Εργασία με διευθύνσεις στατικού πρωτοκόλλου Internet (IP)

Στατική IP Προσφορές Πλεονεκτήματα Δυναμική Διεύθυνση IP δεν μπορεί

ΕΝΑ η στατική διεύθυνση IP, μερικές φορές αποκαλείται σταθερή διεύθυνση IP, είναι ένας αριθμός διεύθυνσης IP (IP) που έχει αντιστοιχιστεί σε μια συσκευή δικτύου από έναν διαχειριστή. Μια στατική διεύθυνση IP είναι μια εναλλακτική λύση για τη δυναμική εκχώρηση IP σε δίκτυα πρωτοκόλλου Internet. Οι στατικές διευθύνσεις IP δεν αλλάζουν, ενώ οι δυναμικές διευθύνσεις IP μπορούν να αλλάξουν. Μια διεύθυνση IP αναγνωρίζει έναν υπολογιστή ή άλλη συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Η διεύθυνση IP είναι ο τρόπος με τον οποίο οι πληροφορίες και τα δεδομένα δρομολογούνται σε έναν συγκεκριμένο υπολογιστή.

Στατική και διευθυνσιοδότηση DHCP

Τα περισσότερα δίκτυα IP χρησιμοποιούν δυναμική διευθυνσιοδότηση μέσω DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) αντί για στατική ανάθεση IP επειδή οι δυναμικές διευθύνσεις IP είναι οι πιο αποδοτικές για τον παροχέα υπηρεσιών. Η δυναμική διευθυνσιοδότηση είναι βολική επειδή είναι εύκολο για τους διαχειριστές να εγκατασταθούν. Το DHCP λειτουργεί αυτόματα με ελάχιστη απαιτούμενη παρέμβαση, επιτρέποντας στις κινητές συσκευές να μετακινούνται εύκολα μεταξύ διαφορετικών δικτύων.

Ωστόσο, η στατική διεύθυνση IP προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα σε ορισμένους χρήστες:

Χρησιμοποιώντας τη στατική διεύθυνση IP Assignment στα οικιακά δίκτυα

Οι επιχειρήσεις έχουν περισσότερες πιθανότητες να χρησιμοποιούν στατικές διευθύνσεις IP από τα οικιακά δίκτυα. Η εγκατάσταση μιας στατικής διεύθυνσης IP δεν είναι εύκολη και απαιτεί συχνά έναν έμπειρο τεχνικό. Ωστόσο, μπορείτε να έχετε μια στατική διεύθυνση IP για το οικιακό σας δίκτυο. Όταν πραγματοποιείτε στατικές αναθέσεις IP για τοπικές συσκευές στο σπίτι και σε άλλα ιδιωτικά δίκτυα, οι αριθμοί διεύθυνσης θα πρέπει να επιλέγονται από τις ιδιωτικές περιοχές διευθύνσεων IP που ορίζονται από το πρότυπο του πρωτοκόλλου Internet:

Αυτές οι σειρές υποστηρίζουν πολλές χιλιάδες διαφορετικές διευθύνσεις IP. Είναι κοινό για τους ανθρώπους να υποθέτουν ότι οποιοσδήποτε αριθμός στην περιοχή μπορεί να επιλεγεί και ότι η συγκεκριμένη επιλογή δεν έχει μεγάλη σημασία. Αυτό είναι αναληθές. Για να επιλέξετε και να ορίσετε συγκεκριμένες στατικές διευθύνσεις IP κατάλληλες για το δίκτυό σας, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες.

  1. Μην επιλέγετε διευθύνσεις που τελειώνουν με ".0" ή ".255". Αυτές οι διευθύνσεις προορίζονται συνήθως για χρήση από πρωτόκολλα δικτύου .
  2. Μην επιλέξετε τις διευθύνσεις στην αρχή ενός ιδιωτικού εύρους. Οι διευθύνσεις όπως 10.0.0.1 και 192.168.0.1 χρησιμοποιούνται συνήθως από δρομολογητές δικτύου και άλλες συσκευές καταναλωτών. Αυτές είναι οι πρώτες επιθέσεις που αντιμετωπίζουν οι χάκερ όταν προσπαθούν να εισέλθουν σε ένα ιδιωτικό δίκτυο υπολογιστών.
  3. Μην επιλέξετε μια διεύθυνση που δεν εμπίπτει στο πεδίο του τοπικού σας δικτύου. Για παράδειγμα, για να υποστηρίξετε όλες τις διευθύνσεις στο ιδιωτικό φάσμα 10.xxx, η μάσκα υποδικτύου σε όλες τις συσκευές πρέπει να ρυθμιστεί στο 255.0.0.0. Εάν δεν είναι, ορισμένες στατικές διευθύνσεις IP σε αυτό το εύρος δεν λειτουργούν.

Στατικές διευθύνσεις IP στο Διαδίκτυο

Οι πάροχοι Διαδικτύου εκχωρούν παραδοσιακά όλη τη διεύθυνση IP τους στους πελάτες δυναμικά. Αυτό οφείλεται στην ιστορική έλλειψη διαθέσιμων αριθμών IP. Έχοντας μια στατική υπηρεσία διαδικτύου που βασίζεται στο IP, είναι πιο χρήσιμη για απομακρυσμένη πρόσβαση, όπως η παρακολούθηση κάμερας IP κάμερας. Τα περισσότερα οικιακά δίκτυα έχουν εκχωρηθεί δυναμικά IP. Εάν προτιμάτε μια στατική διεύθυνση IP, επικοινωνήστε με το φορέα παροχής υπηρεσιών. Οι πελάτες μπορούν μερικές φορές να αποκτήσουν μια στατική ΙΡ με την εγγραφή σε ένα ειδικό πρόγραμμα υπηρεσιών και την πληρωμή πρόσθετων τελών.