Πώς λειτουργεί η πραγματική έρευνα στο διαδίκτυο

Νόμιμες μεθόδους, προτεινόμενες τεχνικές, καλή λογική και πολλά υπομονή

Προειδοποίηση: αν πρόκειται να υποστηρίξετε ένα θέμα σχετικά με την πολιτική, την ιατρική, την φροντίδα των ζώων ή τον έλεγχο των όπλων, θα έπρεπε να πάρετε το χρόνο να κάνετε το επιχείρημά σας νόμιμο. Δεν μπορείτε να αντιγράψετε-επικολλήσετε συνδέσμους wikipedia ή να περάσετε δέκα δευτερόλεπτα με την Google και πιστεύετε ότι έχετε ένα νικηφόρο επιχείρημα.

Η νόμιμη έρευνα ονομάζεται RE -αναζήτηση για έναν λόγο: μόνο μέσω του επαναλαμβανόμενου φιλτραρίσματος και του κοσκινίσματος των ασθενών θα επιτύχετε το βάθος κατανόησης που αξίζει ένα αμφιλεγόμενο θέμα.

Υπάρχουν περισσότερες από 100 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες που έχουν δημοσιευτεί και οι περισσότερες από αυτές τις σελίδες δεν αξίζει να αναφερθούν. Για να τα αποκομίσετε με επιτυχία, πρέπει να χρησιμοποιήσετε συνεπείς και αξιόπιστες μεθόδους φιλτραρίσματος. Θα χρειαστείτε υπομονή για να δείτε το πλήρες εύρος της γραφής σε οποιοδήποτε θέμα. Και θα χρειαστείτε τις ικανότητές σας για κριτική σκέψη για να μη πιστέψετε τίποτα μέχρι να επικυρωθεί έξυπνα.

Εάν είστε φοιτητής ή αν αναζητάτε σοβαρές ιατρικές, επαγγελματικές ή ιστορικές πληροφορίες, σίγουρα λάβετε υπόψη αυτά τα 8 προτεινόμενα βήματα για την έρευνα στο διαδίκτυο:

01 από 09

Αποφασίστε εάν το θέμα είναι «σκληρή έρευνα», «μαλακή έρευνα» ή και τα δύο.

Η «σκληρή» και η «μαλακή» έρευνα έχουν διαφορετικές προσδοκίες όσον αφορά τα δεδομένα και τις αποδείξεις. Θα πρέπει να γνωρίζετε τη σκληρή ή μαλακή φύση του θέματος σας για να δείξετε τη στρατηγική αναζήτησης όπου θα αποφέρει τα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα της έρευνας.

Α) Η « σκληρή έρευνα » περιγράφει επιστημονική και αντικειμενική έρευνα, όπου αποδεδειγμένα γεγονότα, αριθμοί, στατιστικά στοιχεία και μετρήσιμα στοιχεία είναι απολύτως κρίσιμα. Σε σκληρή έρευνα, η αξιοπιστία κάθε πόρου πρέπει να είναι σε θέση να αντέξει τον έντονο έλεγχο.

Β) Η « μαλακή έρευνα » περιγράφει θέματα πιο υποκειμενικά, πολιτιστικά και βασισμένα στη γνώση. Οι μαλακές πηγές έρευνας θα εξεταστούν λιγότερο από τους αναγνώστες.

Γ) Η συνδυασμένη μαλακή και σκληρή έρευνα απαιτεί το μεγαλύτερο έργο, διότι αυτό το υβριδικό θέμα διευρύνει τις απαιτήσεις αναζήτησης. Όχι μόνο θα πρέπει να βρείτε σκληρά γεγονότα και αριθμητικά στοιχεία, αλλά θα χρειαστεί να συζητήσετε ενάντια σε πολύ ισχυρές απόψεις για να κάνετε την περίπτωσή σας. Τα θέματα της πολιτικής και της διεθνούς οικονομίας είναι τα μεγαλύτερα παραδείγματα της υβριδικής έρευνας.

Ακολουθούν παραδείγματα σκληρής και μαλακής έρευνας στο Διαδίκτυο . ..

02 του 09

Επιλέξτε ποιες ηλεκτρονικές αρχές είναι κατάλληλες για το ερευνητικό σας θέμα.

A) Τα σκληρά ερευνητικά θέματα απαιτούν σκληρά γεγονότα και αποδεδειγμένα από ακαδημαϊκά στοιχεία. Ένα blog γνώμη δεν θα το κόψει? θα πρέπει να βρείτε δημοσιεύσεις από μελετητές, εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες με διαπιστευτήρια. Ο αόρατος ιστός θα είναι συχνά σημαντικός για τη σκληρή έρευνα. Συνεπώς, εδώ είναι δυνατοί τομείς περιεχομένου για το δύσκολο ερευνητικό σας θέμα:

  1. Ακαδημαϊκά περιοδικά (π.χ. μια λίστα με τις ακαδημαϊκές μηχανές αναζήτησης εδώ).
  2. Κυβερνητικές δημοσιεύσεις (π.χ. αναζήτηση "Uncle Sam" της Google).
  3. Οι κυβερνητικές αρχές (π.χ. το NHTSA)
  4. Επιστημονικό και ιατρικό περιεχόμενο, με κυρώσεις από γνωστές αρχές (π.χ. Scirus.com).
  5. Μη κυβερνητικοί ιστότοποι που ΔΕΝ επηρεάζονται από τη διαφήμιση και την προφανή χορηγία π.χ. Consumer Watch)
  6. Αρχειοθετημένα νέα (π.χ. Αρχείο Internet)

Β) Τα θέματα μαλακής έρευνας είναι συχνά για τη σύγκριση των απόψεων των σεβαστών online συγγραφέων. Πολλές αρχές μαλακής έρευνας δεν είναι ακαδημαϊκοί, αλλά συγγραφείς που έχουν πρακτική εμπειρία στον τομέα τους. Η μαλακή έρευνα συνήθως σημαίνει τις ακόλουθες πηγές:

  1. Blogs, συμπεριλαμβανομένων blogs προσωπικής γνώμης και blogs ερασιτεχνών συγγραφέων (π.χ. ConsumerReports, UK politics).
  2. Φόρουμ και ιστοτόπους συζήτησης
  3. Ιστοσελίδες αναθεώρησης προϊόντων καταναλωτή (π.χ. ZDnet, Epinions).
  4. Εμπορικοί ιστότοποι που διαφημίζονται (π.χ. About.com)
  5. Τεχνικές και ηλεκτρονικές σελίδες (π.χ. Overclock.net).

03 του 09

Χρησιμοποιήστε διαφορετικές μηχανές αναζήτησης και λέξεις-κλειδιά

Τώρα έρχεται το πρωταρχικό άλμπουμ: χρησιμοποιώντας διαφορετικές μηχανές αναζήτησης και χρησιμοποιώντας 3-5 συνδυασμούς λέξεων-κλειδιών. Ο ασθενής και η συνεχής προσαρμογή των λέξεων-κλειδιών σας είναι το κλειδί εδώ.

  1. Πρώτον, ξεκινήστε με την ευρεία αρχική έρευνα στο Internet Public Library, DuckDuckGo, Clusty / Yippy, Wikipedia και Mahalo. Αυτό θα σας δώσει μια ευρεία αίσθηση για ποιες κατηγορίες και συναφή θέματα είναι εκεί έξω και θα σας δώσει πιθανές κατευθύνσεις για να στοχεύσετε την έρευνά σας.
  2. Δεύτερον, στενεύουν και εμβαθύνουν την αναζήτηση του Ορατού Ιστού σας με το Google και το Ask.com. Μόλις έχετε πειραματιστεί με συνδυασμούς 3 έως 5 διαφορετικών λέξεων-κλειδιών, αυτές οι 3 μηχανές αναζήτησης θα εμβαθύνουν τις ομάδες αποτελεσμάτων για τις λέξεις-κλειδιά σας.
  3. Τρίτον, προχωρήστε πέρα ​​από την Google , για αναζήτηση Invisble Web (Deep Web) . Επειδή οι αόρατες ιστοσελίδες δεν εμφανίζονται από την Google, θα πρέπει να είστε υπομονετικοί και να χρησιμοποιείτε πιο αργές και πιο συγκεκριμένες μηχανές αναζήτησης όπως:

04 του 09

Σελιδοδείκτης και αποθέματα Πιθανό καλό περιεχόμενο.

Ενώ αυτό το βήμα είναι απλό, αυτό είναι το δεύτερο πιο αργό κομμάτι της όλης διαδικασίας: εδώ συλλέγουμε όλα τα πιθανά συστατικά σε οργανωμένους σωρούς, τους οποίους περνάμε αργότερα. Εδώ προτείνεται η ρουτίνα για σελίδες bookmarking:

  1. CTRL-Κάντε κλικ στις ενδιαφέρουσες συνδέσεις αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης. Αυτό θα δημιουργήσει μια νέα σελίδα καρτέλας κάθε φορά που CTRL-Click.
  2. Όταν έχετε 3 ή 4 νέες καρτέλες , περιηγηθείτε γρήγορα σε αυτές και κάνετε μια αρχική αξιολόγηση της αξιοπιστίας τους.
  3. Σημειώστε τυχόν καρτέλες που θεωρείτε αξιόπιστες από την πρώτη ματιά.
  4. Κλείστε τις καρτέλες.
  5. Επαναλάβετε με την επόμενη δέσμη συνδέσμων.

Αυτή η μέθοδος, μετά από περίπου 45 λεπτά, θα σας έχει δώσει δεκάδες σελιδοδείκτες για να κοσκινίσετε.

05 του 09

Φιλτράρετε και επικυρώστε το περιεχόμενο.

Αυτό είναι το πιο αργό βήμα όλων: έλεγχος και φιλτράρισμα ποιο περιεχόμενο είναι νόμιμο και ποια είναι τα κοφτά σκουπίδια. Εάν κάνετε σκληρή έρευνα, αυτό είναι επίσης το πιο σημαντικό βήμα από όλα, επειδή οι πόροι σας ΠΡΕΠΕΙ να αντέξουν σε στενή εξέταση αργότερα.

  1. Εξετάστε προσεκτικά τον δημιουργό / πηγή και την ημερομηνία δημοσίευσης. Είναι ο συγγραφέας μια αρχή με επαγγελματικά διαπιστευτήρια, ή κάποιος που εμπορεύεται τα προϊόντα τους και προσπαθεί να σας πουλήσει ένα βιβλίο; Η σελίδα είναι αμέτρητη ή ασυνήθιστα παλιά; Έχει η σελίδα το δικό της domain name (π.χ. honda.com, π.χ. gov.co.uk), ή είναι κάποια βαθιά και σκοτεινή σελίδα θαμμένη στο MySpace;
  2. Να είστε ύποπτοι για τις προσωπικές ιστοσελίδες και για όλες τις εμπορικές σελίδες που έχουν μια κακή, ερασιτεχνική παρουσίαση. Ορθογραφικά σφάλματα, σφάλματα γραμματικής, κακή μορφοποίηση, τυροκομική διαφήμιση στο πλευρό, παράλογες γραμματοσειρές, πάρα πολλά εικονίδια που αναβοσβήνουν ... όλα αυτά είναι κόκκινα σημαία ότι ο συγγραφέας δεν είναι σοβαρός πόρος και δεν ενδιαφέρεται για την ποιότητα της έκδοσής τους.
  3. Να είστε ύποπτοι σε επιστημονικές ή ιατρικές σελίδες που εμφανίζουν επιστημονική ή ιατρική διαφήμιση. Για παράδειγμα: εάν ερευνάτε τις συμβουλές των κτηνιάτρων, να είστε προσεκτικοί εάν η ιστοσελίδα του κτηνιάτρου εμφανίζει καταφανή διαφήμιση για φάρμακα σκυλιών ή τροφές για κατοικίδια ζώα. Η διαφήμιση μπορεί ενδεχομένως να υποδηλώνει σύγκρουση συμφερόντων ή κρυφή ατζέντα πίσω από το περιεχόμενο του συγγραφέα.
  4. Να είστε ύποπτοι για τυχόν κλασσικά, υπερβολικά θετικά, υπερβολικά θετικά ή υπερβολικά αρνητικά σχόλια. Εάν ο συγγραφέας επιμένει να κλαπεί και να κλαίει φάουλ, ή αντίθετα φαίνεται να ντους υπερβολικά έπαινο, αυτό θα μπορούσε να είναι μια κόκκινη σημαία ότι υπάρχει ατιμωρησία και δόλια κίνητρα πίσω από το γράψιμο.
  5. Οι εμπορικοί ιστοτόποι καταναλωτών μπορούν να είναι καλοί πόροι, αλλά να είστε σκεπτικοί για κάθε σχόλιο που διαβάζετε . Ακριβώς επειδή 7 άνθρωποι rave ότι Pet Τροφίμων X είναι καλό για τα σκυλιά τους δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι καλό για το σκυλί σας. Ομοίως, εάν 5 άτομα από τα 600 διαμαρτύρονται για έναν συγκεκριμένο πωλητή, αυτό δεν σημαίνει ότι ο πωλητής είναι απαραιτήτως κακός. Να είστε υπομονετικοί, να είστε δύσπιστοι και αργά να διαμορφώσετε γνώμη.
  6. Χρησιμοποιήστε τη διαίσθησή σας εάν κάτι φαίνεται χαλαρό με την ιστοσελίδα. Ίσως ο συγγραφέας να είναι λίγο υπερβολικά θετικός ή φαίνεται να είναι λίγο κλειστός για άλλες απόψεις. Ίσως ο συγγραφέας να χρησιμοποιήσει φρενίτιδα, όνομα-κλήση, ή προσβολές να προσπαθήσει να κάνει το σημείο του. Η μορφοποίηση της σελίδας μπορεί να φαίνεται παιδική και τυχαία. Ή έχετε την αίσθηση ότι ο συγγραφέας προσπαθεί να σας πουλήσει κάτι. Εάν έχετε οποιαδήποτε υποσυνείδητη αίσθηση ότι δεν υπάρχει κάτι που δεν είναι σωστό για την ιστοσελίδα, τότε εμπιστευθείτε τη διαίσθησή σας.
  7. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία "σύνδεσμος:" της Google για να δείτε τις "επανασύνδεσμοι" για μια σελίδα. Αυτή η τεχνική θα απαριθμεί εισερχόμενους υπερσυνδέσμους από τους σημαντικότερους ιστότοπους που συνιστούν την ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα. Αυτά τα backlinks θα σας δώσουν ένα δείκτη πόσο σεβασμός ο δημιουργός έχει κερδίσει γύρω από το Internet. Απλώς πηγαίνετε στο google και εισάγετε 'link: www.' ( Διεύθυνση της ιστοσελίδας ) 'για να δείτε τους αναστροφές που αναφέρονται.

06 του 09

Κάντε μια τελική απόφαση σχετικά με το ποια επιχειρηματολογία υποστηρίζετε τώρα.

Αφού ξοδέψετε λίγες ώρες την έρευνα, η αρχική σας γνώμη μπορεί να έχει αλλάξει. Ίσως να είστε ανακουφισμένοι, ίσως είστε πιο φοβισμένοι, ίσως μόλις έχετε μάθει κάτι και έχετε ανοίξει το μυαλό σας πολύ περισσότερο. Όποια και αν είναι, θα χρειαστεί να έχετε ενημερωμένη γνώμη εάν πρόκειται να δημοσιεύσετε μια έκθεση ή μια διατριβή για τον καθηγητή σας.

Αν έχετε νέα γνώμη, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την έρευνά σας (ή να επανατοποθετήσετε τους υπάρχοντες σελιδοδείκτες σας), προκειμένου να συγκεντρώσετε τα γεγονότα που υποστηρίζουν τη νέα γνωμοδότηση και τη διατριβή σας.

07 του 09

Παραθέστε και παραθέστε το περιεχόμενο.

Ενώ δεν υπάρχει ένα ενιαίο καθολικό πρότυπο για την παραπομπή (αναγνώριση) εισαγωγικών από το Διαδίκτυο, η Σύγχρονη Γλωσσική Εταιρεία και η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία είναι δύο πολύ σεβαστές μέθοδοι αναφοράς:

Ακολουθεί ένα παράδειγμα παραπομπής MLA :

Αριστοτέλης. Ποιητική. Trans. SH Κρεοπωλείο. Το Αρχείο Internet Classics.
Web Atomic και Massachusetts Institute of Technology,
13 Σεπτεμβρίου 2007. Web. 4 Νοεμβρίου 2008. .

Ακολουθεί μια παραδειγματική αναφορά APA :

Bernstein, Μ. (2002). 10 συμβουλές για τη σύνταξη του ζωντανού ιστού. ΕΝΑ
Λίστα εκτός: Για άτομα που κάνουν ιστοσελίδες, 149.
Ανακτήθηκε από το http://www.alistapart.com/articles/writeliving

Περισσότερες λεπτομέρειες : πώς να αναφέρετε παραπομπές στο Internet .

Περισσότερες λεπτομέρειες : Ο οδηγός κουκουβάγιας του Πανεπιστημίου Purdue εξηγεί λεπτομερώς και τις δύο μεθόδους:

  1. Η μέθοδος MLA citing
  2. Η μέθοδος APA citing

Θυμηθείτε: ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ! Πρέπει είτε να αναφέρετε απευθείας τον συντάκτη είτε να ξαναγράψετε και να συνοψίσετε το περιεχόμενο (μαζί με την κατάλληλη παραπομπή). Αλλά για να επαναλάβετε τα λόγια του συγγραφέα ως δική σας είναι παράνομη, και θα σας φέρει ένα χαλασμένο σημάδι στη διατριβή ή το χαρτί σας.

08 από 09

Επιλέξτε ένα φιλικό προς την έρευνα πρόγραμμα περιήγησης στο Web

Η έρευνα είναι επαναλαμβανόμενη και αργή. Θα θελήσετε να έχετε ένα εργαλείο που υποστηρίζει πολλές ανοιχτές σελίδες και εύκολα πίσω από τις προηγούμενες σελίδες. Ένας καλός φιλικός προς την έρευνα ιστότοπος προσφέρει:

  1. Πολλές σελίδες καρτελών ανοίγουν ταυτόχρονα.
  2. Σελιδοδείκτες / αγαπημένα που είναι γρήγοροι και εύκολοι στη διαχείριση.
  3. Ιστορικό σελίδας που είναι εύκολο να ανακληθεί.
  4. Φορτώνει γρήγορα σελίδες για το μέγεθος της μνήμης του υπολογιστή σας.

Από τις πολλές επιλογές το 2014, οι καλύτεροι ερευνητικοί φυλλομετρητές είναι το Chrome και ο Firefox, ακολουθούμενοι από την Opera . Το IE10 είναι επίσης ένα κατάλληλο πρόγραμμα περιήγησης, αλλά δοκιμάστε τις προηγούμενες 3 επιλογές για την ταχύτητα και την οικονομία μνήμης.

09 του 09

Καλή τύχη με το Internet Researching σας!

Ναι, ψάχνει ξανά ... η αργή και επαναλαμβανόμενη μέθοδος της κοπής καλών πληροφοριών από τους κακούς. Θα πρέπει να αισθάνεται αργή, διότι πρόκειται για επιμέλεια και σκεπτικιστή σκληρή αμφισβήτηση. Αλλά κρατήστε τη στάση σας θετική και απολαύστε τη διαδικασία ανακάλυψης. Ενώ το 90% όσων διαβάσατε θα απορρίπτετε, θα έχετε την ευχαρίστηση για το πόσο αστείο (και το παρακινδυνευμένο) είναι κάποιο περιεχόμενο στο διαδίκτυο και τοποθετήστε τις καρτέλες CTRL-Click και το σελιδοδείκτη / αγαπημένα σας για καλή χρήση.

Να είστε υπομονετικοί, να είστε σκεπτικοί, να είστε περίεργοι και να είστε αργά για να σχηματίσετε μια άποψη!