Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας δίσκων κρυπτογραφημένων με FileVault με Time Machine

Χρησιμοποιήστε αυτήν την συμβουλή για την κρυπτογράφηση των αντιγράφων ασφαλείας του υπολογιστή σας

Ανεξάρτητα από την έκδοση του FileVault που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Time Machine για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, είναι ακριβώς ότι η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Time Machine για το FileVault 1 είναι λίγο περίπλοκη και έχει ορισμένα ζητήματα ασφάλειας.

Εάν έχετε την επιλογή, συνιστούμε την αναβάθμιση σε FileVault 2, η οποία απαιτεί OS X Lion ή αργότερα.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του FileVault 1

Ο καθένας χρειάζεται μια αποτελεσματική στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, ειδικά όταν χρησιμοποιεί το FileVault ή οποιοδήποτε εργαλείο κρυπτογράφησης δεδομένων.

Το Time Machine και το FileVault θα δουλέψουν καλά, ωστόσο, υπάρχουν μερικά μικρά bits που πρέπει να γνωρίζετε. Πρώτον, το Time Machine δεν θα δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας ενός λογαριασμού χρήστη που προστατεύεται με FileVault όταν συνδεθείτε σε αυτόν το λογαριασμό. Αυτό σημαίνει ότι ένα εφεδρικό χρονικό μηχάνημα για τον λογαριασμό χρήστη θα εμφανιστεί μόνο αφού αποσυνδεθείτε ή όταν είστε συνδεδεμένοι χρησιμοποιώντας διαφορετικό λογαριασμό.

Έτσι, εάν είστε ο τύπος του χρήστη που παραμένει πάντα συνδεδεμένος και αφήνει το Mac σας να κοιμηθεί όταν δεν το χρησιμοποιείτε, αντί να τον απενεργοποιήσετε, τότε το Time Machine δεν θα δημιουργήσει ποτέ αντίγραφο ασφαλείας του λογαριασμού χρήστη σας. Και φυσικά, από τη στιγμή που αποφασίσατε να προστατέψετε τα δεδομένα σας με τη χρήση του FileVault, δεν πρέπει να παραμένετε συνδεδεμένοι σε όλη την ώρα ούτως ή άλλως. Αν είστε πάντα συνδεδεμένοι, τότε οποιοσδήποτε έχει φυσική πρόσβαση στο Mac σας θα έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα στον αρχικό σας φάκελο , επειδή το FileVault ευτυχώς αποκρυπτογραφεί όλα τα αρχεία που έχουν πρόσβαση.

Αν θέλετε να τρέξει το Time Machine και να προστατεύσετε επαρκώς τα δεδομένα χρήστη σας, πρέπει να αποσυνδεθείτε όταν δεν χρησιμοποιείτε ενεργά το Mac σας.

Το δεύτερο μικρό gotcha με το Time Machine και το FileVault 1 είναι ότι το περιβάλλον χρήστη του Time Machine δεν θα λειτουργήσει όπως περιμένετε με τα κρυπτογραφημένα δεδομένα FileVault. Το Time Machine θα δημιουργήσει σωστά αντίγραφα ασφαλείας για τον αρχικό σας φάκελο χρησιμοποιώντας τα κρυπτογραφημένα δεδομένα. Ως αποτέλεσμα, ολόκληρος ο αρχικός φάκελός σας θα εμφανιστεί στο Time Machine ως ένα μεγάλο μεγάλο κρυπτογραφημένο αρχείο. Επομένως, το περιβάλλον χρήστη του Time Machine που κανονικά θα σας επιτρέψει να επαναφέρετε ένα ή περισσότερα αρχεία δεν θα λειτουργήσει. Αντ 'αυτού, θα πρέπει είτε να κάνετε πλήρη επαναφορά όλων των δεδομένων σας είτε να χρησιμοποιήσετε το Finder για να επαναφέρετε ένα μεμονωμένο αρχείο ή φάκελο .

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του FileVault 2

Το FileVault 2 είναι αληθινή κρυπτογράφηση δίσκου , σε αντίθεση με το File Vault 1, το οποίο κρυπτογραφεί μόνο τον αρχικό σας φάκελο, αλλά αφήνει μόνο την υπόλοιπη μονάδα εκκίνησης. Το FileVault 2 κρυπτογραφεί ολόκληρο το δίσκο, καθιστώντας τον έναν πολύ ασφαλή τρόπο να κρατάτε τα δεδομένα σας μακριά από αδιάκριτα μάτια. Αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα για φορητούς χρήστες Mac, οι οποίοι διατρέχουν τον κίνδυνο απώλειας ή κλοπής Mac. Εάν η μονάδα στο φορητό σας Mac χρησιμοποιεί το FileVault 2 για να κρυπτογραφήσει τα δεδομένα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ενώ το Mac σας μπορεί να πάει, τα δεδομένα είναι πλήρως προστατευμένα και δεν είναι διαθέσιμα σε όσους κατέχουν τώρα το Mac σας. είναι απίθανο να μπορέσουν να εκκινήσουν ακόμα και το Mac σας.

Το FileVault 2 προσφέρει επίσης βελτιώσεις στο πώς λειτουργεί με το Time Machine. Δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε ότι πρέπει να αποσυνδεθείτε για να εκτελεστεί το Time Machine και να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας. Το Time Machine λειτουργεί πλέον όπως πάντα με το Mac σας, κρυπτογραφημένα δεδομένα ή όχι.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να εξετάσετε με ένα εφεδρικό χρονικό μηχάνημα της κρυπτογραφημένης μονάδας FileVault 2: το αντίγραφο ασφαλείας δεν κρυπτογραφείται αυτόματα. Αντ 'αυτού, η προεπιλογή είναι να αποθηκεύσετε το αντίγραφο ασφαλείας σε μη κρυπτογραφημένη κατάσταση.

Πώς να αναγκάσει το Machine Time να κρυπτογραφήσει τα αντίγραφα ασφαλείας

Μπορείτε να αλλάξετε αυτήν την προεπιλεγμένη συμπεριφορά πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας το παράθυρο προτιμήσεων Time Machine ή το Finder. Όλα εξαρτώνται από το εάν χρησιμοποιείτε ήδη μια μονάδα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με το Time Machine.

Ορίστε την κρυπτογράφηση στο Machine Time για μια νέα μονάδα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

  1. Εκκινήστε τις προτιμήσεις του συστήματος επιλέγοντας το στοιχείο System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple ή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) στο Dock .
  2. Επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων του μηχανήματος ώρας.
  3. Στο παράθυρο προτιμήσεων του Machine Time, κάντε κλικ στο κουμπί Select Backup Disk.
  4. Στο αναπτυσσόμενο φύλλο που εμφανίζει διαθέσιμους δίσκους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αντίγραφα ασφαλείας του Time Machine, επιλέξτε τη μονάδα που θέλετε να χρησιμοποιήσει το Time Machine για τα αντίγραφα ασφαλείας.
  5. Στο κάτω μέρος του αναπτυσσόμενου φύλλου, θα παρατηρήσετε μια επιλογή με τίτλο Κρυπτογράφηση αντιγράφων ασφαλείας. Τοποθετήστε εδώ ένα σημάδι επιλογής για να εξαναγκάσετε τη συσκευή Time Machine να κρυπτογραφήσει τη μονάδα δίσκου υποστήριξης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Χρήση δίσκου.
  6. Θα εμφανιστεί ένα νέο φύλλο, το οποίο θα σας ζητήσει να δημιουργήσετε έναν κωδικό ασφαλείας. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης αντιγράφου ασφαλείας, καθώς και έναν υπαινιγμό για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης. Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο κουμπί Κρυπτογράφηση δίσκου.
  7. Το Mac σας θα ξεκινήσει την κρυπτογράφηση της επιλεγμένης μονάδας δίσκου. Αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετά, ανάλογα με το μέγεθος της μονάδας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Περιμένετε οπουδήποτε από μια ώρα ή δύο έως μια ολόκληρη μέρα.
  8. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία κρυπτογράφησης, τα δεδομένα αντιγράφων ασφαλείας θα είναι ασφαλή από τα αδιάκριτα μάτια, όπως και τα δεδομένα των Mac.

Ορίστε την κρυπτογράφηση χρησιμοποιώντας το Finder για υπάρχοντα αντίγραφα ασφαλείας μηχανών ώρας

Αν έχετε ήδη μια μονάδα δίσκου που έχει οριστεί ως εφεδρικό χρονικό μηχάνημα, το Time Machine δεν θα σας επιτρέψει να κρυπτογραφήσετε απευθείας τη μονάδα δίσκου. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Finder για να ενεργοποιήσετε το FileVault 2 στην επιλεγμένη μονάδα δίσκου υποστήριξης.

  1. Κάντε δεξί κλικ στη μονάδα δίσκου που χρησιμοποιείτε για αντίγραφα ασφαλείας του Time Machine και επιλέξτε Κρυπτογράφηση "Όνομα μονάδας" από το αναδυόμενο μενού.
  2. Θα σας ζητηθεί να δώσετε έναν κωδικό πρόσβασης και μια υπενθύμιση κωδικού πρόσβασης. Καταχωρίστε τις πληροφορίες και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Κρυπτογράφηση μονάδας δίσκου.
  3. Η διαδικασία κρυπτογράφησης μπορεί να διαρκέσει αρκετά. οπουδήποτε από μια ώρα έως μια ολόκληρη ημέρα δεν είναι ασυνήθιστο, ανάλογα με το μέγεθος της επιλεγμένης μονάδας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.
  4. Το Time Machine μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την επιλεγμένη μονάδα δίσκου ενώ εκτελείται η διαδικασία κρυπτογράφησης, απλά να θυμάστε ότι έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία κρυπτογράφησης, τα δεδομένα στη μονάδα αποθήκευσης αντιγράφων ασφαλείας δεν είναι ασφαλή.

Δημοσιεύθηκε: 4/2/2011

Ενημερώθηκε: 11/5/2015