Πώς να εγγραφείτε στο πρόγραμμα iOS Public Beta της Apple

Ενώ η Apple κυκλοφορεί επίσημα νέες εκδόσεις του iOS στην πτώση - συνήθως τον Σεπτέμβριο - υπάρχει ένας τρόπος για να έχετε την τελευταία έκδοση στο iPhone σας νωρίτερα (και δωρεάν, αν και οι ενημερώσεις του iOS είναι πάντα δωρεάν). Αυτό ονομάζεται Πρόγραμμα λογισμικού Beta της Apple και σας επιτρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το λογισμικό επόμενου γενιάς αυτή τη στιγμή. Αλλά δεν είναι όλα καλά νέα. διαβάστε για να μάθετε τι συνεπάγεται αυτό το πρόγραμμα, αν είναι σωστό για εσάς και πώς να εγγραφείτε.

Τι είναι ένα δημόσιο βήτα;

Στον κόσμο της ανάπτυξης λογισμικού, ένα beta είναι το όνομα που δίνεται σε μια έκδοση πριν από την έκδοση μιας εφαρμογής ή λειτουργικού συστήματος. Ένα βήτα είναι ένα λογισμικό σε ένα προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, με τα βασικά χαρακτηριστικά του, αλλά μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε, όπως η εύρεση και επισκευή σφαλμάτων, η βελτίωση της ταχύτητας και της απόκρισης και γενικά η στίλβωση του προϊόντος.

Παραδοσιακά, το λογισμικό beta διανέμεται μόνο εντός της εταιρείας που την αναπτύσσει ή σε ένα αξιόπιστο σύνολο δοκιμαστών beta. Οι δοκιμαστές beta λειτουργούν με το λογισμικό, προσπαθούν να ανακαλύψουν προβλήματα και σφάλματα και να αναφέρουν στους προγραμματιστές για να τους βοηθήσουν να βελτιώσουν το προϊόν.

Μια δημόσια beta είναι ελαφρώς διαφορετική. Αντί να περιορίζει την ομάδα beta tester στο εσωτερικό προσωπικό ή σε μικρές ομάδες, βάζει το λογισμικό στο κοινό και του επιτρέπει να το χρησιμοποιήσει και να το δοκιμάσει. Αυτό διευρύνει σημαντικά το ποσό των δοκιμών που έχουν γίνει, γεγονός που οδηγεί στη συνέχεια σε καλύτερο λογισμικό.

Η Apple έχει εκτελεί ένα δημόσιο πρόγραμμα beta για Mac OS X από την Yosemite . Στις 9 Ιουλίου 2015 άρχισε να τρέχει δημόσια betas για το iOS, ξεκινώντας με το iOS 9. Η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη iOS 10 beta την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της δημόσιας βήτα;

Ενώ η ιδέα να πάρει ζεστό νέο λογισμικό μήνες πριν από την κυκλοφορία του είναι συναρπαστικό, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι τα δημόσια betas δεν είναι κατάλληλα για όλους τους χρήστες.

Betas, εξ ορισμού, έχουν σφάλματα σε αυτά - πολλά, πολλά περισσότερα σφάλματα από μια επίσημη απελευθέρωση κάνει. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε περισσότερες καταστροφές, περισσότερες λειτουργίες και εφαρμογές που δεν λειτουργούν σωστά και ενδεχομένως ακόμη και απώλεια δεδομένων.

Είναι επίσης δύσκολο να επιστρέψετε στην προηγούμενη έκδοση μόλις εγκαταστήσετε το beta της επόμενης έκδοσης. Δεν είναι αδύνατο, φυσικά, αλλά πρέπει να είστε άνετοι με πράγματα όπως η επαναφορά του τηλεφώνου σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, η αποκατάσταση από τα αντίγραφα ασφαλείας και άλλες μεγάλες εργασίες συντήρησης.

Όταν εγκαθιστάτε λογισμικό beta, πρέπει να το κάνετε με την κατανόηση ότι η ανταλλαγή για την έγκαιρη πρόσβαση είναι ότι τα πράγματα μπορεί να μην πάνε καλά. Αν αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για εσάς - και θα είναι για πολλούς ανθρώπους, ειδικά εκείνους που βασίζονται στα iPhones τους για εργασία - να περιμένουν την πτώση και την επίσημη απελευθέρωση.

Εγγραφείτε για το iOS Public Beta

Εάν, μετά την ανάγνωση αυτών των προειδοποιήσεων, εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε για τη δημόσια beta, δείτε πώς εγγραφείτε.

  1. Αρχίστε με τη μετάβαση στον ιστότοπο του λογισμικού Beta της Apple
  2. Αν έχετε ήδη αναγνωριστικό της Apple, θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Εάν όχι, δημιουργήστε ένα .
  3. Αφού αποκτήσετε αναγνωριστικό της Apple, κάντε κλικ στο κουμπί Εγγραφή
  4. Συνδεθείτε με το αναγνωριστικό της Apple σας
  5. Συμφωνείτε με τους όρους του προγράμματος beta και πατήστε Αποδοχή
  6. Στη συνέχεια, μεταβείτε στη σελίδα Εγγραφή της συσκευής σας
  7. Σε αυτή τη σελίδα, ακολουθήστε τις οδηγίες δημιουργίας και αρχειοθέτησης ενός αντιγράφου ασφαλείας του iPhone σας στην τρέχουσα κατάσταση και κάντε λήψη του προφίλ που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε το δημόσιο βήτα iOS 10
  8. Όταν γίνει αυτό, στο iPhone σας μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Ενημέρωση λογισμικού και η δημόσια beta beta του iOS 10 πρέπει να είναι διαθέσιμη σε εσάς. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το σαν να κάνατε οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση iOS.