Επαναφορά των προεπιλεγμένων ρυθμίσεων στο Windows Media Player 12

Tutorial σχετικά με τη χρήση του εργαλείου MSDT των Windows για να διορθώσετε τις κατεστραμμένες ρυθμίσεις WMP 12

Το Windows Media Player 12 βασίζεται στις ρυθμίσεις παραμέτρων του, προκειμένου να λειτουργεί ομαλά. Δεν υπάρχουν μόνο ρυθμίσεις που θα χρησιμοποιηθούν μόνο για το πρόγραμμα, αλλά και προσαρμοσμένες που αποθηκεύονται όταν πραγματοποιείτε μια αλλαγή - όπως την προσαρμογή της προβολής ή την προσθήκη φακέλων μουσικής .

Ωστόσο, τα πράγματα μπορεί να πάει στραβά με αυτά τα scripts διαμόρφωσης. Συνήθως η διαφθορά είναι ο λόγος για τον οποίο ξαφνικά εμφανίζεται πρόβλημα στο Windows Media Player 12. Για παράδειγμα, όταν εκτελείτε το πρόγραμμα, μπορεί να προκύψει ένα πρόβλημα όπως:

Εάν έχετε ένα επίμονο πρόβλημα διαμόρφωσης στο Windows Media Player 12 που δεν φαίνεται να διορθώσετε, αντί να απεγκαταστήσετε το WMP 12 και να ξεκινήσετε πάλι, τότε ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Ένα από τα καλύτερα εργαλεία για τη χρήση αυτής της εργασίας είναι στην πραγματικότητα ήδη ενσωματωμένο στα Windows 7 (ή υψηλότερο). Ονομάζεται MSDT ( εργαλείο διάγνωσης υποστήριξης της Microsoft ). Θα εντοπίσει τυχόν διεφθαρμένες ρυθμίσεις στο WMP 12 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επαναφορά τους στις αρχικές ρυθμίσεις. Για να ανακαλύψετε πώς να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε το απλό σεμινάριο παρακάτω.

Εκτέλεση του εργαλείου MSDT

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη orb στα Windows και πληκτρολογήστε την ακόλουθη γραμμή στο πλαίσιο αναζήτησης: msdt.exe -id WindowsMediaPlayerConfigurationDiagnostic.
  2. Πατήστε το πλήκτρο Enter για να εκτελέσετε το εργαλείο.
  3. Ο οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων θα εμφανιστεί τώρα στην οθόνη.
  4. Αν θέλετε να μεταβείτε στην προηγμένη λειτουργία για να δείτε τα διαγνωστικά σε λεπτομερή κατάσταση, κάντε κλικ στην επιλογή Υπερπροσύνδεση για προχωρημένους και αποεπιλέξτε την επιλογή Εφαρμογή επισκευών αυτόματα .
  5. Για να συνεχίσετε με τη διαδικασία διάγνωσης και επισκευής, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο και περιμένετε να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα.

Κανονική λειτουργία

Εάν έχετε επιλέξει να εκτελέσετε το εργαλείο MSDT στην προεπιλεγμένη λειτουργία, τότε θα έχετε 2 επιλογές.

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή αυτής της διόρθωσης για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του WMP 12 στις προεπιλογές ή κάντε κλικ στην επιλογή Παράλειψη αυτής της διόρθωσης για να συνεχίσετε χωρίς να κάνετε αλλαγές.
  2. Αν επιλέξατε να παραλείψετε, θα υπάρξει περαιτέρω σάρωση για τυχόν πρόσθετα προβλήματα - η επιλογή για επιλογή θα είναι είτε η Εξερεύνηση πρόσθετων επιλογών είτε το κλείσιμο της Αντιμετώπισης προβλημάτων

Προηγμένη λειτουργία

  1. Εάν βρίσκεστε σε κατάσταση Προχωρημένων, μπορείτε να προβάλετε εκτεταμένες πληροφορίες σχετικά με τυχόν προβλήματα που εντοπίσατε κάνοντας κλικ στην προβολή υπερσύνδεσης λεπτομερών πληροφοριών . Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψετε λεπτομερώς τα θέματα που βρέθηκαν - κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για έξοδο από αυτήν την οθόνη πληροφοριών.
  2. Για να διορθώσετε τυχόν διεφθαρμένες ρυθμίσεις του WMP 12, αφήστε την επιλογή Reset Default Windows Media Player ενεργοποιημένη και κάντε κλικ στο κουμπί Next .
  3. Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή αυτής της διόρθωσης ή, για να αποφύγετε τυχόν αλλαγές, επιλέξτε Παράλειψη αυτής της διόρθωσης .
  4. Όπως και στην κανονική λειτουργία παραπάνω, εάν επιλέξατε να παραλείψετε τη διαδικασία επιδιόρθωσης, εκτελείται περαιτέρω σάρωση για να βρείτε τυχόν πρόσθετα προβλήματα - μετά από τα οποία μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Εξερεύνηση πρόσθετων επιλογών ή να επιλέξετε Κλείσιμο της Αντιμετώπισης προβλημάτων .

Αν έχετε προβλήματα με τη μουσική βιβλιοθήκη στο Windows Media Player, τότε ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε το εκπαιδευτικό μας εγχειρίδιο για την Ανακατασκευή της βάσης δεδομένων του WMP .