τραγουδιού που περιέχει ένα σύνολο ετικετών που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό ενός τραγουδιού με διαφορετικούς τρόπους. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση χαρακτηριστικών για τον προσδιορισμό: τον τίτλο του τραγουδιού. καλλιτέχνης / συγκρότημα; το άλμπουμ στο οποίο έχει συσχετιστεί το τραγούδι. είδος, έτος έκδοσης, κλπ.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι πληροφορίες είναι κρυμμένες τις περισσότερες φορές, γι 'αυτό είναι εύκολο να το ξεχάσετε, ή να μην συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί χρήστες δεν εκτιμούν πλήρως τη χρησιμότητα των μεταδεδομένων και τη σημασία της διασφάλισης ότι είναι σωστά και ενημερωμένα.

Αλλά, γιατί είναι σημαντικό;

Προσδιορίστε τα τραγούδια ακόμη και όταν αλλάξει το όνομα αρχείου

Τα μεταδεδομένα είναι χρήσιμα εάν αλλάξουν τα ονόματα των αρχείων τραγουδιού σας ή ακόμα και καταστραφούν. Χωρίς αυτές τις ενσωματωμένες πληροφορίες είναι πολύ πιο δύσκολο να προσδιοριστεί ο ήχος σε ένα αρχείο. Και αν δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε ένα τραγούδι ακόμη και ακούγοντάς το, τότε η εργασία ξαφνικά γίνεται πιο περίπλοκη και χρονοβόρα.

Υπηρεσίες μουσικής κλειδώματος που σαρώνουν και ταιριάζουν

Ορισμένες υπηρεσίες μουσικής όπως το iTunes Match και η Μουσική Google Play χρησιμοποιούν μεταδεδομένα τραγουδιού για να δοκιμάσουν και να αντιστοιχίσουν περιεχόμενο που υπάρχει ήδη στο σύννεφο. Αυτό σας εξοικονομεί χρόνο να ανεβάζετε κάθε τραγούδι με μη αυτόματο τρόπο. Στην περίπτωση του iTunes Match, μπορεί να έχετε παλαιότερα τραγούδια με χαμηλότερο bitrate, τα οποία μπορούν να αναβαθμιστούν σε υψηλότερη ποιότητα. Χωρίς τα σωστά μεταδεδομένα, αυτές οι υπηρεσίες ίσως αποτύχουν να αναγνωρίσουν τα τραγούδια σας.

Εκτεταμένες πληροφορίες τραγουδιού για συσκευές υλικού

Αντί να βλέπετε μόνο ένα όνομα αρχείου που μπορεί να μην είναι πολύ περιγραφικό, τα μεταδεδομένα μπορούν να σας δώσουν εκτεταμένες πληροφορίες σχετικά με το τραγούδι που παίζει. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν παίζετε την ψηφιακή σας μουσική σε μια συσκευή υλικού, όπως ένα smartphone, ένα PMP, ένα στερεοφωνικό, κ.λπ. που μπορεί να εμφανίσει αυτές τις πληροφορίες. Μπορείτε να δείτε γρήγορα τον ακριβή τίτλο του κομματιού και το όνομα του καλλιτέχνη.

Οργανώστε τη βιβλιοθήκη τραγουδιού σας με μια συγκεκριμένη ετικέτα

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μεταδεδομένα για να οργανώσετε τη μουσική βιβλιοθήκη σας και να δημιουργήσετε λίστες αναπαραγωγής απευθείας σε συσκευές υλικού. Για παράδειγμα, στα περισσότερα smartphones και συσκευές αναπαραγωγής MP3, μπορείτε να ταξινομήσετε μια συγκεκριμένη ετικέτα (καλλιτέχνης, είδος, κ.λπ.), που καθιστά εύκολη την εύρεση της μουσικής που θέλετε. Οι λίστες αναπαραγωγής μπορούν επίσης να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας ετικέτες μουσικής για να οργανώσετε τη μουσική βιβλιοθήκη με διάφορους τρόπους.