Πώς να κάνετε πραγματικά κακό CG

Συμβουλές για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τα χειρότερα 3D σκηνικά της ζωής σας

Ακούστε όλους, γιατί αυτό είναι το άρθρο που περιμένατε όλοι!

Σε αυτό το κομμάτι, παίρνουμε κάτω και βρώμικα και περνάμε με κάποιους σίγουρους τρόπους για να σας βοηθήσουμε να κάνετε μερικές από τις χειρότερες αποδόσεις που μπορεί να ονειρευτείτε.

Ακολουθήστε αυτά τα οκτώ απλά βήματα και σας υπόσχομαι ότι η δουλειά σας θα φαίνεται χειρότερη από ποτέ. Πάρτε τη λέξη μου γι 'αυτό - αυτές οι τεχνικές θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε αρκετά απαίσια, last-gen επιδόματα για να σας διαρκέσει τρεις ζωές. Απολαμβάνω!

01 από 08

Ποτέ, ποτέ χρήση αναφοράς

andresr / Getty Images

Οι επαγγελματίες καλλιτέχνες ποτέ δεν χρησιμοποιούν αναφορά, ούτε και εσείς! Η αναφορά θα σας κρατήσει μόνο πίσω - γιατί θα χρειαστεί να κοιτάξετε φυσικά την ακριβή ανατομία όταν μπορείτε να το κάνετε ακριβώς στο κεφάλι σας;

Ο καλός σχεδιασμός δεν βασίζεται ποτέ στην πραγματικότητα, έτσι ξεχνάμε την αναφορά. Είσαι καλύτερος από αυτό.

02 από 08

Μην λοξοτομείτε τις άκρες

Επειδή ας το παραδεχτούμε, οι φθαρμένες άκρες που τροφοδοτούν το φως σωστά είναι υπερτιμημένες. Η κλίση των άκρων για να γίνουν σωματικά ακριβείς θα κάνει τις εικόνες σας πιο ρεαλιστικές , ώστε να τις αποφύγετε σαν την πανούκλα. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να πάτε για κακό CG-καθαρό και παρθένο!

Κρατήστε τις άκρες σας ξυράφι αιχμηρές και θα έχετε φοβερή εμφάνιση καθιστά σε καμία περίπτωση επίπεδη.

03 του 08

Λευκά φώτα και σκληρές σκιές μόνο

Μην αφήνετε τα μάτια σας να σας εξαπατήσουν, το έγχρωμο φως είναι ένας μύθος - ο καθαρός, άθικτος λευκός είναι ο τρόπος να πάτε.

Χρησιμοποιώντας ζεστά κίτρινα ή δροσερά μπλουζάκια, θα προσθέσετε ατμόσφαιρα και δράμα στην εμφάνισή σας και θα σας εμποδίσει να φτάσετε στις χειρότερες δυνατότητές σας. Κρατήστε το κλινικό ραβδί με λευκό.

Όσο για τις σκιές, νομίζω ότι είναι σχεδόν αυτονόητο ότι αν θέλεις να αποτύχει η εικόνα σου όσο πιο άσχημα γίνεται, είναι κρίσιμο για κάθε σκιά να είναι σκληρή και καθαρή μαύρη.

Εάν αρχίσετε να βλέπετε μαλακές, ρεαλιστικές σκιές στην εικόνα σας, το κάνετε λάθος.

04 του 08

Απενεργοποίηση κατά της αλλοίωσης

Γιατί στη γη θέλετε να αυξήσετε το χρόνο απόδοσης σας με αντάλλαγμα για όμορφες, ευκρινείς εικόνες; Απενεργοποιήστε την αντι-ψευδαίσθηση και θα έχετε μια τελική εικόνα γεμάτη ακανόνιστες άκρες και θα δημιουργήσετε αντικείμενα!

Και ποτέ δεν χρησιμοποιείτε τη δειγματοληψία Mitchell - αυτό θα ήταν απλά ανόητο.

05 του 08

Βεβαιωθείτε ότι οι ραφές της υφής σας είναι ορατές

Οι εμφανείς ραφές υφής είναι ένας αλάνθαστος τρόπος για να κάνετε κακό CG, οπότε βεβαιωθείτε ότι όταν ξετυλίξετε τα μοντέλα σας , βάζετε τις ραφές εκεί που όλοι μπορούν να τους δουν.

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μια υφή πλακιδίων χωρίς ραφές, βεβαιωθείτε ότι όλοι μπορούν αμέσως να πείτε ότι είναι πλακάκια. Τίποτα δεν λέει κακό CG σαν μια υφή που επαναλαμβάνεται πάνω, πάνω και πάνω, και ...

06 του 08

Εστίαση στις λεπτομέρειες, όχι στη μορφή

Ποιος ενδιαφέρεται για τη γενική μορφή και τη σιλουέτα του μοντέλου σας, εφ 'όσον έχετε εκατομμύρια εκπληκτικές λεπτομέρειες επιφάνειας! Η εικόνα σας δεν χρειάζεται να είναι ευανάγνωστη, πρέπει απλώς να κάνει τους ανθρώπους να λένε "άνθρωπος που πρέπει να έχει πάρει για πάντα".

Η απλότητα δεν είναι ποτέ η απάντηση.

07 του 08

Κάνετε τις επιφάνειες σας καθυστερημένες

Δεν με νοιάζει αν σχεδιάζεις ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο ή μια ζώνη πολέμου - αν οι υφές σου δεν είναι απόλυτα καθαρές, δεν θέλω να τις δω ». Θυμηθείτε, βρωμιά, γρατζουνιές και τυχαία σπάνια εμφανίζονται στον πραγματικό κόσμο, οπότε γιατί θα έπρεπε να είναι στην ύπαρξή σας;

Όλα πρέπει να είναι απόλυτα καθαρά!

08 από 08

Υποδιαίρεση Άμεσα

Αυτός είναι ειδικά για τους χρήστες του ZBrush / Mudbox εκεί έξω.

Lumpy μοντέλα είναι φοβερό! Η εργασία σε χαμηλό επίπεδο υποδιαίρεσης θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ομαλές, οργανικές επιφάνειες, οπότε βεβαιωθείτε ότι υποδιαιρέσατε το μοντέλο σας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ποτέ δεν κοιτάτε πίσω.

Ω, τα πινέλα trimAdynamic, TrimDynamic και hPolish του ZBrush; Αυτά είναι ακριβώς εκεί για να σας συγχέουν.

Αλλά τι εάν θέλω να κάνω καλό CG;

Λοιπόν, δεν μπορώ να φανταστώ γιατί θα θέλατε να το κάνετε αυτό, αλλά αν για κάποιο λόγο θα θέλατε να κάνετε καλό CG , ξαναδιαβάσετε αυτό το άρθρο και στη συνέχεια απλά κάντε το αντίθετο!