Πώς να κάνετε την χρέωση του τηλεφώνου σας γρηγορότερα

Μικρές τσιμπήματα για να σας βοηθήσουν να φορτίσετε το τηλέφωνό σας πιο γρήγορα

Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει αυτήν την πραγματικότητα: πρέπει να φύγουμε σε δεκαπέντε λεπτά και το τηλέφωνο είναι σχεδόν νεκρό. Αρκεί να κάνει πολλούς ανθρώπους πανικό.

Έτσι πώς φτιάχνετε το τηλέφωνό σας γρηγορότερο όταν βιάζεστε; Υπάρχουν κόλπα για να συμβεί αυτό και όλοι έρχονται με τα δικά τους πλεονεκτήματα και μείοντάς τους. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο κοινές μεθόδους για να φορτίσετε το τηλέφωνό σας γρηγορότερα.

01 του 06

Απενεργοποιήστε την κατά τη φόρτιση

Απενεργοποιήστε το τηλέφωνο κατά τη φόρτιση για γρήγορη φόρτιση. Pixabay

Όταν ενεργοποιείται μια ενεργή συσκευή, υπάρχουν πολλά προγράμματα φόντου που επιβραδύνουν το χρόνο φόρτισης. Μια σύνδεση Wi-Fi, εισερχόμενες κλήσεις, μηνύματα και άλλες λειτουργίες, όπως η μουσική και οι εφαρμογές, συνεχίζουν να αποβάλλουν την μπαταρία , εμποδίζοντας το τηλέφωνο να φτάσει σε πλήρη φόρτιση και να επιβραδύνει την περίοδο φόρτισης. Τι είναι ακόμα καλύτερο από τη λειτουργία αεροπλάνου όταν θέλετε να φορτίσετε το τηλέφωνό σας ακόμη πιο γρήγορα; Τερματίστε τη συσκευή εντελώς.

02 του 06

Πηγαίνετε στη λειτουργία του αεροπλάνου κατά τη φόρτιση

Βάλτε το τηλέφωνο στη λειτουργία αεροπλάνου για ταχύτερη φόρτιση. Pixabay

Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που απορροφούν γρήγορα την μπαταρία του τηλεφώνου σας είναι το δίκτυο. Αυτό περιλαμβάνει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, Bluetooth, ραδιόφωνο και Wi-Fi. Ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείτε αυτές τις υπηρεσίες, συνεχίζουν να τρέχουν στο παρασκήνιο και να αποστραγγίζουν την ισχύ του τηλεφώνου σας. Όταν τοποθετείτε το τηλέφωνό σας για φόρτιση, αυτές οι υπηρεσίες δικτύου εξακολουθούν να απορροφούν ενέργεια από την μπαταρία. Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερος χρόνος φόρτισης.

Για να φορτίσετε το τηλέφωνό σας γρηγορότερα, απλά ενεργοποιήστε τη λειτουργία του αεροπλάνου για να σταματήσετε όλες τις υπηρεσίες δικτύου. Έχει βρεθεί ότι η φόρτιση του τηλεφώνου σας στη λειτουργία αεροπλάνου μειώνει το χρόνο φόρτισης έως και 25%. Αυτό είναι χρήσιμο όταν βιαστούμε.

03 του 06

Μην το χρησιμοποιείτε κατά τη φόρτιση

Μην χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο ενώ φορτίζεται. Pixabay

Η χρήση του τηλεφώνου ενώ φορτίζεται θα αυξήσει το χρόνο που απαιτείται για να φορτιστεί πλήρως το τηλέφωνο ή καθόλου. Ο λόγος είναι απλός - παρόλο που η μπαταρία του τηλεφώνου γίνεται φορτισμένη, αποβάλλεται ταυτόχρονα από το τηλεφωνικό δίκτυο, το Wi-Fi, το Bluetooth και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται εκείνη τη στιγμή. Είναι σαν να γεμίζεις ένα κουβά με νερό με πολλές οπές στο κάτω μέρος.

Θα μπορείτε να γεμίσετε τον κάδο με νερό, αλλά θα χρειαστεί περισσότερο. Αν και τουλάχιστον όταν φορτίζετε το τηλέφωνό σας και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για να πιέσετε τα πόδια σας!

04 του 06

Φορτίστε με μια πρίζα τοίχου

Φορτίστε με πρίζες τοίχου. Pixabay

Όταν είμαστε απασχολημένοι με τις κινητές συσκευές μας, είναι ευκολότερο και πιο βολικό να τους φορτίζουμε στο αυτοκίνητο ή στον υπολογιστή. Κανείς δεν αρέσει να περπατάει ψάχνει για μια πρίζα τοίχου σε ένα καφενείο, για παράδειγμα, όταν έχετε μαζί σας το laptop σας. Και γιατί να μην χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας για να φορτίσετε το τηλέφωνό σας;

Αλλά ξέρατε ότι η φόρτιση του τηλεφώνου σας στο αυτοκίνητο ή στον υπολογιστή είναι μια λιγότερο αποτελεσματική επιλογή; Ενώ η φόρτιση του τηλεφώνου σας μέσω μιας πρίζας τοίχου δίνει ισχύ εξόδου 1Α, η φόρτιση της συσκευής σε αυτοκίνητο ή σε υπολογιστή δίνει απόδοση μόλις 0,5A. Ενώ το τελευταίο είναι προφανώς μια πιο βολική επιλογή, η χρήση μιας πρίζας τοίχου θα μειώσει τον χρόνο που χρεώνεται το τηλέφωνό σας.

Χρησιμοποιείτε πάντα γνήσιους φορτιστές για τη φόρτιση του τηλεφώνου σας απλώς και μόνο επειδή είναι βελτιστοποιημένοι για τη συγκεκριμένη συσκευή. Αν το τηλέφωνό σας είναι συμβατό με γρήγορη φόρτιση, μπορείτε να αγοράσετε μια κατάλληλη υποδοχή γρήγορης φόρτισης που μπορεί να παράγει μέχρι 9V / 4,6 AMP για τη φόρτιση της συσκευής μέχρι 2,5 φορές ταχύτερα από τον φορτιστή που παρέχεται από τον κατασκευαστή OEM.

05 του 06

Χρησιμοποιήστε μια τράπεζα ενέργειας

Χρησιμοποιήστε κατάλληλη powerbank. Pixabay

Η φόρτιση εν κινήσει είναι κάτι που κάνουμε όλοι, γιατί με όλη τη χρήση που χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά μας, συνεχίζουν να εξαντλούνται. Όταν μια πρίζα τοίχου ή ένας υπολογιστής δεν είναι διαθέσιμη, πρέπει να καταφύγετε σε άλλες επιλογές. Μια τράπεζα δύναμης στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ χρήσιμη. Συχνά παρέχει ίση ένταση όπως και άλλες μεθόδους φόρτισης, οδηγώντας σε ταχύτερη φόρτιση εν κινήσει. Μια τράπεζα ισχύος είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν βρίσκεστε έξω για μια ολόκληρη μέρα και πρέπει να φορτίσετε το τηλέφωνό σας.

Αλλά ενώ τράπεζες δύναμης προσφέρουν απίστευτη γρήγορη φόρτιση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο USB είναι αρκετά ισχυρό για να χειριστεί όλη αυτή την ισχύ. Εάν δεν είναι αρκετά ισχυρή, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα καλώδιο με καλώδιο.

06 του 06

Φορτίστε με καλώδιο ποιότητας

Χρησιμοποιήστε καλώδιο φόρτισης που παρέχεται από την εταιρεία. Pixabay

Δεν είναι ασυνήθιστο ότι το πρότυπο καλώδιο που έρχεται με ένα τηλέφωνο δεν είναι τόσο αστρικό. Τα δύο καλώδια μέσα στο καλώδιο που είναι υπεύθυνα για τη φόρτιση καθορίζουν πόσο γρήγορα χρεώνεται το τηλέφωνό σας. Ένα τυποποιημένο καλώδιο μεγέθους 28 - το προεπιλεγμένο καλώδιο όλων των καλωδίων χαμηλής ποιότητας και προεπιλογής - μπορεί να μεταφέρει περίπου 0,5A, ενώ ένα μεγαλύτερο καλώδιο 24-gauge μπορεί να μεταφέρει 2Α. Οι ενισχυτές ενισχύουν την ταχύτητα φόρτισης.

Αν νομίζετε ότι το προεπιλεγμένο καλώδιο USB δεν φορτίζεται αρκετά γρήγορα, λάβετε ένα νέο καλώδιο 24 gauge.

Ποτέ μην έχετε πρόβλημα με ένα τηλέφωνο που πεθαίνει πια. Χρησιμοποιήστε αυτά τα κόλπα για να φορτίσετε το τηλέφωνό σας γρηγορότερα και να έχετε μια πλήρως ενεργή συσκευή όλη την ώρα ή τουλάχιστον πολύ πιο γρήγορα όταν η μπαταρία είναι χαμηλή.