Πώς να συμπιέσετε αρχεία σε αρχείο αρχείων ZIP στα Windows

Θέλατε ποτέ να στείλετε μια ομάδα αρχείων μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά δεν θέλετε να τα στείλετε ξεχωριστά ως νέο συνημμένο; Ένας άλλος λόγος για να δημιουργήσετε ένα αρχείο ZIP είναι να έχετε ένα μόνο μέρος για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για όλα τα αρχεία σας, όπως τις εικόνες ή τα έγγραφά σας.

Το "Zipping" στα Windows είναι όταν συνδυάζετε πολλά αρχεία σε ένα φάκελο που μοιάζει με αρχείο με την επέκταση αρχείου .ZIP. Ανοίγει σαν ένα φάκελο αλλά ενεργεί σαν ένα αρχείο επειδή είναι ένα μόνο στοιχείο. Επίσης, συμπιέζει αρχεία για αποθήκευση στο χώρο του δίσκου.

Ένα αρχείο ZIP καθιστά πολύ εύκολο για τον παραλήπτη να συγκεντρώσει τα αρχεία μαζί και να τα ανοίξει για προβολή. Αντί να αλιεύουν γύρω από ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για όλα τα συνημμένα, μπορούν να ανοίξουν ένα μόνο αρχείο που συγκεντρώνει όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Παρομοίως, εάν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των εγγράφων σας σε ένα αρχείο ZIP, μπορείτε να γνωρίζετε με βεβαιότητα ότι όλοι τους είναι εκεί ακριβώς σε αυτό το αρχείο .ZIP και δεν έχουν εξαπλωθεί σε αρκετούς άλλους φακέλους.

01 από 04

Βρείτε τα αρχεία που θέλετε να δημιουργήσετε σε ένα αρχείο ZIP

Βρείτε τα αρχεία που θέλετε.

Χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση των Windows, μεταβείτε στο σημείο όπου τα αρχεία ή / και οι φάκελοί σας είναι εκείνα που θέλετε να δημιουργήσετε σε ένα αρχείο ZIP. Αυτό μπορεί να είναι οπουδήποτε στον υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών και εσωτερικών σκληρών δίσκων .

Μην ανησυχείτε αν τα αρχεία σας βρίσκονται σε ξεχωριστούς φακέλους που δεν είναι εύκολο να συγκεντρωθούν. Μπορείτε να το διορθώσετε αργότερα μόλις δημιουργήσετε το αρχείο ZIP.

02 από 04

Επιλέξτε τα αρχεία για το ταχυδρομείο

Μπορείτε να επιλέξετε ορισμένα ή όλα τα αρχεία σε ένα φάκελο για φερμουάρ.

Προτού μπορέσετε να μεταφέρετε οτιδήποτε πρέπει να επιλέξετε τα αρχεία που θέλετε να συμπιέσετε. Αν θέλετε να μεταφέρετε όλα τα αρχεία σε ένα μόνο σημείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + A για να επιλέξετε το σύνολο.

Η άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα "marquee", το οποίο σημαίνει ότι κρατάτε πατημένο το αριστερό κουμπί του ποντικιού και σύροντας το ποντίκι πάνω από όλα τα αντικείμενα που θέλετε να επιλέξετε. Τα στοιχεία που έχετε επιλέξει θα έχουν ένα γαλάζιο κουτί γύρω τους, όπως φαίνεται εδώ.

Σαν να μην ήταν αρκετό, υπάρχει μια άλλη μέθοδος για την επιλογή ενός συνόλου αρχείων, αρκεί όλα τα αρχεία που θέλετε να επιλέξετε να βρίσκονται ακριβώς δίπλα στο άλλο. Αν συμβαίνει αυτό, επιλέξτε το πρώτο αρχείο, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift στο πληκτρολόγιό σας, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το τελευταίο στοιχείο που θέλετε να συμπεριλάβετε, κάντε κλικ σε αυτό και αφήστε το κουμπί.

Αυτό θα επιλέξει αυτόματα κάθε αρχείο που κάθεται ανάμεσα στα δύο στοιχεία που κάνατε κλικ. Για άλλη μια φορά, όλα τα επιλεγμένα στοιχεία σας θα επισημανθούν με ανοιχτό μπλε κουτί.

03 του 04

Αποστείλετε τα αρχεία σε αρχείο ZIP

Μια σειρά αναδυόμενων μενού σας μεταφέρει στην επιλογή "zip".

Αφού επιλέξετε τα αρχεία σας, κάντε δεξί κλικ σε ένα από αυτά για να δείτε ένα μενού επιλογών. Επιλέξτε το φάκελο Send to και στη συνέχεια συμπιεσμένο (zipped) .

Εάν στέλνετε όλα τα αρχεία σε ένα συγκεκριμένο φάκελο, άλλη επιλογή είναι να επιλέξετε ολόκληρο τον φάκελο. Για παράδειγμα, εάν ο φάκελος είναι " Έγγραφα> Στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου"> Στοιχεία για αποστολή, μπορείτε να μεταβείτε στο φάκελο "Τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου " και να κάνετε δεξί κλικ στο στοιχείο " Στοιχεία για αποστολή" για να δημιουργήσετε το αρχείο ZIP.

Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερα αρχεία στο αρχείο αφού έχει ήδη γίνει το αρχείο ZIP, μεταφέρετε τα αρχεία ακριβώς πάνω από το αρχείο ZIP και θα προστεθούν αυτόματα.

04 του 04

Ονομάστε το νέο αρχείο Zip

Μπορείτε να διατηρήσετε το προεπιλεγμένο όνομα που προσθέτει τα Windows 7 ή να επιλέξετε ένα από τα δικά σας που είναι πιο περιγραφικό.

Μόλις φερθεί στα αρχεία, εμφανίζεται δίπλα στην αρχική συλλογή ένας νέος φάκελος με ένα μεγάλο φερμουάρ σε αυτό, υποδεικνύοντας ότι έχει φερθεί. Θα χρησιμοποιήσει αυτόματα το αρχείο το όνομα του τελευταίου αρχείου που έχετε συμπιεστεί (ή το όνομα του φακέλου αν έχετε φερθεί στο επίπεδο του φακέλου).

Μπορείτε να αφήσετε το όνομα όπως είναι ή να το αλλάξετε σε ό, τι θέλετε. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο ZIP και επιλέξτε Μετονομασία .

Τώρα το αρχείο είναι έτοιμο να στείλει σε κάποιον άλλο, να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε άλλο σκληρό δίσκο ή να αποθηκεύσετε την αγαπημένη σας υπηρεσία αποθήκευσης cloud. Μια από τις καλύτερες χρήσεις των αρχείων zipping είναι να συμπιέσετε μεγάλα γραφικά για να στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να μεταφορτώσετε σε έναν ιστότοπο και ούτω καθεξής. Είναι ένα πολύ βολικό χαρακτηριστικό στα Windows, και ένα θα πρέπει να γνωρίσετε.