Τι είναι η Huawei;

Συμβουλή: Αυτή η κινεζική εταιρεία κάνει μεγάλες συζητήσεις σε αγορές σε όλο τον κόσμο

Η Huawei είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, με τις κινητές συσκευές ως ένα από τα βασικά επιχειρηματικά του τμήματα. Ιδρύθηκε το 1987 και εδρεύει στην Κίνα, κατασκευάζει smartphones , δισκία και έξυπνες συσκευές με το εμπορικό της σήμα, αλλά και προϊόντα λευκής ετικέτας, όπως κινητά hotspots , μόντεμ και δρομολογητές για παρόχους υπηρεσιών περιεχομένου. Η εταιρεία συνεργάστηκε με την Google για την παραγωγή του Nexus 6P Android smartphone. Το Huawei προφέρεται "wah-way" και μεταφράζεται χαλαρά σε κινεζικά επιτεύγματα. ο πρώτος χαρακτήρας του ονόματος προέρχεται από τη λέξη για το λουλούδι, που είναι μέρος του λογότυπου της εταιρείας.

Γιατί τα τηλέφωνα Huawei είναι δύσκολο να βρεθούν στις ΗΠΑ

Τα τηλέφωνα Huawei πωλούνται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, αν και στις αρχές του 2018, τόσο η AT & T όσο και η Verizon αρνήθηκαν να μεταφέρουν το smartphone Mate 10 Pro Android. Η AT & T έκανε την απόφασή της λίγο πριν από την CES 2018 και ο Richard Yu, Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος καταναλωτικών προϊόντων της εταιρείας, αποχώρησε και εξέφρασε την απογοήτευσή του στον μεταφορέα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Το Mate 10 Pro είναι διαθέσιμο ξεκλειδωμένο, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι στις Η.Π.Α. αγοράζουν τηλέφωνα μέσω του ασύρματου φορέα τους, θέτοντας τη Huawei σε μειονεκτική θέση, δεδομένου ότι σημαίνει πληρώνοντας αρκετές εκατοντάδες δολάρια μπροστά και όχι σε διάστημα μηνών. Οι αξιολογητές είναι απογοητευμένοι ότι οι Αμερικανοί πελάτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το Mate 10 Pro μέσω του φορέα τους, καθώς είναι μια εξαιρετική συσκευή. Έξω από τις ΗΠΑ, τα ξεκλειδωμένα τηλέφωνα είναι πολύ δημοφιλή, που είναι όπου η Huawei παίρνει το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών της.

Γιατί λοιπόν η AT & T και η Verizon εγκαταλείπουν; Πιστεύεται ότι οφείλεται στην πίεση της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία έχει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια της εταιρείας, πιστεύοντας ότι είναι μια κατασκοπική απειλή λόγω των εικαζόμενων δεσμών της με την κινεζική κυβέρνηση. Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι συσκευές του έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν την πρόσβαση της κινεζικής κυβέρνησης και του κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Ο ιδρυτής Ren Zhengfei ήταν μηχανικός στον στρατό στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η Huawei αρνείται όλους αυτούς τους ισχυρισμούς (κανένας από τους οποίους δεν έχει επιβεβαιωθεί) και πιστεύει ότι θα δημιουργήσει εταιρικές σχέσεις με Αμερικανούς μεταφορείς στο μέλλον.

Τι είναι η Huawei Mobile; Σχετικά με την εταιρεία

Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2017, η Huawei ξεπέρασε την Apple για να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone μετά τη Samsung. Από τότε που άρχισε να φτιάχνει κινητά τηλέφωνα, η εταιρεία κυκλοφόρησε τα πάντα, από συσκευές χαμηλών προδιαγραφών σε συσκευές υψηλής ποιότητας με τα τελευταία χαρακτηριστικά. Η σειρά τιμολόγησής της για ξεκλειδωμένα smartphones Android, η οποία ξεκίνησε το 2015, διαχειρίζεται το φάσμα των τιμών και είναι συμβατή με τα δίκτυα της T-Mobile στις ΗΠΑ και πολλούς παρόχους παγκοσμίως.

Η Huawei είναι εταιρεία που ανήκει σε εργαζόμενους. Το προσωπικό που είναι Κινέζοι υπήκοοι μπορεί να ενταχθεί στην Ένωση, η οποία έχει σχέδιο ιδιοκτησίας. Η ιδιότητα του μέλους περιλαμβάνει μετοχές της εταιρείας και δικαιώματα ψήφου. Οι εργαζόμενοι που επιλέγουν να λάβουν μετοχές της εταιρείας που αγοράζει η Huawei όταν φεύγουν. οι μετοχές αυτές δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Οι βουλευτές ψηφίζουν επίσης για εκπροσώπους της Ένωσης οι οποίοι στη συνέχεια επιλέγουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Huawei. Το 2014, η Huawei κάλεσε τους Financial Times να περιοδεύσουν στην πανεπιστημιούπολη Shenzhen και επέτρεψαν στους δημοσιογράφους να δουν τα βιβλία που απαριθμούν τις συμμετοχές των εργαζομένων στην εταιρεία, να είναι πιο διαφανείς όσον αφορά την ιδιοκτησία τους και να αντικρούουν ισχυρισμούς ότι είναι ένα σκέλος της κινεζικής κυβέρνησης.

Εκτός από τις κινητές συσκευές , η εταιρεία κατασκευάζει επίσης τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και υπηρεσίες και παρέχει εξοπλισμό και λογισμικό στους πελάτες της Enterprise.