Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τη χρήση υποδείξεων στην εκτύπωση και Web Design

Χρησιμοποιήστε τις υποδείξεις για τη σαφή επικοινωνία στην εκτύπωση και στον ιστό

Στον κόσμο της εκτύπωσης και της δημοσίευσης στο διαδίκτυο, μια επεξήγηση παίρνει τη μορφή μιας ετικέτας κειμένου ή γραφικών που κατευθύνει την προσοχή σε ένα στοιχείο σε μια απεικόνιση, συχνά με τη μορφή βέλους, κουτιού ή κύκλου πάνω από το γραφικό και συχνά σε ένα αντίθεση χρώμα για να το αναγκάσει να πηδήξει έξω στον αναγνώστη ή θεατή. Το βέλος, το πλαίσιο ή ο κύκλος μπορεί να συνοδεύεται από κείμενο ή η ένδειξη μπορεί να είναι προφανής από το πλαίσιο στο οποίο βρίσκεται το μήνυμα. Συχνά χρησιμοποιούνται σε σύνθετα γραφικά που απαιτούν κάποια εξήγηση.

Κύκλοι και βέλη και φούσκες! Ω θεε μου!

Οι σχεδιαστές γραφικών και οι καλλιτέχνες διάταξης σελίδων χρησιμοποιούν επεξηγηματικά μηνύματα για να τονίσουν τη σημασία κάποιας πλευράς του άρθρου ή της ιστοσελίδας. Ο σκοπός των επεξηγήσεων είναι να κατευθύνουν την προσοχή του αναγνώστη ή του θεατή σε μια συγκεκριμένη περιοχή μιας εικόνας ή ενός άρθρου για να διευκολύνουν τη σαφή επικοινωνία.

Για παράδειγμα, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ένα πρόγραμμα λογισμικού μπορεί να χρησιμοποιεί στιγμιότυπα οθόνης του λογισμικού με κάθε βήμα της διαδικασίας διδασκαλίας. Ένας σχεδιαστής που προσθέτει κόκκινους κύκλους γύρω από το τμήμα κάθε στιγμιότυπου που απεικονίζει το συνοδευτικό κείμενο προσθέτει επεξηγήσεις για να κατευθύνει την προσοχή του αναγνώστη ή του θεατή στο συγκεκριμένο θέμα και να διευκολύνει τον αναγνώστη να απεικονίσει τη διαδικασία που καλύπτει το σεμινάριο.

Οι υποδείξεις μπορούν να λάβουν πολλές μορφές εκτός από τους κύκλους. Μερικές φορές ένα callout παίρνει τη μορφή ενός οριοθετημένου factoid ένθετο σε ένα έντυπο άρθρο. Μερικές φορές το μήνυμα υποδηλώνεται με τη μορφή μιας φούσκας ομιλίας με μια οδηγία. Τα βέλη είναι κοινά υποδείγματα.

Σχετικά με τα αποσπάσματα αποσπάσματος

Μερικοί σχεδιαστές χρησιμοποιούν τον όρο "επεξηγηματικό σημείωμα" για να ισχύουν και για αποσπάσματα. Ένα απόσπασμα pull είναι ένα απόσπασμα από το κείμενο ενός άρθρου που έχει τραβηχτεί και χρησιμοποιηθεί ως γραφικό στοιχείο. Το απόσπασμα εμφανίζεται σε μια μεγαλύτερη, διαφορετική γραμματοσειρά για να τραβήξετε το μάτι απευθείας στο απόσπασμα. Η πρόθεση είναι να προσελκύσουν τους αναγνώστες με ένα ενδιαφέρον απόσπασμα από το άρθρο για να τους προσελκύσουν για να διαβάσουν το άρθρο. Στην εκτύπωση, τα αποσπώμενα αποσπάσματα διαχωρίζουν μακρά τμήματα κειμένου και συνήθως τοποθετούνται μέσα στο κείμενο του άρθρου, με το κείμενο να τρέχει γύρω από το απόσπασμα έλξης ή στο περιθώριο μιας σελίδας μόνο για έμφαση ή σχεδιασμό.