Το OneDrive της Microsoft: Μπορεί να αποθηκεύσει και να μεταδώσει ψηφιακή μουσική;

Το OneDrive είναι υπηρεσία cloud storage, αλλά μπορεί να αναπαράγει τη μουσική σας βιβλιοθήκη;

Το OneDrive της Microsoft (πρώην SkyDrive ) είναι μια υπηρεσία online αποθήκευσης που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε φωτογραφίες, έγγραφα και ακόμη και να δημιουργείτε / να επεξεργάζεστε συγκεκριμένους τύπους αρχείων του Microsoft Office. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τη μεταφόρτωση και τη ροή της μουσικής σας.

Τι είναι το OneDrive;

Αποτελεί μέρος μιας σειράς υπηρεσιών που βασίζονται σε cloud που παρέχονται από την εταιρεία. Εάν έχετε ήδη λογαριασμό Microsoft, τότε πιθανόν να γνωρίζετε ότι όλες αυτές οι υπηρεσίες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω ενός μοναδικού ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης.

Αλλά τι γίνεται με την ψηφιακή μουσική; Μπορεί το OneDrive να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση και τη ροή της βιβλιοθήκης τραγουδιού ;

Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τις δυνατότητες της υπηρεσίας ως χώρου αποθήκευσης μουσικής.

Μπορώ να φορτώσω τη μουσική βιβλιοθήκη μου σε OneDrive και να την μεταδώσω;

Ναι, αλλά δεν είναι μια διαδικασία ενός βήματος. Το OneDrive μπορεί να αποθηκεύσει σχεδόν οποιοδήποτε αρχείο που σας ενδιαφέρει να ανεβάσετε, ώστε τα αρχεία μουσικής να μπορούν να αποθηκευτούν και εκεί. Ωστόσο, δεν μπορείτε να τα μεταφέρετε απευθείας από το OneDrive. Εάν κάνετε κλικ σε ένα από τα μεταφορτωμένα τραγούδια σας, όλα αυτά που θα μπορείτε να κάνετε είναι να το κατεβάσετε ξανά.

Για να μεταφέρετε ήχο από το OneDrive, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Xbox της Microsoft. Οι δύο υπηρεσίες συνδέονται μεταξύ τους και παρότι η υπηρεσία Xbox Music είναι ουσιαστικά μια συνδρομητική υπηρεσία (Xbox Music Pass), μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε δωρεάν για τη ροή των δικών σας μουσικών μεταφορτώσεων.

Αλλά, δεν μπορείτε να ανεβάσετε τη μουσική σας σε οποιοδήποτε παλιό φάκελο στο OneDrive. Πρέπει να βρίσκεται στο φάκελο "Μουσική". Αν δεν χρησιμοποιήσετε αυτό το καθορισμένο μέρος, τότε το Xbox Music δεν θα δει τίποτα!

Τα αρχεία μπορούν να μεταφορτωθούν χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησής σας ή την εφαρμογή OneDrive (συνιστάται), αλλά τα τραγούδια μπορούν να μεταδοθούν μόνο σε Windows 8.1, Windows Phone 8.1, εφαρμογή μουσικής, Xbox One / 360 ή μέσω προγράμματος περιήγησης στο Internet.

Ποιες μορφές ήχου υποστηρίζονται;

Αυτήν τη στιγμή μπορείτε να ανεβάσετε τραγούδια που είναι κωδικοποιημένα στις ακόλουθες μορφές ήχου:

Όπως αναμένετε, δεν μπορείτε να αναπαραγάγετε αρχεία που έχουν προστασία αντιγραφής DRM, όπως προστασία M4P ή WMA. Η Microsoft λέει επίσης ότι ορισμένα αρχεία AAC χωρίς απώλειες ενδέχεται επίσης να μην αναπαράγονται σωστά.

Πόσα τραγούδια μπορούν να μεταφορτωθούν σε OneDrive;

Υπάρχει ένα τρέχον όριο μεταφόρτωσης 50.000 αρχείων. Αυτό είναι παρόμοιο με το Like Google Play Music. Όμως, το πρόβλημα με το OneDrive είναι ότι οι μεταφορτώσεις σας υπολογίζονται στο όριο αποθήκευσης σας. Η Google δεν έχει αυτόν τον περιορισμό στον αριθμό των gigabytes . Έτσι, αν έχετε μόνο το πρότυπο 15GB χώρο, τότε θα χάσετε χώρο πολύ πριν χτυπήσετε το όριο των 50.000 αρχείων.

Τούτου λεχθέντος, εάν είστε ήδη συνδρομητής του Xbox Music Pass, θα έχετε ένα επιπλέον αποθηκευτικό χώρο 100GB για να παίξετε.

Υπόδειξη