Πώς να διαμορφώσετε την ασφάλεια του Internet Explorer

Ο Internet Explorer προσφέρει τέσσερις διαφορετικές ζώνες για να σας βοηθήσει να ταξινομήσετε το επίπεδο ασφάλειας ανάλογα με το πόσο καλά γνωρίζετε ή εμπιστεύεστε τον ιστότοπο: Αξιόπιστη, Περιορισμένη, Internet και Intranet ή Τοπική.

Η ταξινόμηση των ιστότοπων που επισκέπτεστε και η διαμόρφωση των ρυθμίσεων ασφαλείας του Internet Explorer για κάθε ζώνη μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε ασφαλή πλοήγηση στο Web χωρίς φόβο από κακόβουλες μικροεφαρμογές ActiveX ή Java.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: 10 λεπτά

Εδώ είναι πώς

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Εργαλεία στη γραμμή μενού στην κορυφή του Internet Explorer
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογές Internet από το αναπτυσσόμενο μενού Εργαλεία
  3. Όταν ανοίξετε τις επιλογές Internet, κάντε κλικ στην καρτέλα Ασφάλεια
  4. Ο Internet Explorer αρχίζει κατηγοριοποιώντας τους ιστότοπους σε ζώνες Internet, Local Intranet, Trusted Site ή Restricted Site. Μπορείτε να ορίσετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας για κάθε ζώνη. Επιλέξτε τη ζώνη που θέλετε να διαμορφώσετε.
  5. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί "Επίπεδο προεπιλογής" για να επιλέξετε από τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις ασφαλείας που έχει δημιουργήσει η Microsoft στον Internet Explorer. Δείτε τις Συμβουλές για λεπτομέρειες σχετικά με κάθε ρύθμιση.
  6. Το MEDIUM είναι το πιο κατάλληλο για την πλειοψηφία του surfing στο Διαδίκτυο. Έχει διασφαλίσεις από κακόβουλο κώδικα, αλλά δεν είναι τόσο περιοριστική ώστε να σας απαγορεύει να βλέπετε τους περισσότερους ιστότοπους.
  7. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο κουμπί Custom Level (Προσαρμοσμένη στάθμη) και να αλλάξετε μεμονωμένες ρυθμίσεις, ξεκινώντας με ένα από τα Προεπιλεγμένα επίπεδα ως βασική γραμμή και, στη συνέχεια, αλλάζοντας συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

Συμβουλές

  1. LOW -Προστατεύονται προσωρινά και προειδοποιητικά μηνύματα -Πολύ περιεχόμενο είναι downloadable και τρέχει χωρίς προτροπές -Όλα το ενεργό περιεχόμενο μπορεί να τρέξει -Κατάλληλο για ιστοσελίδες που εμπιστεύεστε απολύτως
  2. MEDIUM-LOW -Δόσο το Medium χωρίς προτροπές -Πολύ περιεχόμενο θα εκτελεστεί χωρίς προτροπές -Τα στοιχεία ελέγχου ActiveX που δεν έχουν καταγραφεί δεν θα ληφθούν -Κατάλληλα για τοποθεσίες στο τοπικό σας δίκτυο (Intranet)
  3. MEDIUM -Safe περιήγηση και εξακολουθεί να είναι λειτουργική -Προσφέρεται πριν από τη λήψη δυνητικά ανασφαλή περιεχόμενο -Εισαγμένο στοιχεία ελέγχου ActiveX δεν θα κατεβάσει -Κατάλληλο για τις περισσότερες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο
  4. ΥΨΗΛΗ - Ο ασφαλέστερος τρόπος περιήγησης, αλλά και οι λιγότερο λειτουργικοί - Λιγότερες ασφαλείς λειτουργίες είναι απενεργοποιημένες - Κατάλληλες για ιστότοπους που ενδέχεται να έχουν επιβλαβές περιεχόμενο

Ο, τι χρειάζεσαι