Διαφορά μεταξύ των Google Apps και του Google App Engine;

Ερώτηση: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Google Apps και του Google App Engine;

Βοήθεια! Είμαι μπερδεμένος από την ορολογία της Google. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των Google Apps και του Google App Engine;

Απάντηση: Η Google χρησιμοποιεί τη λέξη "εφαρμογές" ως συντομογραφία για "εφαρμογή", ώστε να μην προκαλεί σύγχυση για να καταλάβουμε ποια είναι ποια είναι.

Google Apps

Το Google Apps είναι μια σουίτα υπηρεσιών για επιχειρήσεις και οργανισμούς. Περιλαμβάνει:

Πολλές από αυτές τις εφαρμογές διατίθενται ξεχωριστά με έναν τυπικό Λογαριασμό Google.

Με το Google Apps, η Google φιλοξενεί τις υπηρεσίες στον τομέα Web της εταιρείας ή του οργανισμού σας. Οι πελάτες της Google Apps μπορούν να προσαρμόσουν την εμφάνιση και την αίσθηση των υπηρεσιών, ώστε να συνδυάζονται με τον εταιρικό ιστότοπό τους. Η έκδοση Premium μπορεί ακόμη και να αφαιρέσει τις διαφημίσεις.

Οι πελάτες που χρησιμοποιούν το Google Apps είναι κυρίως μικρές έως μεσαίες επιχειρήσεις ή εκπαιδευτικά ιδρύματα. Μπορούν να χρησιμοποιούν το Google Apps για να αποφύγουν τα έξοδα εγκατάστασης και συντήρησης του δικού τους διακομιστή και λογισμικού για ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και άλλα επιχειρηματικά εργαλεία.

Google App Engine

Το Google App Engine είναι ένας τρόπος να γράψετε τις δικές σας εφαρμογές Web και να τους φιλοξενήσετε στους διακομιστές της Google. Από αυτό το γράψιμο, είναι ακόμα σε περιορισμένη έκδοση beta.

Οι πελάτες του Google App Engine είναι προγραμματιστές που θέλουν μια κλιμακούμενη πλατφόρμα για τις εφαρμογές τους στο Διαδίκτυο.

Οι Εφαρμογές Google μπορούν να βρεθούν στον Ιστό στη διεύθυνση www.google.com/a και το Google App Engine μπορεί να βρεθεί στον Ιστό στη διεύθυνση code.google.com/appengine.