Πώς να χρησιμοποιήσετε τον έλεγχο ήχου στο iPhone και στο iPod

Ο Έλεγχος Ήχου είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που οι περισσότεροι χρήστες iPhone και iPod δεν γνωρίζουν, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε σχεδόν σίγουρα.

Τα τραγούδια καταγράφονται σε διαφορετικούς τόμους και με διαφορετικές τεχνολογίες (αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις παλαιότερες ηχογραφήσεις, οι οποίες είναι συχνά πιο ήσυχες από τις σύγχρονες). Εξαιτίας αυτού, η προεπιλεγμένη ισχύς που μπορούν να διαφέρουν τα τραγούδια στο iPhone ή το iPod σας. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό, ειδικά αν μόλις εμφανιστεί η ένταση για να ακούσετε ένα ήρεμο τραγούδι και το επόμενο είναι τόσο δυνατό ώστε να βλάπτει τα αυτιά σας. Ο Έλεγχος ήχου μπορεί να κάνει όλα τα τραγούδια σας να αναπαράγονται με ίσο όγκο περίπου. Ακόμη καλύτερα, είναι ενσωματωμένο σε όλα τα πρόσφατα iPhones και iPods. Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Ενεργοποίηση του ήχου Ελέγξτε το iPhone και άλλες συσκευές iOS

Για να ενεργοποιήσετε το Έλεγχο ήχου για το iPhone (ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή iOS, όπως το iPod touch ή το iPad), ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή " Ρυθμίσεις " για να την ανοίξετε
  2. Πατήστε Μουσική
  3. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα Αναπαραγωγή
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό " Έλεγχος ήχου" στο πράσινο / πράσινο.

Αυτά τα βήματα εργασίας βασίζονται στο iOS 10 , αλλά οι επιλογές είναι παρόμοιες σε προηγούμενες εκδόσεις. Απλώς αναζητήστε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής Μουσική και ο έλεγχος ήχου θα πρέπει να είναι εύκολο να βρείτε.

Ενεργοποίηση ελέγχου ήχου στο iPod Classic / Nano

Για τις συσκευές που δεν εκτελούν το iOS, όπως η αρχική σειρά iPod / iPod Classic ή iPod nanos, οι οδηγίες είναι ελαφρώς διαφορετικές. Αυτός ο οδηγός υποθέτει ότι χρησιμοποιείτε ένα iPod με ένα κλικ. Εάν το iPod σας διαθέτει οθόνη αφής, όπως μερικά μοντέλα του iPod nano , η προσαρμογή αυτών των οδηγιών θα πρέπει να είναι αρκετά διαισθητική.

  1. Χρησιμοποιήστε τον τροχό κλικ για να πλοηγηθείτε στο μενού Ρυθμίσεις
  2. Κάντε κλικ στο κεντρικό κουμπί για να επιλέξετε Ρυθμίσεις
  3. Μετακινηθείτε περίπου στο μισό μέρος του μενού " Ρυθμίσεις " μέχρι να βρείτε τον Έλεγχο ήχου . Επισημάνετε το
  4. Κάντε κλικ στο κεντρικό κουμπί του iPod και ο Έλεγχος ήχου θα πρέπει να διαβάσει τώρα το O n .

Χρησιμοποιώντας τον Έλεγχο ήχου στο iTunes και στο iPod Shuffle

Ο έλεγχος ήχου δεν περιορίζεται σε κινητές συσκευές. Λειτουργεί επίσης και με το iTunes. Και αν παρατηρήσατε ότι το τελευταίο σεμινάριο δεν συμπεριέλαβε το iPod Shuffle, μην ανησυχείτε. Χρησιμοποιείτε το iTunes για να ενεργοποιήσετε τον Έλεγχο ήχου στην επιλογή Shuffle.

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τον έλεγχο ήχου με το iTunes και το iPod Shuffle σε αυτό το άρθρο.

Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ήχου στην τηλεόραση 4ης γενιάς της Apple

Η Apple TV μπορεί να είναι το κέντρο ενός οικιακού στερεοφωνικού συστήματος, χάρη στην υποστήριξη της για την αναπαραγωγή της iCloud Music Library ή της συλλογής Apple Music. Ακριβώς όπως και οι άλλες συσκευές αυτού του άρθρου, το 4ο γεν. Η Apple TV υποστηρίζει επίσης τον έλεγχο ήχου για να εξομαλύνετε την ένταση της μουσικής σας. Για να ενεργοποιήσετε τον Έλεγχο ήχου στην 4η γενιά. Apple TV, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Επιλέξτε Ρυθμίσεις
  2. Επιλέξτε Εφαρμογές
  3. Επιλέξτε Μουσική
  4. Επισημάνετε το μενού Έλεγχος ήχου και κάντε κλικ στο τηλεχειριστήριο για να μεταβείτε στο μενού στο Ενεργοποιημένο .

Πώς λειτουργεί ο έλεγχος ήχου

Ο έλεγχος ήχου είναι δροσερός, αλλά πώς λειτουργεί; Παρά το γεγονός ότι η ιδέα του χαρακτηριστικού μπορεί να σας κάνει να σκεφτείτε, σύμφωνα με την Apple Sound Check δεν επεξεργάζεται πραγματικά τα αρχεία MP3 για να αλλάξετε την ένταση τους.

Αντίθετα, ο Έλεγχος ήχου σαρώνει όλη τη μουσική σας για να κατανοήσει τις βασικές πληροφορίες όγκου. Κάθε τραγούδι έχει μια ετικέτα ID3 (ένα είδος ετικέτας που περιέχει μεταδεδομένα ή πληροφορίες σχετικά με το τραγούδι) που μπορούν να ελέγξουν το επίπεδο έντασης. Ο Έλεγχος ήχου εφαρμόζει αυτό που μαθαίνει σχετικά με τα επίπεδα μέσης έντασης της μουσικής σας και ταιριάζει με την ετικέτα ID3 κάθε τραγουδιού που χρειάζεται να αλλάξει για να δημιουργήσει μια ομοιόμορφη ένταση για όλα τα τραγούδια. Η ετικέτα ID3 αλλάζει για να ρυθμίσει την ένταση αναπαραγωγής, αλλά το ίδιο το αρχείο μουσικής δεν αλλάζει ποτέ. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στην αρχική ένταση του τραγουδιού, απενεργοποιώντας τον Έλεγχο ήχου.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ετικέτες ID3 και τι άλλο χρησιμοποιούνται για το πώς να αλλάξετε το όνομα καλλιτέχνη, το είδος και άλλα στοιχεία τραγουδιού στο iTunes .