Προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης Linksys WRT54GL

WRT54GL Προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης και άλλες προεπιλεγμένες πληροφορίες σύνδεσης

Και οι δύο εκδόσεις του δρομολογητή Linksys WRT54GL χρησιμοποιούν τον προεπιλεγμένο admin admin . Αυτός ο κωδικός πρόσβασης κάνει διάκριση πεζών-κεφαλαίων , πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να το γράψετε ακριβώς όπως έκανα εδώ, χωρίς κεφαλαία γράμματα.

Το WRT54GL δεν έχει προεπιλεγμένο όνομα χρήστη, οπότε όταν το ζητήσετε, αφήστε το πεδίο κενό.

Χρησιμοποιήστε τη διεύθυνση IP 192.168.1.1 για πρόσβαση στον δρομολογητή μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού. Αυτή η συγκεκριμένη διεύθυνση IP χρησιμοποιείται στην πραγματικότητα και με τους περισσότερους δρομολογητές Linksys.

Σημείωση: Αυτός ο δρομολογητής διατίθεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις υλικού - 1.0 και 1.1 . Ωστόσο, και οι δύο εκδόσεις χρησιμοποιούν την ίδια διεύθυνση IP, όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης που μόλις ανέφερα.

Βοήθεια! Ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης WRT54GL δεν λειτουργεί!

Εάν ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης για το Linksys WRT54GL δεν λειτουργεί, πιθανότατα απλά σημαίνει ότι έχει αλλάξει από το admin σε κάτι πιο ασφαλές (πράγμα που είναι πραγματικά καλό).

Μπορείτε να επαναφέρετε τον προσαρμοσμένο κωδικό πρόσβασης που δεν γνωρίζετε, πίσω στον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης διαχειριστή , επαναφέροντας τον δρομολογητή στις εργοστασιακές του προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Η επαναφορά του δρομολογητή WRT54GL είναι εύκολη. Δείτε πώς:

  1. Γυρίστε το δρομολογητή γύρω, ώστε να μπορείτε να δείτε την πίσω πλευρά όπου συνδέονται οι κεραίες και τα καλώδια.
  2. Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο τροφοδοσίας είναι καλά συνδεδεμένο.
  3. Στην αριστερή πλευρά του πίσω μέρους του WRT54GL, κοντά στο βύσμα Internet , είναι το κουμπί Επαναφορά . Κρατήστε πατημένο αυτό το κουμπί για 5 δευτερόλεπτα .
    1. Ο ευκολότερος τρόπος να πατήσετε το κουμπί Επαναφορά είναι με ένα συνδετήρα ή κάτι άλλο που είναι αρκετά μικρό για να χωρέσει στην τρύπα.
  4. Αφού αφήσετε το πλήκτρο Reset , περιμένετε περίπου 30 δευτερόλεπτα για να επαναφέρετε το δρομολογητή.
  5. Πριν αρχίσετε ξανά τη χρήση του δρομολογητή, αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια συνδέστε το ξανά.
  6. Περιμένετε για άλλα 30 - 60 δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει πλήρως η εκκίνηση του δρομολογητή.
  7. Τώρα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον δρομολογητή WRT54GL μέσω ενός προγράμματος περιήγησης στο Web στην προεπιλεγμένη διεύθυνση IP: http://192.168.1.1. Μετά την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης, χρησιμοποιήστε το admin για να συνδεθείτε στο δρομολογητή.
  8. Είναι σημαντικό να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή τώρα που είναι πίσω στο admin , το οποίο δεν είναι καθόλου ασφαλές. Αποθηκεύστε τον νέο κωδικό πρόσβασης σε έναν ελεύθερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης εάν ανησυχείτε ότι θα το ξεχάσετε ξανά.

Σε αυτό το σημείο, εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά το ασύρματο διαδίκτυο και άλλες προσαρμοσμένες ρυθμίσεις, όπως διακομιστές DNS , θα πρέπει να ξαναρχίσετε αυτές τις πληροφορίες. Αυτό συμβαίνει επειδή η επαναφορά του δρομολογητή δεν αφαιρεί μόνο τον κωδικό πρόσβασης αλλά και οποιεσδήποτε άλλες προσαρμοσμένες αλλαγές που έχετε κάνει σε αυτόν.

Αφού κάνετε τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε στο δρομολογητή, θα ήταν καλή ιδέα να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας των ρυθμίσεων του δρομολογητή, ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας στο μέλλον εάν πρέπει να επαναφέρετε ξανά το δρομολογητή. Μπορείτε να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό στη σελίδα 21 του εγχειριδίου χρήσης (υπάρχει ένας σύνδεσμος στο παρακάτω εγχειρίδιο).

Τι να κάνετε όταν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον δρομολογητή WRT54GL

Από προεπιλογή, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στον δρομολογητή WRT54GL μέσω της διεύθυνσης http://192.168.1.1 . Εάν όχι, σημαίνει απλώς ότι έχει αλλάξει από τότε που ο δρομολογητής έχει αρχικά ρυθμιστεί.

Το μόνο που πραγματικά χρειάζεται να γνωρίζετε για να βρείτε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή είναι η προεπιλεγμένη πύλη ενός υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος προς το δρομολογητή. Δεν χρειάζεται να επαναφέρετε ολόκληρο το δρομολογητή όπως κάνετε όταν χάσετε τον κωδικό πρόσβασης.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εύρεσης της προεπιλεγμένης διεύθυνσης IP Gateway εάν χρειάζεστε βοήθεια για να το κάνετε αυτό στα Windows. Η διεύθυνση IP που βρίσκετε εκεί είναι εκείνη που πρέπει να εισάγετε στη γραμμή URL του προγράμματος περιήγησης ιστού για πρόσβαση στον δρομολογητή.

Linksys WRT54GL Firmware & amp; Εγχειρίδια

Στην ιστοσελίδα του Linksys υπάρχει ένας σύνδεσμος σε ένα αρχείο PDF που είναι το εγχειρίδιο χρήσης του WRT54GL. Μπορείτε να πάρετε αυτό το εγχειρίδιο εδώ .

Άλλες λήψεις, όπως το υλικολογισμικό και το λογισμικό υπολογιστών που σχετίζονται με αυτό το δρομολογητή, μπορούν να μεταφορτωθούν από τη σελίδα Downloads Linksys WRT54GL.

Σημαντικό: Βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός έκδοσης υλικού του firmware που κατεβάζετε είναι ίδιο με την έκδοση υλικού που έχει εγγραφεί στο δρομολογητή σας. Μπορείτε να βρείτε την έκδοση υλικού που είναι γραμμένη στο κάτω μέρος του δρομολογητή, δίπλα στον αριθμό μοντέλου. Βλ. Πώς μπορώ να βρω τον αριθμό του μοντέλου μου; αν χρειάζεσαι βοήθεια.

Τα πάντα σε αυτό το δρομολογητή - το εγχειρίδιο, οι λήψεις, οι συχνές ερωτήσεις και άλλα, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα υποστήριξης του Linksys WRT54GL.