Απόχρωση του κόκκινου στο διαδίκτυο

Ποια είναι η σημασία του κόκκινου ; Ενώ το κόκκινο σημαίνει γενικά τα πάντα, από αγάπη σε θυμό, από την εξουσία στον κίνδυνο, υπάρχουν λεπτές διαφορές σε μερικές από τις ποικίλες αποχρώσεις του κόκκινου. Αυτά τα κόκκινα χρώματα λένε τι σκοπεύετε; Εξερευνήστε τον συμβολισμό χρώματος διαφόρων αποχρώσεων του κόκκινου.

το κόκκινο

Ο Henrik Sorensen / Getty Images

Η επίσημη έγχρωμη λέξη-κλειδί CSS / SVG κόκκινη αναφέρεται σε αυτή την καθαρή απόχρωση του κόκκινου χρώματος, ένα ζεστό χρώμα . Ως καθαρό κόκκινο, αυτή η σκιά φέρει ισχυρό συμβολισμό τόσο για την εξουσία όσο και για τον κίνδυνο .

Χρησιμοποιήστε αυτή τη σκιά του κόκκινου για να τραβήξετε την προσοχή. Ένα ισχυρό χρώμα, οι μικρές δόσεις μπορούν συχνά να είναι πιο αποτελεσματικές από τις μεγάλες ποσότητες αυτού του κόκκινου.

Αίμα Κόκκινο

Το κόκκινο αίμα μπορεί να είναι ή να μην είναι το πραγματικό χρώμα του αίματος, αλλά είναι ένα χρώμα που συνδέουμε με το αίμα. Είναι κοντά στο σκοτεινό κόκκινο και καφέ. Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται, το κόκκινο αίμα μπορεί να φέρει μερικούς από τους σκοτεινότερους ή πιο απειλητικούς συμβολισμούς του κόκκινου, συμπεριλαμβανομένου του θυμού, της επιθετικότητας, της αμαρτίας, του Σατανά, του θανάτου ή μιας αίσθησης του μακάβους. Το κόκκινο αίμα μπορεί επίσης να συμβολίζει την πίστη (έναν όρκο αίματος) και ακόμη και τη ζωή και την αγάπη (το αίμα συνδέεται με την καρδιά).

Μαρόν

Η επίσημη λέξη-κλειδί CSS / SVG χρώματος καφέ αναφέρεται σε αυτή τη σκοτεινή σκιά του κόκκινου αίματος. Το Maroon είναι ένα ζεστό χρώμα.

Ως σκούρο κόκκινο κοντά στην πορφυρή χρωματική σειρά, το καστανό χρώμα φέρει ένα συνδυασμό συμβολισμού τόσο για κόκκινο (προσοχή / ανάληψη δράσης) όσο και για μωβ (πλούτο / μυστήριο), ώστε να το ονομάσετε ελαφρώς μυστηριώδη σκιά κόκκινου χρώματος.

Σκούρο κόκκινο

Το SVG που ονομάζεται έγχρωμο σκούρο κόκκινο δημιουργεί αυτό το σκούρο, αιματόχρωμο χρώμα. Το σκούρο κόκκινο είναι ένα ζεστό χρώμα.

Ως σκούρο κόκκινο κοντά στην πορφυρή χρωματική σειρά, αυτή η σκιά φέρει ένα συνδυασμό συμβολισμού τόσο για κόκκινο (προσοχή / ανάληψη δράσης) όσο και για μωβ (πλούτη / μυστήριο) έτσι, σαν καστανό, ίσως να το αποκαλείτε ελαφρώς μυστηριώδη σκιά κόκκινου χρώματος.

Πυρκαγιά

Το SVG που ονομάζεται έγχρωμη πυρκαγιά αναφέρεται σε αυτή τη σκούρα σκιά του κόκκινου χρώματος. Ως σκούρο κόκκινο κοντά στο πορφυρό χρώμα, αυτή η σκιά φέρει ένα συνδυασμό συμβολισμού τόσο για κόκκινο (προσοχή / ανάληψη δράσης) όσο και μοβ (πλούτη / μυστήριο) αλλά ελαφρώς ελαφρύτερο από το καφέ ή το σκούρο κόκκινο.

Κόκκινος

Το Scarlet είναι μια απόχρωση του κόκκινου χρώματος με τις νότες πορτοκαλιού. Είναι το χρώμα των φλογών. Το Scarlet φέρει το συμβολισμό του κόκκινου χρώματος ισχύος. Συνδέεται στενά με τους ακαδημαϊκούς και τη θεολογία και το στρατό, ιδιαίτερα τις επίσημες περιστάσεις και την παράδοση. Η σκιά του κόκκινου που φαίνεται εδώ είναι:

βυσσινί

Το SVG που ονομάζεται χρώμα crimson αναφέρεται σε αυτή τη αρκετά φωτεινή ροζ σκιά του κόκκινου χρώματος. Δεν είναι αρκετά καθαρό κόκκινο, αυτή η σκιά φέρει ισχυρό συμβολισμό τόσο για την εξουσία όσο και για τον κίνδυνο αλλά και για την ευτυχία και τον εορτασμό. Συχνά θεωρείται το χρώμα του φρέσκου αίματος. Το Crimson συνδέεται επίσης με την Εκκλησία και την Αγία Γραφή και στην εποχή της Ελισαβετίας, το crimson συνδέθηκε με τα δικαιώματα, την ευγένεια και άλλους με υψηλή κοινωνική θέση.

Ινδικό κόκκινο

Το SVG με το όνομα ινδικό κόκκινο χρώμα αναφέρεται σε αυτό το μεσαίο κόκκινο χρώμα. Αυτή η ελαφριά σκιά του κόκκινου φέρει περισσότερο από το συμβολισμό του ροζ, αν και δεν είναι τόσο γλυκιά ή κορίτσι, αλλά μάλλον ένα συναγερμό παιχνιδιάρικο.

Το δροσερό μπλε και μοβ υπόγεια σε αυτή τη σκιά του κόκκινου δώσει ένα ορισμένο ποσό εξελιγμένη γοητεία.

Ντομάτα

Το SVG που ονομάζεται χρώμα ντομάτα αναφέρεται σε αυτή τη μεσαία σκιά του κόκκινου. Όπως το Ινδικό Κόκκινο, αυτή η ελαφριά σκιά του κόκκινου φέρει μερικά από τα συμβόλαια του ροζ αλλά ισχυρότερα και λιγότερο λεπτότερα που τα λαμπρότερα ροζ. Έχει επίσης μερικά από τη ζεστασιά και την ενέργεια του πορτοκαλιού .

Χρησιμοποιήστε αυτή τη σκιά του κόκκινου για να κερδίσετε την προσοχή και να διοχετεύσετε μια σελίδα με ενέργεια χωρίς να υποκινήσετε υπερβολικά.

Σολομός

Η λέξη-κλειδί SVG χρώματος σολομού παράγει αυτό το σκούρο ροζ ή ανοιχτό κόκκινο χρώμα. Είναι η μαλακότερη πλευρά του κόκκινου χωρίς να είναι ένα παντοτινό κοριτσάκι.

Αίμα πορτοκαλί

Λίγο κόκκινο και πορτοκαλί αίματος, το πορτοκαλί αίμα είναι μια σκούρα αλλά λαμπερή σκιά κόκκινου που είναι λιγότερο επιθετική από το καθαρό κόκκινο. Έχει ενέργεια και ζεστασιά και τραβά την προσοχή σαν κόκκινο και πορτοκαλί. Οι προδιαγραφές για αυτό το χρώμα Blood Orange είναι:

Dark Cherry Red

Αυτό το βαθύ, πιο σκούρο από το κόκκινο χρώμα του αίματος είναι σχεδόν μαύρο. Το σκοτεινό κόκκινο κεράσι έχει λιγότερη επιθετικότητα από το κόκκινο και περισσότερο από το μυστήριο του μαύρου .

Πώς χρησιμοποιείτε κόκκινο;

Σας αρέσει να χρησιμοποιείτε κόκκινο σε ιστοσελίδες ή είναι υπερβολικά χρησιμοποιημένο; Τι αποχρώσεις του κόκκινου σας αρέσει; Μιλήστε γι 'αυτό.