Αλλαγή στήλων μουσικής στο Windows Media Player 12

Κάνοντας το Windows Media Player 12 πιο φιλικό προς το χρήστη κατά την εμφάνιση λεπτομερειών τραγουδιού

Όταν εμφανίζονται τα περιεχόμενα της μουσικής σας βιβλιοθήκης στο Windows Media Player 12, θα έχετε παρατηρήσει ότι χρησιμοποιούνται στήλες. Αυτά βοηθούν να παρουσιάσετε με σαφήνεια τις πληροφορίες της ετικέτας μουσικής για τα τραγούδια και τα άλμπουμ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι όλες αυτές οι πληροφορίες χρήσιμες ανάλογα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις σας.

Για παράδειγμα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η επιλογή γονικής βαθμολόγησης για τραγούδια είναι καθόλου χρήσιμη. Ομοίως, το μέγεθος αρχείου ενός τραγουδιού ή ποιος είναι ο αρχικός συνθέτης μπορεί να είναι πληροφορίες που δεν είναι απαραίτητες για τη διαχείριση της βασικής βιβλιοθήκης μουσικής.

Από την άλλη πλευρά, λεπτομέρειες όπως bitrate , μορφή ήχου και όπου τα αρχεία αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας μπορεί να είναι πολύ πιο χρήσιμα για εσάς. Παρεμπιπτόντως, μπορεί να εκπλαγείτε να μάθετε ότι αυτά τα παραδείγματα είναι κρυμμένα από προεπιλογή, αλλά μπορούν να είναι χρήσιμα για να δείτε.

Ευτυχώς, η διεπαφή του Windows Media Player 12 μπορεί να τροποποιηθεί για να δείξει ακριβώς τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Αυτό μπορεί να γίνει για πολλές προβολές, όπως βίντεο, φωτογραφίες, ηχογραφημένα μέσα κ.λπ. Ωστόσο, στο επόμενο σεμινάριο θα επικεντρωθούμε στην πλευρά της ψηφιακής μουσικής.

Προσθήκη και κατάργηση στηλών σε Windows Media Player 12

  1. Εάν δεν βλέπετε ήδη τη μουσική σας βιβλιοθήκη, μεταβείτε σε αυτήν την οθόνη κρατώντας πατημένο το πλήκτρο CTRL στο πληκτρολόγιό σας και πατώντας 1 .
  2. Για να εστιάσετε στο μουσικό τμήμα της βιβλιοθήκης πολυμέσων σας, κάντε κλικ στην ενότητα Μουσική στο αριστερό παράθυρο.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Προβολή στο επάνω μέρος της οθόνης του WMP 12 και επιλέξτε την επιλογή Επιλογή στήλης .
  4. Στην οθόνη ρύθμισης στήλης που εμφανίζεται, θα δείτε μια λίστα στοιχείων που μπορούν είτε να προστεθούν είτε να καταργηθούν. Αν θέλετε να αποτρέψετε την εμφάνιση μιας στήλης, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα της. Ομοίως, για να εμφανίσετε μια στήλη, βεβαιωθείτε ότι το σχετικό πλαίσιο ελέγχου είναι ενεργοποιημένο. Αν βλέπετε επιλογές που είναι γκρίζες (όπως τέχνη και τίτλος άλμπουμ), τότε αυτό σημαίνει απλώς ότι δεν μπορείτε να τις αλλάξετε.
  5. Για να αποτρέψετε την ανάρτηση κτιρίων WMP 12 όταν αλλάζει το μέγεθος του παραθύρου του προγράμματος, βεβαιωθείτε ότι είναι απενεργοποιημένη η επιλογή Απόκρυψη στήλης αυτόματη .
  6. Όταν ολοκληρώσετε την προσθήκη και την κατάργηση των στηλών, κάντε κλικ στο OK για αποθήκευση.

Αλλαγή μεγέθους και αναδιάταξη των στηλών

Εκτός από την επιλογή των στηλών που θέλετε να εμφανίζονται, μπορείτε επίσης να αλλάξετε το πλάτος και τη σειρά που εμφανίζονται στην οθόνη.

  1. Η αλλαγή μεγέθους του πλάτους μιας στήλης στο WMP 12 είναι πανομοιότυπη με αυτή που γίνεται στα Microsoft Windows. Απλά πατήστε και κρατήστε πατημένο το δείκτη του ποντικιού σας στο δεξί άκρο μιας στήλης και στη συνέχεια μετακινήστε το ποντίκι αριστερά και δεξιά για να αλλάξετε το πλάτος του.
  2. Για να αναδιατάξετε τις στήλες έτσι ώστε να είναι σε διαφορετική σειρά, κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το δείκτη του ποντικιού στο κέντρο μιας στήλης και σύρετέ το στη νέα της θέση.

Συμβουλές