Οι κορυφαίες ταινίες 3D όλων των εποχών

Μετρώντας τις μεγαλύτερες στερεοσκοπικές ταινίες 3D της εποχής Moder

Εάν ρωτήσατε ένα αρκετά μεγάλο δείγμα ανεπίσημων οπαδών ταινιών ποια είναι η αγαπημένη τους ταινία 3D όλων των εποχών, πολλοί άνθρωποι πιθανότατα θα απαντούσαν στο Avatar .

Είναι η υψηλότερη ακαθάριστη ταινία όλων των εποχών και ίσως η πιο ευρέως διαδεδομένη από τον Τιτανικό , επομένως μόνο με αυτά τα κριτήρια θα συγκεντρώσει πολλές ψήφους.

Το Avatar δεν είναι το πρώτο μου νούμερο, αλλά βρίσκεται κοντά στην κορυφή. Σε αυτό το άρθρο, θα περάσω τις επιλογές μου για τις δέκα πρώτες ταινίες 3D όλων των εποχών και θα προσπαθήσω να δικαιολογήσω τις επιλογές μου. Για αυτή τη λίστα, προσπάθησα να κρίνω με βάση τη δύναμη του 3D εκτός από την ίδια την ταινία.

Για παράδειγμα, η αγαπημένη μου ταινία στη λίστα είναι μάλλον Toy Story 3 , η οποία όσο αφορά μου είναι σχεδόν μια τέλεια ταινία. Ωστόσο, δεν το έβαλα στο νούμερο ένα επειδή νομίζω ότι υπάρχουν και άλλες ταινίες που χρησιμοποιούν 3D τεχνολογία για μεγαλύτερο αποτέλεσμα.

Εδώ είναι ο κατάλογος:

01 από 05

Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας

Rebecca Nelson / GettyImages

Θυμάμαι να περπατάω έξω από το θέατρο μετά από το πώς να εκπαιδεύσεις τον δράκο σου και να σκεφτείς: "Αυτό είναι. Αυτό είναι το μέλλον."

Οι σκηνές πτήσης σε αυτή την ταινία είναι τόσο απίστευτα απολαυστικές σε 3D που είμαι σίγουρος ότι είναι ακόμα το καλύτερο πράγμα που έχει γίνει με τη μορφή μέχρι σήμερα. Ναι, οι καλύτερες σκηνές σε αυτή την ταινία είναι καλύτερες από τις καλύτερες σκηνές στο Avatar .

Ρίξτε μια υπέροχη, εγκάρδια, απρόβλεπτη ιστορία και έχετε τον εαυτό σας μια από τις καλύτερες ταινίες 3D όλων των εποχών.

02 του 05

Ούγκω


Έχω δει πολλές ταινίες που βρίσκονται μέσα και γύρω από το Παρίσι και δεν νομίζω ότι κάποιος από αυτούς φαινόταν τόσο καλός. (Εντάξει, ίσως η Amelie, αλλά παίρνετε αυτό που λέω.)

Ο κόσμος του Hugo είναι γεμάτος με την ένδοξη οπτική κακοφωνία της καθημερινής ζωής σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού και το όραμα του Scorcese μετατοπίζεται κυριολεκτικά από την οθόνη και σας τραβάει στο σύμπαν του κινηματογράφου με τέτοιο τρόπο που καθιστά αδύνατο να κοιτάξετε μακριά.

Ο Hugo είναι γεμάτος με ατμό και ρολόι και υπερβολική αισθητική που κάνει το Gare Montparnasse από τα πιο ξεχωριστά και συναρπαστικά φιλμ που έχω ξοδέψει ποτέ.

Ο Hugo ίσως ήταν λίγο σακχαρίνη για τα γούστα ορισμένων κριτικών & $ 151, σκέφτηκα ότι ήταν ένα αριστούργημα.

03 του 05

Avatar


Avatar είναι η τελευταία ταινία που είδα δυο φορές στον κινηματογράφο, και καλύτερα πιστεύετε ότι πλήρωσα το τρισδιάστατο εισιτήριο δύο φορές. Όπως το πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας , η εμπειρία Avatar είναι κάτι που απλά δεν μπορεί να αναπαραχθεί στο home cinema.

Νομίζω ότι ο Dragon και ο Hugo είναι και οι δύο καλύτερες ταινίες από το Avatar, αλλά δεν μπορείς να αρνηθείς ότι το mega-blockbuster του Cameron έχει την οπτική ατού.

Η Πανδώρα είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες κινηματογραφικές ρυθμίσεις για να κοσμήσει ποτέ την ασημένια οθόνη - όχι από τότε που ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών είδαμε έναν σκηνοθέτη να πηγαίνει σε τέτοια απίστευτα μήκη για να εξασφαλίσει ότι όλα γύρω από το σκηνικό της ταινίας του ήταν τέλειο, από τη γεωλογία, στα καταπράσινα δάση βιο-φωταύγειας, στην αξέχαστη σειρά πλάσματα, χαρακτήρες, οχήματα και σύνολα.

Μετά από όλα αυτά, η πρωτοποριακή χρήση του στερεοσκοπικού 3D του Cameron ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα. Χρειάστηκε κάτι εξαιρετικό, ανυψώθηκε και το έκανε θρυλικό.

04 του 05

Μπλεγμένος


Τα μπερδεμένα έπεσαν στην ανάπτυξη για τόσο πολύ καιρό που από τη στιγμή που κυκλοφόρησε, κανείς δεν ήξερε τι να περιμένει.

Γνωρίζαμε ότι η τέχνη της ιδέας ήταν εκπληκτική, ότι η ταινία είχε κοστίσει την Disney με ένα χέρι και ένα πόδι για να παραγάγει ότι η μηχανή μάρκετινγκ είχε αναγκάσει μια αλλαγή επωνυμίας επτά ωρών λόγω του φόβου ότι τα νεαρά αγόρια δεν θα ενδιαφερόταν για μια ταινία που ονομάζεται Rapunzel. Και τολμούσαμε να ονειρευτούμε ότι αυτή ήταν η ταινία που θα φέρει την Walt Disney Animation πίσω στη συνάφεια στην εποχή της CG.

Αλλά δεν νομίζω ότι κάποιος αναμένει ένα σύγχρονο κλασικό.

Δύο χρόνια μετά την απελευθέρωση του Tangled, δεν πιστεύω ότι κανένα στούντιο κινούμενων σχεδίων - ούτε το Pixar - έχει κυκλοφορήσει μια ταινία που ταιριάζει με το επίπεδο τεχνικής στιλβωτικής και οπτικής πολυπλοκότητας που μας έδωσε η Disney στο Tangled.

Και τα φανάρια ... τα φανάρια!

05 του 05

Πάνω


Πολλοί άνθρωποι θεωρούν το Up να αποτελέσει την κορυφή της καλλιτεχνικής έκφρασης στο πολυαναμενόμενο canon Pixar. Παρόλο που δεν είναι οι αγαπημένες μου ταινίες για να βγούμε από το Emeryville, είναι (κατά τη γνώμη μου) η καλύτερη χρήση του 3D στούντιο μέχρι σήμερα.

Παρόλο που η Toy Story 3 και η Brave χρησιμοποίησαν και τα δύο 3D ως μηχανισμό βάθους του πεδίου, τα υψηλά πανοράματα στην Up προσφέρθηκαν εξαιρετικά καλά στη μορφή και η σκηνή στην κορυφή του αεροσκάφους στο αποκορύφωμα της ταινίας ήταν ένα showstopper.

Είμαι αρκετά σίγουρος ότι αυτή ήταν η πρώτη στερεοσκοπική 3D εμπειρία μου (πέρα από τις βόλτες θεματικών πάρκων), και σίγουρα δεν απογοήτευσε.