Δέκα πράγματα γονείς μπορούν να κάνουν τώρα τώρα για να κρατήσουν τα παιδιά ασφαλή on-line

Τα παιδιά μας μεγαλώνουν με το Διαδίκτυο ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Ωστόσο, μαζί με όλους τους υπέροχους πόρους που έχει ο σε απευθείας σύνδεση κόσμος, έρχεται μια σκοτεινή πλευρά που εμείς ως γονείς πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας για να τα προστατεύσουμε όπως είναι απαραίτητο.

Ποιες είναι οι ενδείξεις ότι ένα παιδί μπορεί να μην είναι ασφαλές σε απευθείας σύνδεση;

Ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια ότι το παιδί σας μπορεί να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο με ανασφαλείς τρόπους είναι:

Ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος για να απαντήσετε αν τα παιδιά βλέπουν κάτι κακό στο διαδίκτυο;

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι θέλετε να διατηρήσετε ανοικτές τις γραμμές επικοινωνίας. Μην αντιδράς υπερβολικά αν νομίζετε ότι το παιδί σας βλέπει ή χρησιμοποιεί ακατάλληλο ή αμφισβητήσιμο περιεχόμενο και ιστότοπους .

Να θυμάστε ότι αυτές οι πράξεις δεν είναι πάντοτε κακόβουλες και το παιδί σας μπορεί να μην γνωρίζει τη σοβαρότητα των ενεργειών τους, έτσι ώστε να συζητάτε ειλικρινά με το παιδί σας τους κινδύνους που σχετίζονται με την επίσκεψη σε ακατάλληλους ιστότοπους και να είστε ανοιχτοί για να απαντήσετε σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχουν. Δεν είναι πολύ νωρίς για να έχουμε αυτές τις συνομιλίες. Μην περιμένετε μέχρι το γυμνάσιο να μιλήσει για συνέπειες της ακατάλληλης συμπεριφοράς στο διαδίκτυο.

Τι μέτρα μπορούν να λάβουν οι γονείς για να βεβαιωθούν ότι τα παιδιά τους είναι ασφαλή σε απευθείας σύνδεση;

Για τις περισσότερες οικογένειες, οι ημέρες διατήρησης του υπολογιστή σε μια κεντρική τοποθεσία τελειώνουν επειδή τόσες παιδιά έχουν φορητούς υπολογιστές και smartphones. Οι γονείς δεν αντιλαμβάνονται ότι με τα smartphones, τα παιδιά τους έχουν τη δύναμη του Διαδικτύου στα χέρια τους, κυριολεκτικά. Εάν το παιδί σας έχει φορητό υπολογιστή, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν κανόνα "ανοιχτές πόρτες" όταν το παιδί σας βρίσκεται στο φορητό υπολογιστή, έτσι ώστε να μπορείτε να προσέξετε τι κάνουν.

Επίσης, μην ξεχάσετε να δώσετε προσοχή σε αυτό που κάνουν στο smartphone τους. Οι πιθανότητες είναι ότι αν το παιδί σας έχει ένα smartphone, είστε αυτός που πληρώνει το λογαριασμό. Ορίστε σαφείς προσδοκίες όταν δίνετε το smartphone στο παιδί σας, ότι τελικά εσείς, ο γονέας, είστε ο ιδιοκτήτης της συσκευής, όχι αυτοί. Επομένως, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτό όποτε χρειάζεται. Η δουλειά σας ως γονέας είναι να προστατέψετε τα παιδιά σας, πρώτα απ 'όλα. Παρακολουθήστε τις ώρες που χρησιμοποιούν το τηλέφωνο και εάν υπάρχει υπερβολική χρήση δεδομένων, καθώς αυτό μπορεί επίσης να σηματοδοτήσει επικίνδυνη συμπεριφορά.

Τι γίνεται με την κοινή χρήση ακατάλληλου περιεχομένου στο διαδίκτυο;

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να ανησυχούν οι γονείς είναι η δημιουργία, η αποστολή και η λήψη σεξουαλικών ή υποδηλώνει ψηφιακών βίντεο μέσω του Διαδικτύου. Αυτά τα βίντεο μπορούν εύκολα να παραχθούν μέσω των φωτογραφικών μηχανών υψηλής ευκρίνειας που συνοδεύουν τις περισσότερες κινητές συσκευές, δηλαδή φορητούς υπολογιστές, tablet και smartphones.

Τα παιδιά γνωρίζουν τον πιθανό κίνδυνο που συνδέεται με την ηλεκτρονική διανομή περιεχομένου;

Τα περισσότερα παιδιά δεν γνωρίζουν τους κινδύνους που σχετίζονται με την κοινή χρήση περιεχομένου που είναι εμφανές ή υποδηλώνει περιεχόμενο. Ένας σημαντικός κίνδυνος που συνδέεται με αυτή την τάση είναι όταν τα αρπακτικά ζώα χρησιμοποιούν το σεξουαλικά ρητό περιεχόμενο για να εντοπίσουν το θέμα και να φοβίσουν ή να τους εκφοβίσουν για να πάρουν σεξουαλικές εύνοιες ή πρόσθετο υλικό από τα άτομα του βίντεο.

Άλλοι κίνδυνοι περιλαμβάνουν το περιεχόμενο που δημοσιοποιείται, ανεξάρτητα από το αν το γνωρίζουν ή όχι, καθώς και τις νομικές συνέπειες για τη δημιουργία τέτοιου περιεχομένου στις συσκευές σας. Η μελέτη του Ίδρυμα Watch Watch (IWF) μόλις αποκάλυψε ότι το 88% των αυτοπαρασκευασμένων σεξουαλικών ή υποδηλώνει εικόνων και βίντεο που δημοσιεύονται από νέους ανθρώπους προέρχεται από την αρχική τους ηλεκτρονική τοποθεσία και μεταφορτώνεται σε ιστότοπους που ονομάζονται ιστότοποι με παραβιάσεις πορνογραφίας.

Είναι παράνομο να λαμβάνετε, να στέλνετε ή ακόμα και να λαμβάνετε σεξουαλικά αποκαλυπτικές εικόνες και βίντεο από άτομα ηλικίας κάτω των 17 ετών (ακόμη και αυτές που προορίζονται για τον φίλο του γυμνασίου). Πολλά κράτη επιβάλλουν ποινικές κυρώσεις για το Sexting και το Sexcasting. Οι νόμοι παιδικής πορνογραφίας μπορούν να αναφέρονται και το άτομο (-ες) που λαμβάνει το ρητό σεξουαλικό περιεχόμενο μπορεί να απαιτείται να εγγραφεί ως σεξουαλικός δράστης.

Πώς μπορούν οι γονείς να προσεγγίσουν το θέμα της διαμονής στο διαδίκτυο;

Ας το παραδεχτούμε, αυτό δεν είναι μια εύκολη συζήτηση για τα παιδιά σας, αλλά οι συνέπειες της μη μιλάμε για αυτό θα μπορούσαν να είναι σημαντικές και εξαιρετικά επικίνδυνες. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να χειριστείτε τη συζήτηση:

Πώς συστήνετε να διδάσκουμε στα παιδιά την κοινή χρήση με ασφάλεια online;

Υπενθυμίστε στο παιδί σας ότι όταν μια φωτογραφία έχει αναρτηθεί ή αποστέλλεται κείμενο, αυτό το κομμάτι των πληροφοριών ζει διαδικτυακά για πάντα. Ενώ μπορεί να διαγράψουν αυτό το κομμάτι των πληροφοριών από τους λογαριασμούς τους, φίλοι, φίλοι φίλων και φίλων αυτών των φίλων μπορεί να έχουν ακόμα την εικόνα ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στα εισερχόμενά τους ή στον λογαριασμό κοινωνικών μέσων . Επίσης, να έχετε κατά νου ότι τα ψηφιακά μηνύματα συχνά μοιράζονται και προωθούνται σε άλλα μέρη. Δεν μπορείτε να περιμένετε έως ότου η φωτογραφία του παιδιού σας βρίσκεται στο Διαδίκτυο για να πραγματοποιηθεί αυτή η συζήτηση, επειδή εκείνη την στιγμή είναι ήδη πολύ αργά. Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει σήμερα. Μην περιμένετε.

Άλλοι πόροι για να βοηθήσετε τα παιδιά να παραμείνουν ασφαλή στον Ιστό

Μην κάνετε λάθος - ο Παγκόσμιος Ιστός είναι ένας φανταστικός πόρος, βεβαίως, αλλά τα παιδιά δεν έχουν πάντα την κοινή λογική και την ωριμότητα για να αποφύγουν τις πιο βασικές παγίδες. Εάν μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου θα θέλατε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφαλή φύλαξη των παιδιών σας στο διαδίκτυο, διαβάστε τους παρακάτω πόρους: