Δημιουργία υποδικτύου σε δίκτυο υπολογιστών

Η δημιουργία ενός υποδικτύου δεν είναι για το αχνό

Ένα υποδίκτυο είναι ένα μικρό δίκτυο μέσα σε ένα μεγαλύτερο δίκτυο. Πρόκειται για μια λογική ομάδα συνδεδεμένων συσκευών δικτύου που τείνουν να βρίσκονται σε στενή φυσική γειτνίαση μεταξύ τους σε ένα τοπικό δίκτυο-ένα LAN .

Υπάρχουν πολλές φορές όταν ένα μεγάλο δίκτυο μπορεί να χρειαστεί να έχει μικρότερα δίκτυα μέσα του. Ένα απλό παράδειγμα είναι ένα μεγάλο δίκτυο εταιρειών με υποδίκτυα για ανθρώπινο δυναμικό ή λογιστικά τμήματα.

Οι σχεδιαστές δικτύων χρησιμοποιούν υποδίκτυα ως έναν τρόπο για να χωρίσουν δίκτυα σε λογικά τμήματα για μεγαλύτερη ευκολία διαχείρισης. Όταν τα υποδίκτυα εφαρμόζονται σωστά, βελτιώνονται τόσο η απόδοση όσο και η ασφάλεια των δικτύων .

Μια ενιαία διεύθυνση IP σε ένα μεγάλο δίκτυο επιχειρήσεων μπορεί να δέχεται ένα μήνυμα ή ένα αρχείο από έναν εξωτερικό υπολογιστή, αλλά στη συνέχεια πρέπει να αποφασίσει ποια από τις εκατοντάδες ή χιλιάδες υπολογιστές της εταιρείας στο γραφείο θα πρέπει να την παραλάβουν. Η υποδίκτυα παρέχει στο δίκτυο μια λογική βαθμίδα ή οργάνωση που μπορεί να εντοπίσει τη σωστή διαδρομή μέσα στην εταιρεία.

Τι είναι η υποδίκτυα;

Η υποδίκτυα είναι η διαδικασία διαίρεσης ενός δικτύου σε δύο ή περισσότερα υποδίκτυα. Μια διεύθυνση IP έχει αριθμούς που αναγνωρίζουν το αναγνωριστικό δικτύου και το αναγνωριστικό του κεντρικού υπολογιστή. Μια διεύθυνση υποδικτύου δανείζει μερικά από τα δυαδικά ψηφία από το αναγνωριστικό υποδοχής της διεύθυνσης IP. Η υποδίκτυα είναι σε μεγάλο βαθμό αόρατη στους χρήστες υπολογιστών που δεν είναι και διαχειριστές δικτύου.

Πλεονεκτήματα της χρήσης υποδικτύων

Κάθε γραφείο ή σχολείο με μεγάλο αριθμό υπολογιστών μπορεί να απολαύσει τα πλεονεκτήματα της χρήσης υποδίκων. Περιλαμβάνουν:

Δεν υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα για την υποδίκτυα. Η διαδικασία θα απαιτήσει πιθανώς επιπλέον δρομολογητές, διακόπτες ή κόμβους, πράγμα που αποτελεί δαπάνη. Επίσης, θα χρειαστείτε έμπειρο διαχειριστή δικτύου για να διαχειριστείτε το δίκτυο και τα υποδίκτυα.

Ρύθμιση υποδικτύου

Ίσως να μην χρειάζεται να ρυθμίσετε ένα υποδίκτυο εάν έχετε μόνο λίγους υπολογιστές στο δίκτυό σας. Εκτός αν είστε διαχειριστής δικτύου, η διαδικασία μπορεί να είναι λίγο περίπλοκη. Είναι ίσως καλύτερο να προσλάβετε ένα επαγγελματία τεχνολογίας για να δημιουργήσετε ένα υποδίκτυο. Ωστόσο, αν θέλετε να δοκιμάσετε το χέρι σας, δείτε αυτό το εκπαιδευτικό υποσύνολο .