Παρακολουθήστε τα παιδιά σας με Geofences

Ο χειρότερος εφιάλτης του εφήβου σας έχει γίνει πραγματικότητα

Τα περισσότερα smartphones αυτές τις μέρες έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό τις υπηρεσίες τοποθεσίας που βασίζονται στο GPS. Οι υπηρεσίες τοποθεσίας επιτρέπουν στο τηλέφωνό σας να γνωρίζει πού είναι, έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες όπως η πλοήγηση GPS και άλλες εφαρμογές που έχουν επίγνωση της τοποθεσίας.

Τώρα που ο καθένας βαρεθεί με εικόνες με γεωγραφική σήμανση και "ελέγχει" σε διαφορετικές τοποθεσίες, ήρθε η ώρα να ρίξουμε κάτι νέο στο μείγμα για να μειώσουμε περαιτέρω την ιδιωτικότητά μας.

Πληκτρολογήστε: Το Geofence.

Τα Geofences είναι φανταστικά όρια που μπορούν να δημιουργηθούν σε εφαρμογές που έχουν επίγνωση θέσης, επιτρέποντας στους χρήστες να ενεργοποιούν ειδοποιήσεις ή άλλες ενέργειες όταν κάποιος με εντοπισμένη συσκευή εντοπισμού τοποθεσίας εισέρχεται ή φεύγει από την προκαθορισμένη περιοχή που έχει δημιουργηθεί εντός της περιοχής app.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα πραγματικού κόσμου για το πώς χρησιμοποιούνται τα Geofences. Το Alarm.com επιτρέπει στους πελάτες τους (με την κατάλληλη συνδρομή) να μεταβούν σε μια ειδική ιστοσελίδα και να σχεδιάσουν ένα Geofence γύρω από το σπίτι ή την επιχείρησή τους σε χάρτη. Μπορούν στη συνέχεια να έχουν το Alarm.com να τους στείλουν μια υπενθύμιση για να οπλίσουν το σύστημα συναγερμού τους εξ αποστάσεως όταν το Alarm.com εντοπίσει ότι το τηλέφωνό τους έχει εγκαταλείψει την προκαθορισμένη περιοχή Geofence.

Κάποιοι γονείς χρησιμοποιούν εφαρμογές οδήγησης που περιλαμβάνουν τις δυνατότητες Geofencing για να παρακολουθούν όπου πηγαίνουν οι έφηβοι όταν παίρνουν το αυτοκίνητο. Μόλις εγκατασταθούν, αυτές οι εφαρμογές επιτρέπουν στους γονείς να ορίσουν επιτρεπόμενες περιοχές. Τότε, όταν ένας έφηβος πηγαίνει έξω από την επιτρεπόμενη περιοχή, οι γονείς ενημερώνονται μέσω ενός μηνύματος ώθησης.

Η Siri Assistant της Apple χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία Geofence για να επιτρέψει τις υπενθυμίσεις που βασίζονται σε τοποθεσίες. Μπορείτε να πείτε στο Siri να σας υπενθυμίσει να αφήσετε τα σκυλιά έξω όταν φτάσετε στο σπίτι και θα χρησιμοποιήσει τη θέση σας και την περιοχή γύρω από το σπίτι σας ως Geofence για να ενεργοποιήσετε την υπενθύμιση.

Υπάρχουν προφανώς τεράστιες δυνητικές επιπτώσεις στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας όσον αφορά τη χρήση των εφαρμογών Geofence, αλλά όταν είστε γονέας που προσπαθεί να συμβαδίσει με τα παιδιά σας, πιθανότατα δεν σας ενδιαφέρει αυτά τα θέματα.

Εάν το παιδί σας διαθέτει ένα smartphone, οι Geofences είναι ο χειρότερος εφιάλτης που σχετίζεται με το γονικό έλεγχο.

Πώς να ρυθμίσετε τις ειδοποιήσεις Geofence για την παρακολούθηση του παιδιού σας σε ένα iPhone:

Εάν το παιδί σας έχει iPhone, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια τη δική του εφαρμογή Find My Friends (στο iPhone σας) για να εντοπίσετε το παιδί σας και να σας αποστέλλονται ειδοποιήσεις με βάση το Geofence όταν μπαίνουν ή φεύγουν από μια καθορισμένη περιοχή.

Για να παρακολουθήσετε την τοποθεσία του παιδιού σας, θα πρέπει πρώτα να "προσκαλέσετε" το παιδί σας μέσω της εφαρμογής "Εύρεση φίλων μου" και να αποδεχτείτε το αίτημά σας για να δείτε την κατάστασή τους από το iPhone σας. Μπορείτε να τους στείλετε μια "πρόσκληση" μέσω της εφαρμογής. Μόλις εγκρίνουν τη σύνδεση, θα έχετε πρόσβαση στις τρέχουσες πληροφορίες τοποθεσίας τους, εκτός αν σας αποκρύψουν από εσάς μέσα στην εφαρμογή ή απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας. Υπάρχουν γονικοί έλεγχοι διαθέσιμοι για να αποτρέψουν την απενεργοποίηση της εφαρμογής, αλλά δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι τα στοιχεία ελέγχου θα τους εμποδίσουν να απενεργοποιήσουν την παρακολούθηση ή το τηλέφωνό τους.

Μόλις προσκαλέσετε και είστε αποδεκτοί ως "οπαδός" των πληροφοριών τοποθεσίας τους, τότε μπορείτε να ορίσετε μια ειδοποίηση όταν θα βγουν από την περιοχή ή θα εισέλθουν σε μια περιοχή Geofence που ορίζετε. Δυστυχώς, μπορείτε να ορίσετε μόνο ένα γεγονός ειδοποίησης κάθε φορά από το τηλέφωνό σας. Αν θέλετε πολλαπλές ειδοποιήσεις για πολλές διαφορετικές τοποθεσίες, τότε θα χρειαστεί να ρυθμίσετε επαναλαμβανόμενες ειδοποιήσεις από τη συσκευή τους, καθώς η Apple αποφάσισε ότι η συγκεκριμένη λειτουργία θα ενεργοποιείται καλύτερα μόνο από το άτομο που παρακολουθείται και όχι από το άτομο που τον παρακολουθεί.

Αν ψάχνετε για μια πιο ισχυρή λύση παρακολούθησης, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα Footprints για iPhone. Κοστίζει 3,99 δολάρια ετησίως, αλλά έχει κάποιες πολύ καλές λειτουργίες σχετικές με το Geofence, όπως το ιστορικό τοποθεσίας. Μπορεί επίσης να παρακολουθήσει για να δείτε αν τα παιδιά σας σπάζουν το όριο ταχύτητας ενώ οδηγούν (ή οδηγούνται). Τα Footprints διαθέτουν επίσης ενσωματωμένους γονικούς ελέγχους για να βοηθήσουν τα παιδιά σας να μην περιστρέφονται από εσάς.

Ρύθμιση ειδοποιήσεων Geofence σε Android Τηλέφωνα:

Το Google Latitude δεν υποστηρίζει ακόμα τα Geofences. Το καλύτερο στοίχημά σας για την εύρεση μιας εφαρμογής Android με δυνατότητα Geofence είναι να εξετάσετε μια λύση τρίτου μέρους, όπως η Life 360 ​​ή η οικογένεια Sygic, οι οποίες διαθέτουν δύο δυνατότητες geofence.

Ρύθμιση των ειδοποιήσεων Geofence για άλλους τύπους τηλεφώνων:

Ακόμη και αν το παιδί σας δεν διαθέτει τηλέφωνο με Android ή iPhone, μπορεί να εξακολουθείτε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε υπηρεσίες γεωγραφικής ανίχνευσης θέσης, εγγραφόμενοι σε υπηρεσίες βασισμένες σε μεταφορείς "Family Location" όπως αυτές που προσφέρονται από την Verizon και τη Sprint. Επικοινωνήστε με τον μεταφορέα σας για να δείτε τι υπηρεσίες geofence προσφέρουν και ποια τηλέφωνα υποστηρίζονται. Τα έξοδα για υπηρεσίες παρακολούθησης που βασίζονται σε μεταφορείς ξεκινούν από περίπου 5 δολάρια το μήνα.