Πώς να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας κατά τη χρήση VoIP

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τη μπαταρία σας να διαρκεί ακόμα και με VoIP

Υπάρχουν πολλοί διαβόητοι καταναλωτές χυμού μπαταρίας στο smartphone και το tablet σας και οι εφαρμογές VoIP είναι μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, οι ίδιες οι εφαρμογές δεν είναι οι ένοχοι, ειδικά αν είναι καλά κατασκευασμένοι, αλλά καταναλώνουν χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά που καταναλώνουν ενέργεια του τηλεφώνου: συσκευές ήχου και κίνηση στο δίκτυο. Δεν υπάρχουν πολλά, αν υπάρχουν, που μπορείτε να κάνετε για την κατανάλωση της μπαταρίας σας με την ίδια τη φωνή ή τις βιντεοκλήσεις, αλλά μπορείτε να κάνετε σημαντική διαφορά στο μήκος της αυτονομίας της μπαταρίας σας εάν διατηρείτε τις σωστές συνήθειες, δεδομένου ότι η ίδια η παρουσία Οι εφαρμογές VoIP στη συσκευή σας ενδέχεται να τρώνε το κτύπημά μας αν αντιμετωπιστεί εσφαλμένα. Διαβάστε περισσότερα Η κατανάλωση μπαταριών των VoIP εφαρμογών. Εδώ είναι πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την μπαταρία σας, ενώ είστε χρήστης κινητού VoIP.

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές VoIP που είναι πιο αποτελεσματικά ενσωματωμένες

Μια καλά σχεδιασμένη και καλά σχεδιασμένη εφαρμογή είναι αυτή που κάνει αποτελεσματική χρήση των πόρων. Επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί από καλούς μηχανικούς λογισμικού. Πώς να το ξέρετε αυτό; Πριν από τη λήψη και την εγκατάσταση μιας εφαρμογής VoIP, δείτε την κατάταξή της και διαβάστε σχόλια σχετικά με αυτήν. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σχετικά με τη μηχανική του λογισμικού, οι άνθρωποι θα παραπονεθούν.

Όταν μια εφαρμογή δεν έχει σχεδιαστεί αποτελεσματικά, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και σε πολλά άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιήσει πολύ τη μνήμη σας ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείται και μπορεί να διεκδικήσει μεγάλο μέρος του χρόνου επεξεργαστή σας, που καταναλώνει ενέργεια. Ενδέχεται επίσης να συνεχίσει να εκτελείται ενεργά ενώ πρέπει να είναι αδρανής.

Εάν θέλετε να πάτε ένα επίπεδο περαιτέρω, ειδικά αν είστε κάπως γελοίο, σκεφτείτε την κατανάλωση δεδομένων των εφαρμογών VoIP για την κλήση σας. Για παράδειγμα, θα δείτε ότι το Skype καταναλώνει πολύ περισσότερα δεδομένα από εφαρμογές όπως WeChat ή Viber . Αυτό συμβαίνει επειδή το πρώτο χρησιμοποιεί διαφορετικά πρωτόκολλα και παρέχει εικόνες και ήχο υψηλότερης ποιότητας. Αν αυτά δεν είναι πολύ σημαντικά, η αποφυγή του Skype από καιρό σε καιρό μπορεί να σας εξοικονομήσει κάποιο χυμό μπαταρίας.

Λάβετε υπ 'όψιν την ειδοποίηση πολλαπλών εντολών και προώθησης

Το Multitasking είναι η δυνατότητα για το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας (Android ή iOS) να εκτελεί ταυτόχρονα πολλαπλές εφαρμογές. Με αυτό, πολλές εφαρμογές συνεχίζουν να εκτελούνται στο παρασκήνιο, ακόμη και όταν τους κλείνετε. Έτσι, μετά από μια κλήση, η εφαρμογή VoIP σας είναι πιο πιθανό να συνεχίζει να περιμένει μια ειδοποίηση ώθησης για να πυροδοτήσει το συμβάν ή ένα νέο μήνυμα ή μια κλήση. Αυτό καταναλώνει μπαταρία αλλά όχι τόσο πολύ. Οι τελευταίες εκδόσεις του Android και του iOS έχουν κάποιο καλό μηχανισμό για να το αντιμετωπίσουν και κάνουν καθαρή δουλειά για να διατηρήσουν στο ελάχιστο την κατανάλωση πόρων.

Τώρα πολλοί άνθρωποι συστήνουν να κλείνουν εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε, αφού πατώντας το κουμπί Αρχική σελίδα στη συσκευή σας δεν κλείνει την εφαρμογή. Μπορείτε να το κλείσετε εισάγοντας την πρόσφατη λίστα εφαρμογών σας και να μετατοπίζετε την επιλεγμένη εφαρμογή μακριά προς τα πλάγια ή να την καταστρέφετε με τις ρυθμίσεις διαχείρισης εφαρμογών. Αλλά αυτό δεν σας προσφέρει πολύ σε αντάλλαγμα. Επιπλέον, όταν η εφαρμογή VoIP είναι κλειστή, δεν θα λαμβάνετε πλέον νέες κλήσεις και μηνύματα. Όλα αυτά είναι βέβαια φυσικά, υπό την προϋπόθεση ότι η εφαρμογή είναι καλά κατασκευασμένη, όπως εξηγείται παραπάνω.

Χρησιμοποιήστε τις Εφαρμογές βελτιστοποίησης μπαταρίας

Τα κινητά λειτουργικά συστήματα όπως το Android και το iOS δεν σας δίνουν πραγματικά τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο γίνονται τα πράγματα. Από πολλές απόψεις, είναι καλύτερα έτσι, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται. Έτσι, ελέγχοντας πώς και πότε οι εφαρμογές έχουν πρόσβαση σε ποια και τι δεν είναι πραγματικά δυνατή. Εκτός αυτού, ακόμα κι αν είχατε τον έλεγχο, θα ασχοληθήκατε να κατεβείτε κάτω από το δροσερό δρομάκι; Αυτό είναι όπου οι εφαρμογές βελτιστοποίησης μπαταρίας έρχονται βολικές. Περιηγηθείτε στο Google Play ή στην Apple App Market για τέτοιες εφαρμογές και επιλέξτε εκείνη της οποίας η περιγραφή ταιριάζει καλύτερα με την υψηλότερη βαθμολογία.

Αυτές οι εφαρμογές μπορούν να κάνουν πολλά ωραία πράγματα, τα οποία περιλαμβάνουν: αναπροσαρμογή της ισχύος του ρολογιού του επεξεργαστή με βάση τη στάθμη της μπαταρίας, εναλλαγή και απενεργοποίηση σύνδεσης Wi-Fi ή δικτύου δεδομένων όταν δεν χρησιμοποιείται, εντοπισμένες άπληστες εφαρμογές που καταναλώνουν ενέργεια και ασχολούνται με αυτές, και τα λοιπα.

Μαύρη οθόνη σας

Μια κλήση είναι πιο συχνά μια φωνητική κλήση. Αν δεν χρησιμοποιείτε την οθόνη σας, η οποία είναι ένας τεράστιος καταναλωτής ενέργειας μπαταρίας, σκεφτείτε την απενεργοποίηση, ακόμη και κατά τη διάρκεια φωνητικών κλήσεων. Τα περισσότερα smartphones έρχονται με έναν αισθητήρα εγγύτητας που σβήνει την οθόνη σε μια κλήση όταν το τηλέφωνο είναι κοντά στο αυτί σας. Ελέγξτε αυτές τις επιλογές στις ρυθμίσεις σας.

Επιλέξτε το δίκτυό σας

Όλοι οι τύποι σύνδεσης δεν είναι οι ίδιοι όταν πρόκειται για κατανάλωση ενέργειας από την μπαταρία. Για παράδειγμα, τα δίκτυα 4G / LTE είναι γρήγορα αλλά καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από την 3G . Έτσι, προτιμήστε 3G εάν η ταχύτητα δεν είναι αυτό που ψάχνετε.