Χρησιμοποιώντας το Microsoft Office On Linux

Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει την καλύτερη μέθοδο για την εκτέλεση εφαρμογών του Microsoft Office στο Linux και θα εξετάσει εναλλακτικές εφαρμογές που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αντ 'αυτού.

01 του 06

Τα βασικά ζητήματα με την εγκατάσταση του Microsoft Office

Η εγκατάσταση του τελευταίου Office αποτυγχάνει.

Είναι δυνητικά δυνατό να εκτελέσετε το Microsoft Office 2013 χρησιμοποιώντας WINE και PlayOnLinux, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι τέλεια.

Η Microsoft κυκλοφόρησε όλα τα εργαλεία γραφείου ως δωρεάν ηλεκτρονικές εκδόσεις και περιέχει όλες τις δυνατότητες που μπορεί να χρειάζεστε για καθημερινές εργασίες, όπως η σύνταξη επιστολών, η δημιουργία του βιογραφικού σημειώματος, η δημιουργία ενημερωτικών δελτίων, η δημιουργία προϋπολογισμών και η δημιουργία παρουσιάσεων.

Επομένως, τα πρώτα τμήματα του παρόντος οδηγού θα εξετάσουν πώς θα αποκτήσουν πρόσβαση στα εργαλεία του Office και θα τονίσουν τις δυνατότητές τους.

Το τέλος αυτού του οδηγού θα επισημάνει μερικές άλλες εφαρμογές του Office που μπορεί να θεωρήσετε ως εναλλακτικές λύσεις στο Microsoft Office.

02 του 06

Χρησιμοποιήστε τις εφαρμογές Microsoft Office Online

Το Microsoft Office Online.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία του Microsoft Office Online στο Linux:

  1. Δουλεύουν χωρίς να συντρίβουν
  2. Είναι δωρεάν
  3. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε
  4. Δεν υπάρχουν δύσκολες οδηγίες εγκατάστασης

Ας εξετάσουμε γιατί μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Office στην πρώτη θέση. Η αλήθεια είναι ότι το Microsoft Office θεωρείται ακόμα η καλύτερη σουίτα γραφείου, αλλά οι περισσότεροι χρησιμοποιούν μόνο ένα μικρό ποσοστό των χαρακτηριστικών, ειδικά όταν χρησιμοποιούν τα εργαλεία γραφείου στο σπίτι.

Για το λόγο αυτό, αξίζει να δοκιμάσετε την ηλεκτρονική έκδοση του Microsoft Office προτού επιχειρήσετε κάτι δραστικό, όπως η χρήση του WINE για να εγκαταστήσετε το γραφείο.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ηλεκτρονική έκδοση του γραφείου, μεταβαίνοντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://products.office.com/en-gb/office-online/documents-spreadsheets-presentations-office-online

Τα διαθέσιμα εργαλεία έχουν ως εξής:

Μπορείτε να ανοίξετε οποιαδήποτε εφαρμογή κάνοντας κλικ στο κατάλληλο κεραμίδι.

Θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με το λογαριασμό σας της Microsoft για να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία και εάν δεν έχετε κάποιο που μπορείτε να δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που παρέχεται.

Ο λογαριασμός της Microsoft είναι δωρεάν.

03 του 06

Μια επισκόπηση του Microsoft Word Online

Το Microsoft Word Online.

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε όταν κάνετε κλικ στο πλακίδιο Word είναι ότι θα δείτε μια λίστα με τα υπάρχοντα έγγραφα που είναι συνημμένα στο λογαριασμό σας στο OneDrive .

Μπορεί να ανοίξει οποιοδήποτε υπάρχον έγγραφο που έχει ήδη εγκατασταθεί στο OneDrive ή μπορείτε να ανεβάσετε ένα έγγραφο από τον υπολογιστή σας. Θα παρατηρήσετε επίσης διάφορα online πρότυπα, όπως πρότυπο επιστολής, πρότυπο συνέχισης και πρότυπο ενημερωτικού δελτίου. Είναι φυσικά δυνατόν να δημιουργήσετε ένα κενό έγγραφο.

Από προεπιλογή θα δείτε την προβολή στο σπίτι και αυτό έχει όλες τις βασικές λειτουργίες μορφοποίησης κειμένου, όπως την επιλογή του στυλ κειμένου (π.χ. Επικεφαλίδα, Παράγραφο κ.λπ.), το όνομα της γραμματοσειράς, το μέγεθος, το κείμενο είναι έντονο, με πλάγια γραφή ή υπογραμμισμένο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κουκκίδες και αρίθμηση, να αλλάξετε την εσοχή, να αλλάξετε την αιτιολογία κειμένου, να βρείτε και να αντικαταστήσετε κείμενο και να διαχειριστείτε το πρόχειρο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή μενού Εισαγωγή για να εμφανιστεί η κορδέλα για την προσθήκη πινάκων και οι περισσότερες από τις δυνατότητες που θα μπορούσατε να απαιτήσετε για τους πίνακες μορφοποίησης, συμπεριλαμβανομένης της μορφοποίησης όλων των κεφαλίδων και κάθε μεμονωμένου κελιού. Το κύριο χαρακτηριστικό που παρατήρησα ότι λείπει είναι η δυνατότητα συγχώνευσης δύο κελιών.

Άλλα στοιχεία στο μενού εισαγωγής σας επιτρέπουν να προσθέτετε εικόνες τόσο από το μηχάνημά σας όσο και από πηγές του διαδικτύου. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε πρόσθετα που είναι διαθέσιμα από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Office. Μπορείτε να προσθέσετε κεφαλίδες και υποσέλιδα καθώς και αριθμούς σελίδων και μπορείτε ακόμη να εισάγετε όλα αυτά τα σημαντικά Emojis.

Η κορδέλα διαμόρφωσης σελίδας εμφανίζει επιλογές μορφοποίησης για περιθώρια, προσανατολισμό σελίδας, μέγεθος σελίδας, εσοχή και απόσταση.

Το Word Online περιλαμβάνει ακόμα έναν ορθογραφικό έλεγχο μέσω του μενού "Αναθεώρηση".

Τέλος, υπάρχει το μενού "Προβολή" το οποίο παρέχει τη δυνατότητα προεπισκόπησης του εγγράφου στη διάταξη εκτύπωσης, στην προβολή ανάγνωσης και στον εμβληματικό αναγνώστη.

04 του 06

Μια επισκόπηση του Excel Online

Excel Online.

Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των προϊόντων κάνοντας κλικ στο πλέγμα στην επάνω αριστερή γωνία. Αυτό θα εμφανίσει μια λίστα πλακιδίων για τις άλλες διαθέσιμες εφαρμογές.

Όπως και με το Word, το Excel ξεκινά με μια λίστα με πιθανά πρότυπα, συμπεριλαμβανομένων των σχεδιαστών προϋπολογισμού, των εργαλείων του ημερολογίου και φυσικά της επιλογής δημιουργίας ενός κενου υπολογιστικού φύλλου.

Το μενού "Αρχική" παρέχει επιλογές μορφοποίησης, όπως γραμματοσειρές, μεγέθυνση, έντονα, με πλάγια γραφή και υπογραμμισμένο κείμενο. Μπορείτε να μορφοποιήσετε κελιά και επίσης να ταξινομήσετε τα δεδομένα μέσα στα κελιά.

Το βασικό στοιχείο για το online στο Excel είναι ότι η πλειονότητα των κοινών λειτουργιών λειτουργεί σωστά, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τις πιο συνηθισμένες εργασίες.

Προφανώς δεν υπάρχουν εργαλεία προγραμματιστών και υπάρχουν περιορισμένα εργαλεία δεδομένων. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να συνδεθείτε σε άλλες πηγές δεδομένων και δεν μπορείτε να δημιουργήσετε πίνακες περιστροφής. Τι μπορείτε να κάνετε όμως μέσω του μενού Εισαγωγή είναι να δημιουργήσετε έρευνες και να προσθέσετε όλα τα αρχοντικά των διαγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών, των διασκορπισμένων, των πινακίδων πίτας και των γραφημάτων.

Όπως συμβαίνει και με το Microsoft Word Online, στην καρτέλα Προβολή εμφανίζονται διάφορες προβολές, συμπεριλαμβανομένης της προβολής Επεξεργασία προβολής και ανάγνωσης.

Παρεμπιπτόντως, το μενού Αρχείο σε κάθε εφαρμογή σάς επιτρέπει να αποθηκεύσετε το αρχείο και μπορείτε να δείτε μια προβολή των πρόσφατα προσπελάσιμων αρχείων για το εργαλείο που χρησιμοποιείτε.

05 του 06

Μια επισκόπηση του PowerPoint Online

Powerpoint Online.

Η έκδοση του PowerPoint που παρέχεται στο διαδίκτυο είναι εξαιρετική. Είναι συνδυασμένο με πολλά υπέροχα χαρακτηριστικά.

Το PowerPoint είναι ένα εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε παρουσιάσεις.

Μπορείτε να προσθέσετε διαφάνειες στο έργο με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε με την πλήρη εφαρμογή και μπορείτε να εισάγετε και να σύρετε διαφάνειες γύρω για να αλλάξετε τη σειρά. Κάθε διαφάνεια μπορεί να έχει το δικό της πρότυπο και μέσω της Home ribbon μπορείτε να μορφοποιήσετε το κείμενο, να δημιουργήσετε διαφάνειες και να προσθέσετε σχήματα.

Το μενού "Εισαγωγή" σας επιτρέπει να εισάγετε εικόνες και διαφάνειες, ακόμα και σε διαδικτυακά μέσα, όπως βίντεο.

Το μενού Σχεδιασμός καθιστά δυνατή την αλλαγή του στυλ και του φόντου για όλες τις διαφάνειες και συνοδεύεται από ορισμένα προκαθορισμένα πρότυπα.

Για κάθε διαφάνεια μπορείτε να προσθέσετε μια μετάβαση στην επόμενη διαφάνεια χρησιμοποιώντας το μενού Μεταβάσεις και μπορείτε να προσθέσετε κινούμενα σχέδια σε αντικείμενα σε κάθε διαφάνεια μέσω του μενού "Κινήσεις".

Το μενού Προβολή σάς επιτρέπει να εναλλάσσετε μεταξύ της προβολής επεξεργασίας και ανάγνωσης και μπορείτε να εκτελέσετε την παρουσίαση από την αρχή ή από μια επιλεγμένη διαφάνεια.

Το Microsoft Office online έχει πολλές άλλες εφαρμογές, όπως το OneNote για προσθήκη σημειώσεων και Outlook για αποστολή και λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στο τέλος της ημέρας, αυτή είναι η απάντηση της Microsoft στα Έγγραφα Google και πρέπει να ειπωθεί ότι είναι πολύ καλή.

06 του 06

Εναλλακτικές λύσεις στο Microsoft Office

Εναλλακτικές λύσεις Linux στο Microsoft Office.

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις στο Microsoft Office, οπότε μην απογοητευτείτε αν δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Όπως και με το MS Office, μπορείτε να επιλέξετε να εκτελείτε εφαρμογές εγγενώς ή χρησιμοποιώντας εφαρμογές στο διαδίκτυο.

Εγγενείς εφαρμογές

Επιλογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

LibreOffice
Εάν χρησιμοποιείτε το Ubuntu, το LibreOffice είναι ήδη εγκατεστημένο. Περιλαμβάνει:

Το LibreOffice προσφέρει βασικά χαρακτηριστικά που έχουν κάνει το MS Office τόσο δημοφιλές: συγχώνευση αλληλογραφίας, εγγραφή μακροεντολών και πίνακες περιστροφής. Είναι ένα καλό στοίχημα ότι το LibreOffice είναι ακριβώς αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι (αν όχι όλοι) χρειάζονται τις περισσότερες φορές.

Γραφείο WPS
Το WPS Office ισχυρίζεται ότι είναι η πιο συμβατή σουίτα γραφείου. Περιλαμβάνει:

Η συμβατότητα είναι συχνά ένα βασικό ζήτημα κατά την επιλογή ενός διαφορετικού επεξεργαστή κειμένου, ειδικά όταν επεξεργάζεστε κάτι τόσο σημαντικό όσο ένα βιογραφικό σημείωμα. Από την εμπειρία μου, η μεγάλη αποτυχία του LibreOffice είναι το γεγονός ότι το κείμενο φαίνεται να μετατοπίζεται προς την επόμενη σελίδα χωρίς προφανή λόγο. Η φόρτωση του βιογραφικού μου στο WPS σίγουρα φαίνεται να επιλύει αυτό το πρόβλημα.

Η πραγματική διεπαφή για τον επεξεργαστή κειμένου μέσα στο WPS είναι αρκετά απλή με ένα μενού στην κορυφή και αυτό που έχουμε συνηθίσει ως μια μπάρα κορδέλα από κάτω. Ο επεξεργαστής κειμένου μέσα στο WPS έχει τα περισσότερα χαρακτηριστικά που θα περιμένατε από ένα κορυφαίο πακέτο, συμπεριλαμβανομένων όλων των δωρεάν εκδόσεων του Microsoft Office. Το πακέτο υπολογιστικών φύλλων με το WPS φαίνεται επίσης να περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η δωρεάν online έκδοση του Excel της Microsoft. Ενώ δεν είστε κλώνος του MS Office, μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα την επιρροή που είχε το MS Office στο WPS.

SoftMaker
Πριν φτάσουμε σε αυτό, εδώ είναι η συμφωνία: Δεν είναι δωρεάν. Η τιμή κυμαίνεται από $ 70-100. Περιλαμβάνει:

Δεν υπάρχει πολύ στο Soft Maker ότι δεν μπορείτε να πάρετε σε ένα δωρεάν πρόγραμμα. Ο επεξεργαστής κειμένου είναι ασφαλώς συμβατός με το Microsoft Office. Το TextMaker χρησιμοποιεί ένα παραδοσιακό σύστημα μενού και εργαλείων αντί για κορδέλες και μοιάζει περισσότερο με το Office 2003 από το Office 2016. Η παλαιότερη εμφάνιση και η αίσθηση είναι επίμονη σε όλα τα μέρη της σουίτας. Τώρα, αυτό δεν είναι να πω ότι είναι όλα κακά. Η λειτουργικότητα είναι στην πραγματικότητα πολύ καλή και μπορείτε να κάνετε ό, τι μπορείτε να κάνετε στις δωρεάν ηλεκτρονικές εκδόσεις του Microsoft Office, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο γιατί πρέπει να πληρώσετε για αυτό χρησιμοποιώντας τη δωρεάν έκδοση του WPS ή του LibreOffice.

Έγγραφα Google
Πώς μπορούμε να εξαιρέσουμε τα Έγγραφα Google; Τα Έγγραφα Google παρέχουν όλες τις δυνατότητες των εργαλείων γραφείου της Microsoft Online και είναι σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας αυτών των εργαλείων που η Microsoft έπρεπε να κυκλοφορήσει τις δικές της εκδόσεις σε απευθείας σύνδεση. Εάν η απόλυτη αυστηρή συμβατότητα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα σας, θα ήταν ανόητο να ψάξετε αλλού για μια online σουίτα.