Πρόγραμμα εκμάθησης FCP 7 - Ρυθμίσεις ακολουθιών, Μέρος πρώτο

01 από 08

Πριν ξεκινήσεις

Πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε μερικά πράγματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των ρυθμίσεων ακολουθίας στο Final Cut Pro . Όταν δημιουργείτε μια νέα ακολουθία για το έργο σας, οι ρυθμίσεις θα καθοριστούν από τις ρυθμίσεις Audio / Video και προτιμήσεων χρήστη στο κύριο μενού Final Cut Pro. Αυτές οι ρυθμίσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν κατά την πρώτη έναρξη ενός νέου έργου.

Όταν δημιουργείτε μια νέα ακολουθία σε οποιοδήποτε έργο FCP, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις αυτής της ακολουθίας ώστε να είναι διαφορετική από τις ρυθμίσεις που έχουν εκχωρηθεί αυτόματα από τις γενικές ρυθμίσεις έργου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε διαφορετικές ακολουθίες με διαφορετικές ρυθμίσεις στο έργο σας ή τις ίδιες ρυθμίσεις για όλες τις ακολουθίες σας. Αν σχεδιάζετε να ρίξετε όλες τις ακολουθίες σας σε κύριο χρονοδιάγραμμα για εξαγωγή ως ενοποιημένη ταινία, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις είναι οι ίδιες για όλες τις ακολουθίες σας. Συνιστώ να ελέγχετε το παράθυρο ρυθμίσεων ακολουθίας κάθε φορά που δημιουργείτε μια νέα ακολουθία για να βεβαιωθείτε ότι τα κλιπ σας παραμένουν συμβατά και ότι η τελική εξαγωγή σας φαίνεται σωστή.

02 από 08

Το παράθυρο Ρυθμίσεις ακολουθίας

Θα ξεκινήσω εξετάζοντας το παράθυρο ρυθμίσεων ακολουθίας, εστιάζοντας στις καρτέλες Γενικές και Επεξεργασία Βίντεο, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα την εμφάνιση και την αίσθηση του κλιπ σας. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις ακολουθίας, ανοίξτε το FCP και μεταβείτε στην επιλογή Ακολουθίες> Ρυθμίσεις. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το μενού πιέζοντας Command + 0.

03 του 08

Μέγεθος πλαισίου

Τώρα θα μπορείτε να ονομάσετε τη νέα ακολουθία και να προσαρμόσετε το Μέγεθος πλαισίου. Το μέγεθος πλαισίου καθορίζει πόσο μεγάλο είναι το βίντεό σας. Το μέγεθος πλαισίου σημειώνεται με δύο αριθμούς. Ο πρώτος αριθμός είναι ο αριθμός των εικονοστοιχείων του βίντεο σας είναι ευρύ και ο δεύτερος είναι ο αριθμός των εικονοστοιχείων το βίντεο είναι υψηλό: π.χ. 1920 x 1080. Επιλέξτε το μέγεθος πλαισίου που ταιριάζει με τις ρυθμίσεις κλιπ σας.

04 του 08

Αναλογία εικόνας σε pixel

Στη συνέχεια, επιλέξτε την αναλογία διαστάσεων pixel κατάλληλη για το επιλεγμένο μέγεθος πλαισίου. Χρησιμοποιήστε το τετράγωνο για τα έργα πολυμέσων και το NTSC εάν πυροβολήσατε στον Τυπικό ορισμό. Εάν πραγματοποιήσατε λήψη βίντεο HD HD 720p, επιλέξτε HD (960 x 720), αλλά αν φωτογραφίζατε HD 1080i, θα πρέπει να γνωρίζετε το ρυθμό καρέ λήψης. Εάν φωτογραφίζατε 1080i στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, θα επιλέξετε την επιλογή HD (1280 x 1080). Εάν φωτογραφίζατε 1080i στα 35 καρέ ανά δευτερόλεπτο, θα επιλέξετε το HD (1440 x 1080).

05 του 08

Κυριαρχία πεδίου

Τώρα επιλέξτε την κυριαρχία σας στον τομέα. Κατά τη λήψη βίντεο με διαδοχικά βίντεο , η κυριαρχία του πεδίου σας θα είναι είτε ανώτερη είτε χαμηλότερη ανάλογα με τη μορφή λήψης. Εάν πυροβόλησε σε μια προοδευτική μορφή, η κυριαρχία του πεδίου θα είναι «κανένας». Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα πλαίσια σε διαδοχικές μορφές αλληλοεπικαλύπτονται λίγο, και τα καρέ σε προοδευτικές μορφές καταγράφονται σειριακά, όπως μια παλιομοδίτικη φωτογραφική μηχανή.

06 του 08

Επεξεργασία χρονικής βάσης

Στη συνέχεια, θα επιλέξετε την κατάλληλη χρονική βάση επεξεργασίας ή τον αριθμό καρέ ανά δευτερόλεπτο για την ταινία σας. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις λήψης της φωτογραφικής μηχανής σας εάν δεν θυμάστε αυτές τις πληροφορίες. Εάν δημιουργείτε ένα έργο μεικτών μέσων, μπορείτε να αφαιρέσετε κλιπς διαφορετικής χρονικής βάσης επεξεργασίας σε μια ακολουθία και η τελική περικοπή θα προσαρμόσει το βίντεο κλιπ ώστε να ταιριάζει με τις ρυθμίσεις ακολουθίας μέσω της εμφάνισης.

Η χρονική βάση επεξεργασίας είναι ο μόνος έλεγχος που δεν μπορείτε να αλλάξετε αφού τοποθετήσετε ένα κλιπ στην ακολουθία σας.

07 του 08

Συμπιεστής

Τώρα θα επιλέξετε έναν συμπιεστή για το βίντεό σας. Όπως μπορείτε να δείτε από το παράθυρο συμπίεσης, υπάρχουν πολλοί συμπιεστές για να διαλέξετε. Αυτό συμβαίνει επειδή ένας συμπιεστής καθορίζει τον τρόπο μετάφρασης του έργου βίντεο για αναπαραγωγή. Ορισμένοι συμπιεστές δημιουργούν μεγαλύτερα αρχεία βίντεο από άλλα.

Όταν επιλέγετε έναν συμπιεστή, καλό είναι να εργαστείτε προς τα πίσω από όπου θα εμφανιστεί το βίντεό σας. Αν σχεδιάζετε να το καταχωρήσετε στο YouTube, επιλέξτε h.264. Εάν πραγματοποιήσατε λήψη βίντεο υψηλής ευκρίνειας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το Apple ProRes HQ για αποτελέσματα κορυφαίας εγκοπής.

08 από 08

Ρυθμίσεις ήχου

Στη συνέχεια, επιλέξτε τις ρυθμίσεις ήχου. Το 'Rate' αντιπροσωπεύει το ρυθμό δειγματοληψίας - ή πόσες δειγματοληψίες ήχου που καταγράφηκαν από τη συσκευή ήχου, είτε πρόκειται για ενσωματωμένο μικρόφωνο φωτογραφικής μηχανής είτε για ψηφιακό ηχογράφηση.

Το "Βάθος" αντιπροσωπεύει το βάθος των δυαδικών ψηφίων ή την ποσότητα των πληροφοριών που καταγράφηκαν για κάθε δείγμα. Και για το ρυθμό δειγματοληψίας και για το βάθος των δυαδικών ψηφίων, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα. Και οι δύο αυτές ρυθμίσεις πρέπει να ταιριάζουν με τα αρχεία ήχου στο έργο σας.

Η επιλογή διαμόρφωσης είναι πιο σημαντική αν πρόκειται να αποκτήσετε γνώση του ήχου εκτός του FCP. Το στερεοφωνικό downmix θα κάνει όλα τα κομμάτια ήχου σας σε ένα στερεοφωνικό κομμάτι, το οποίο στη συνέχεια θα γίνει μέρος του εξαγόμενου αρχείου Quicktime. Αυτή η επιλογή είναι καλή αν χρησιμοποιείτε FCP για τον ακριβή ήχο.

Το Channel Grouped θα δημιουργήσει διαφορετικά κομμάτια για τον ήχο FCP, έτσι ώστε να μπορεί να μεταχειριστεί αφού εξαχθεί σε ProTools ή σε παρόμοιο πρόγραμμα ήχου.

Τα διακριτά κανάλια καθιστούν το ακριβέστερο αντίγραφο των ηχητικών σας κομματιών, ώστε να έχετε τη μέγιστη ευελιξία κατά την πλοήγηση του ήχου σας.