Ο στερεοφωνικός δέκτης διπλού καναλιού Onkyo TX-8140

Η ρύθμιση ήχου δύο καναλιών προσφέρει εξαιρετικό ήχο σε λογική τιμή

Χρειάζεστε ήχο surround για να αποκτήσετε αυτή την εμπειρία ήχου οικιακού κινηματογράφου και είναι ιδανική για ταινίες. Ωστόσο, πολλοί προτιμούν μια ρύθμιση ήχου δύο καναλιών για σοβαρή ακρόαση μουσικής. Έχοντας αυτό υπόψη, ο στερεοφωνικός δέκτης Onkyo TX-8140 έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια σταθερή εμπειρία ακουστικής ακουστικής σε δύο κανάλια σε μια λογική τιμή κάτω των 400 $.

Το παρακάτω είναι μια ανασκόπηση του τι μπορεί να προσφέρει το TX-8140, με μερικές επιπλέον παρατηρήσεις.

Συνολικό σχέδιο

Το Onkyo TX-8140 διαθέτει ένα παραδοσιακό εξωτερικό σχεδιασμό με μια μεγάλη, εύκολη στην ανάγνωση οθόνη κατάστασης, με άνετα και επαρκώς μεγάλα χειριστήρια. Ο μπροστινός πίνακας περιλαμβάνει τόσο ακουστικά όσο και θύρα USB, μαζί με τους επιλογείς εισόδου και επιλογής A / B του ηχείου, τον έλεγχο δρομολογίου μενού πλοήγησης και ένα μεγάλο κύριο ρυθμιστή έντασης. Παρέχονται επίσης παραδοσιακά περιστροφικά μπάσα, πρίμα και έλεγχος ισορροπίας. Το TX-8140 έχει πλάτος 17 1/8-ίντσες πλάτος, 10 3/8-ίντσες υψηλό και 13-ίντσες βαθύ και ζυγίζει σε 18,3 λίβρες, το οποίο είναι παρόμοιο σε μέγεθος και βάρος σε άλλους δέκτες στερεοφωνικών και οικιακών θεμάτων εύρος τιμών.

Ισχύς και Ενίσχυση

Στο εσωτερικό του παραδοσιακού εξωτερικού χώρου, το TX-8140 στεγάζει μια διαμόρφωση ενισχυτή που έχει την ονομαστική διαβάθμιση 80 watts ανά κανάλι σε 2 κανάλια με .08 THD (μετρούμενη από 20Hz έως 20kHz). Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνουν οι παραπάνω προδιαγραφές για τις πραγματικές επιδόσεις, ανατρέξτε στο άρθρο μας: Κατανόηση των προδιαγραφών εξόδου ισχύος . Ωστόσο, για να το συνοψίσουμε, το TX-8140 έχει αρκετή ισχύ για μικρά και μεσαία δωμάτια.

Φυσική Συνδεσιμότητα

Η φυσική συνδεσιμότητα είναι περιορισμένη για πηγές μόνο ήχου (δεν υπάρχουν εισόδους ή έξοδοι βίντεο) που περιλαμβάνει έξι σετ αναλογικών στερεοφωνικών εισόδων και ένα σύνολο εξόδων γραμμής (που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εγγραφή ήχου), καθώς και μια ειδική είσοδο phono για τη σύνδεση δίσκου βινυλίου δίσκου (σημειώστε τους οπαδούς ρεκόρ βινυλίου!).

Οι πρόσθετες φυσικές συνδέσεις περιλαμβάνουν δύο ψηφιακές οπτικές και δύο ψηφιακές ομοαξονικές εισόδους ήχου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι οι ψηφιακές οπτικές / ομοαξονικές εισόδους δέχονται μόνο PCM δύο καναλιών. Δεν είναι ενεργοποιημένα το Dolby Digital ή το DTS Digital Surround , καθώς το TX-8140 δεν διαθέτει ενσωματωμένους αποκωδικοποιητές Dolby ή DTS.

Για τα ηχεία, το TX-8140 παρέχει δύο σειρές αριστερού και δεξιού ακροδέκτη ηχείων που επιτρέπουν τη διαμόρφωση των ηχείων A / B , καθώς και μια έξοδο προενισχυτή για τη σύνδεση ενός τροφοδοτούμενου υπογούφερ . Για ιδιωτική ακρόαση, παρέχεται υποδοχή ακουστικών για τα μπροστινά πάνελ.

Επίσης, όπως συμβαίνει και με δέκτες στερεοφωνικού ή οικιακού κινηματογράφου, το TX8140 περιλαμβάνει επίσης τυπικούς ραδιοφωνικούς δέκτες AM / FM (με τις κατάλληλες συνδέσεις κεραίας).

Media Player και δυνατότητες δικτύου

Εκτός από το χαιρετισμό του στην προηγούμενη εποχή των μεγάλων στερεοφωνικών δεκτών, το Onkyo TX-8140 προσθέτει επίσης μερικά "σύγχρονα" χαρακτηριστικά που το καθιστούν χρήσιμο για τις ανάγκες της μουσικής σήμερα. Καταρχήν, υπάρχει μία θύρα USB τοποθετημένη μπροστά για απευθείας σύνδεση συμβατών συσκευών USB ( όπως μονάδες flash ).

Το 8140 διαθέτει ενσωματωμένη σύνδεση Ethernet και Wi-Fi για να υποστηρίξει πρόσθετες δυνατότητες αναπαραγωγής πολυμέσων και δικτύων, όπως για πρόσβαση στο διαδίκτυο (TuneIn) και στη ροή μουσικής (Deezer, Pandora, Sirius / XM, Slacker και Spotify) συμπεριλαμβανομένων των αρχείων ήχου hi-res ) από συσκευές συμβατές με DLNA .

Για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία πρόσβασης στο περιεχόμενο, το TX-8140 περιλαμβάνει επίσης ενσωματωμένο Bluetooth για άμεση ροή από συμβατά smartphones και tablet.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η δυνατότητα Apple Airplay δεν περιλαμβάνεται . Είναι επίσης σημαντικό να επισημάνουμε ότι υπάρχουν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με τον δικτυακό τόπο της Onkyo σχετικά με το Apple Airplay σχετικά με το 8140, αλλά η λειτουργικότητα του Airplay δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες προδιαγραφές, ούτε συζητείται ή απεικονίζεται στο εγχειρίδιο χρήσης.

Για να διασφαλιστεί ότι οι πηγές ψηφιακού ήχου ακούγονται καλύτερα, ακούγοντας ηχεία ή ακουστικά, το TX-8140 ενσωματώνει έναν ψηφιακό αναλογικό μετατροπέα (DAC) Asahi Kasei AK4452 DAC.

Επιλογές ελέγχου

Για να διευκολυνθεί ο έλεγχος, εκτός από το ενσωματωμένο τηλεχειριστήριο και το σετ εισόδου / εξόδου IR αισθητήρα, το 8140 μπορεί επίσης να ελεγχθεί από την εφαρμογή Onkyo Remote Control που είναι διαθέσιμη τόσο για τους χρήστες iOS όσο και για χρήστες Android.

Η κατώτατη γραμμή

Το Onkyo TX-8140 συνεχίζει τη σύγχρονη αναζωπύρωση του στερεοφωνικού ήχου δύο καναλιών. Αν και παρέχει όλα τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά των στερεοφωνικών δεκτών από το παρελθόν, προσθέτει επίσης τεχνολογία αιχμής για πρόσβαση στις σημερινές ψηφιακές πηγές και πηγές μουσικής συνεχούς ροής.

Ωστόσο, παρόλο που μπορείτε να συνδέσετε τις έξοδοι ήχου από συσκευές βίντεο, όπως τηλεοράσεις, Blu-ray Disc / DVD players και καλωδιακά / δορυφορικά πλαίσια, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως σε αυτό το άρθρο, το TX-8140 δεν διαθέτει συνδέσεις βίντεο - ο δέκτης αυτός είναι ειδικά σχεδιασμένος για αφιερωμένη μουσική δύο καναλιών.

Διατίθεται επίσης: Το Step-up Onkyo TX-8160

Εκτός από το TX-8140, το Onkyo προσφέρει επίσης το TX-8160 ως ένα βήμα-up που προσθέτει μερικά επιπλέον. Αν και όπως το TX-8140, δεν περιλαμβάνει καμία σύνδεση εισόδου / εξόδου βίντεο στο μπροστινό μέρος του ήχου, το TX-8160 προσθέτει τη δυνατότητα λειτουργίας Airplay και Zone 2 . Έχετε επίσης τη δυνατότητα ελέγχου της έντασης της ζώνης 2 με δύο τρόπους (μεταβλητές ή σταθερές). Εάν έχει ρυθμιστεί η μεταβλητή, το TX-8160 μπορεί να ελέγξει την ένταση της ζώνης 2. Εάν έχει οριστεί σταθερό, το σύστημα Zone 2 μπορεί να ελέγχει τον όγκο ανεξάρτητο από το TX-8160.

Το TX-8160 ενσωματώνει επίσης μια πιο εξειδικευμένη κατασκευή ενισχυτή που έχει ως στόχο να παρέχει καθαρότερο ήχο (αν και πιθανότατα δεν θα μπορείτε να ακούσετε τη διαφορά) αλλά εξακολουθεί να έχει την ίδια ισχύ εξόδου με το TX-8160. Διαβάστε την πλήρης αναφορά μας στο TX-8160 για περισσότερες λεπτομέρειες.

Εάν αναζητάτε επιπλέον προτάσεις, ελέγξτε επίσης την περιοδικά ενημερωμένη λίστα των στερεοφωνικών δεκτών δύο καναλιών .