Πώς να χρησιμοποιήσετε το Bootsect / nt60 για να ενημερώσετε το VBC στο BOOTMGR

Μερικές φορές, ο κωδικός εκκίνησης του όγκου , μέρος της εγγραφής εκκίνησης τόμου που βρίσκεται στη μονάδα δίσκου στην οποία είναι εγκατεστημένα τα Windows, μπορεί να καταστραφεί ή να επαναπρογραμματιστεί τυχαία για να χρησιμοποιήσει λάθος διαχειριστή εκκίνησης.

Όταν συμβεί αυτό, μπορείτε να λάβετε σφάλματα αναστολής του συστήματος, συνήθως λάθη hal.dll στα Windows 7, 8, 10 και Vista .

Ευτυχώς, η διόρθωση σφαλμάτων κώδικα εκκίνησης όγκου είναι εύκολη με την εντολή bootsect, ένα εργαλείο επαναφοράς τομέα εκκίνησης που είναι διαθέσιμο μόνο από τη γραμμή εντολών που είναι διαθέσιμη από τις Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους ή τις επιλογές αποκατάστασης συστήματος.

Ενημέρωση του κώδικα εκκίνησης καναλιού για χρήση του BOOTMGR

Είναι εύκολο και πρέπει να διαρκέσει μόνο 10 με 15 λεπτά. Δείτε πώς.

  1. Πρόσβαση σε προχωρημένες επιλογές εκκίνησης (Windows 10 & 8) ή εκκίνηση του μενού Επιλογές αποκατάστασης συστήματος (Windows 7 & Vista).
    1. Σημείωση: Μην διστάσετε να δανειστείτε δίσκο Windows ή φίλτρο flash ενός φίλου για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μία από αυτές τις διαγνωστικές λειτουργίες, αν δεν διαθέτετε μέσα ενημέρωσης των Windows.
    2. Άλλη επιλογή: Η χρήση πρωτοτύπων μέσων εγκατάστασης είναι απλά ένας τρόπος πρόσβασης σε αυτά τα μενού επιδιόρθωσης. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να δημιουργήσετε μια μονάδα ανάκτησης των Windows 8 ή πώς να δημιουργήσετε έναν δίσκο επιδιόρθωσης συστήματος των Windows 7 (ανάλογα με την έκδοση των Windows ) για βοήθεια σχετικά με τη δημιουργία δίσκων επισκευής ή μονάδων flash από άλλα αντίγραφα εργασίας των Windows. Αυτές οι επιλογές δεν είναι διαθέσιμες για τα Windows Vista.
  2. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών.
    1. Σημείωση: Η γραμμή εντολών που είναι διαθέσιμη από τις Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους και τις Επιλογές αποκατάστασης συστήματος και στα Windows λειτουργεί πολύ παρόμοια μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων, ώστε αυτές οι οδηγίες να ισχύουν εξίσου σε οποιαδήποτε έκδοση του δίσκου εγκατάστασης των Windows που χρησιμοποιείτε, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista , Windows Server 2008, κ.λπ.
  3. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την εντολή bootsect όπως φαίνεται παρακάτω και στη συνέχεια πατήστε Enter :
    1. bootsect / nt60 sys Η εντολή bootsect, όπως χρησιμοποιείται παραπάνω, θα ενημερώσει τον κωδικό εκκίνησης τόμου στο διαμέρισμα που χρησιμοποιείται για την εκκίνηση των Windows στο BOOTMGR, εκείνο που είναι συμβατό με τα λειτουργικά συστήματα Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10 και νεότερα.
    2. Σημείωση: Ο διακόπτης nt60 εφαρμόζει τον [νεώτερο] κωδικό εκκίνησης για το BOOTMGR ενώ ο διακόπτης nt52 εφαρμόζει τον κώδικα εκκίνησης [older] για το NTLDR .
    3. Συμβουλή: Κάποια τεκμηρίωση που έχω δει online σχετικά με την εντολή bootsect αναφέρεται σε αυτήν την ενημέρωση του κύριου κώδικα εκκίνησης , ο οποίος είναι εσφαλμένος. Η εντολή bootsect κάνει αλλαγές στον κωδικό εκκίνησης του τόμου και όχι στον κύριο κώδικα εκκίνησης .
  1. Αφού εκτελέσετε την εντολή bootsect όπως φαίνεται στο τελευταίο βήμα, πρέπει να δείτε ένα αποτέλεσμα που μοιάζει με αυτό:
    1. C: (\\? \ Volume {37a450c8-2331-11e0-9019-806e6f6e6963}) Έχει ενημερωθεί με επιτυχία το bootcode του συστήματος αρχείων NTFS. Το Bootcode ενημερώθηκε με επιτυχία σε όλους τους στοχευμένους τόμους. Σημείωση: Εάν λάβετε κάποιο σφάλμα ή αυτό δεν λειτουργεί αφού προσπαθήσετε να ξεκινήσετε πάλι κανονικά τα Windows, δοκιμάστε να εκτελέσετε το bootsect / nt60 όλα . Η μόνη προειδοποίηση εδώ είναι ότι εάν κάνετε διπλή εκκίνηση του υπολογιστή σας, μπορεί να προκαλέσετε κατά λάθος ένα παρόμοιο αλλά αντίθετο πρόβλημα με παλαιότερα λειτουργικά συστήματα στα οποία εκκινείτε.
  2. Κλείστε το παράθυρο "Γραμμή εντολών" και, στη συνέχεια, καταργήστε το δίσκο των Windows από τη μονάδα οπτικού δίσκου ή τη μονάδα flash Windows από τη θύρα USB .
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση από το παράθυρο " Επιλογές αποκατάστασης συστήματος" ή αγγίξτε το στοιχείο / Συνέχεια από την κύρια οθόνη " Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους" .
  4. Τα Windows πρέπει να ξεκινήσουν κανονικά τώρα.
    1. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημά σας, όπως ένα λάθος hal.dll, για παράδειγμα, δείτε τη σημείωση στο Βήμα 4 για μια άλλη ιδέα ή συνεχίστε με ό, τι αντιμετώπισε η αντιμετώπιση προβλημάτων.

Συμβουλές & amp; Περισσότερα Βοήθεια

Έχετε προβλήματα με τη χρήση του bootsect / nt60 για να αλλάξετε τον κωδικό εκκίνησης; Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.