Εύρεση και διαγραφή διπλών αρχείων στο iTunes 11

Οργανώστε τη βιβλιοθήκη του iTunes, αφαιρώντας τα διπλά τραγούδια και άλμπουμ

Ένα από τα προβλήματα με τη δημιουργία μιας μουσικής βιβλιοθήκης στο iTunes (ή οποιοδήποτε media player λογισμικού για αυτό το θέμα) είναι αναπόφευκτα θα έχετε αντίγραφα τραγουδιών στη συλλογή σας. Αυτό συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου και είναι κάτι που σπάνια βλέπετε αμέσως. Μπορεί, για παράδειγμα, να ξεχάσετε ότι έχετε ήδη αγοράσει ένα συγκεκριμένο τραγούδι από μια μη μουσική υπηρεσία του iTunes (όπως το Amazon MP3 ) και στη συνέχεια να το αγοράσετε ξανά από την Apple. Τώρα έχετε το ίδιο τραγούδι σε δύο διαφορετικές μορφές - MP3 και AAC. Ωστόσο, αντίγραφα τραγουδιών μπορούν επίσης να προστεθούν στη βιβλιοθήκη σας εάν έχετε χρησιμοποιήσει άλλες πηγές ψηφιακής μουσικής όπως: αντιγραφή των φυσικών μουσικών CD ή αντιγραφή αρχειοθετημένης μουσικής από εξωτερική αποθήκευση (σκληρούς δίσκους, μνήμη flash κ.λπ.)

Έτσι, χωρίς τακτική συντήρηση, η βιβλιοθήκη του iTunes μπορεί να υπερφορτωθεί με αντίγραφα τραγουδιών που περιτριγυρίζουν άσκοπα το χώρο στο σκληρό σας δίσκο. Υπάρχουν φυσικά πολλά διπλά προγράμματα εύρεσης αρχείων εκεί έξω που μπορείτε να κατεβάσετε για αυτό το ίδιο το έργο, αλλά όχι όλα αυτά δίνουν καλά αποτελέσματα. Ωστόσο, το iTunes 11 διαθέτει μια ενσωματωμένη επιλογή για τον εντοπισμό διπλότυπων και έτσι είναι το τέλειο εργαλείο για να χτυπήσετε τη μουσική συλλογή σας πίσω στο σχήμα.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξουμε δύο τρόπους για να βρείτε διπλότυπα τραγούδια χρησιμοποιώντας το iTunes 11.

Πριν διαγράψετε τα διπλότυπα τραγούδια

Είναι εύκολο να παρασυρθείτε και απλά ξεκινήστε να διαγράφετε διπλότυπα, αλλά προτού το κάνετε αυτό, είναι λογικό να κάνετε backup πρώτα - μόνο σε περίπτωση που κάτι αναπάντεχο συμβαίνει. Αν δεν είστε βέβαιοι πώς να το κάνετε αυτό, διαβάστε τον οδηγό υποστήριξης της βιβλιοθήκης του iTunes . Εάν κάνετε κάποιο λάθος, τότε μπορείτε να επαναφέρετε εύκολα τη βιβλιοθήκη iTunes από μια θέση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Προβολή των τραγουδιών στη βιβλιοθήκη του iTunes

Για να δείτε όλα τα τραγούδια στη μουσική σας βιβλιοθήκη, θα πρέπει να βρίσκεστε στη σωστή λειτουργία προβολής. Εάν γνωρίζετε πώς να μεταβείτε στην οθόνη προβολής τραγουδιού τότε μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα.

  1. Εάν δεν είστε ήδη σε λειτουργία προβολής μουσικής, κάντε κλικ στο κουμπί κοντά στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε την επιλογή Μουσική από τη λίστα. Εάν χρησιμοποιείτε την πλαϊνή μπάρα στο iTunes, τότε θα βρείτε αυτήν την επιλογή στην ενότητα Βιβλιοθήκη .
  2. Για να δείτε μια πλήρη λίστα των τραγουδιών στη βιβλιοθήκη του iTunes, βεβαιωθείτε ότι η καρτέλα Τραγούδια είναι επιλεγμένη κοντά στο πάνω μέρος της οθόνης.

Εύρεση διπλών τραγουδιών

Υπάρχει ένα εύχρηστο εργαλείο ενσωματωμένο στο iTunes 11 το οποίο διευκολύνει την προβολή διπλών τραγουδιών χωρίς να χρειάζεται να βασίζεται σε εργαλεία λογισμικού τρίτων κατασκευαστών. Ωστόσο, στο αδηφάγο μάτι δεν είναι τόσο προφανές.

Θα πρέπει τώρα να δείτε μια λίστα τραγουδιών που το iTunes έχει προσδιορίσει ως διπλότυπα - ακόμα κι αν είναι remixes ή μέρος ενός πλήρους άλμπουμ / 'best of' compilation.

Αλλά τι γίνεται αν έχετε μια μεγάλη βιβλιοθήκη και θέλετε πιο ακριβή αποτελέσματα;

Χρησιμοποιώντας την κρυφή επιλογή για να βρείτε ακριβείς αντιστοιχίες τραγουδιών

Η παραμονή στο iTunes είναι μια κρυφή επιλογή αναζήτησης ακριβών διπλών τραγουδιών. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να είναι καλύτερο για χρήση εάν έχετε μια μεγάλη μουσική βιβλιοθήκη ή θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται να διαγράψετε τραγούδια ίσως τα ίδια, αλλά διαφέρουν με ορισμένους τρόπους - όπως μια ζωντανή ηχογραφημένη έκδοση ή ένα remix. Θα θελήσετε επίσης να διασφαλίσετε ότι οποιαδήποτε άλμπουμ συλλογής που περιέχει διπλότυπα παραμένουν άθικτα.

  1. Για να μεταβείτε σε αυτήν την ακριβέστερη λειτουργία στην έκδοση των iTunes των Windows, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο [SHIFT] και μετά κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Προβολή . Θα πρέπει να δείτε την επιλογή Εμφάνιση ακριβών διπλών αντικειμένων - κάντε κλικ σε αυτό για να προχωρήσετε.
  2. Για την έκδοση Mac του iTunes, κρατήστε πατημένο το [Option Key] και κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Προβολή . Από τη λίστα επιλογών, κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση ακριβών διπλών αντικειμένων .