Πώς να δείτε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας ως ποσοστό

Πόση μπαταρία έχετε αφήσει;

Το εικονίδιο της μπαταρίας στην επάνω δεξιά γωνία του iPhone σας επιτρέπει να γνωρίζετε πόσο χυμό έχει απομείνει το τηλέφωνό σας, αλλά δεν προσφέρει πολλές λεπτομέρειες. Από μια γρήγορη ματιά στο μικρό εικονίδιο, είναι δύσκολο να πούμε αν έχετε το 40% της μπαταρίας σας αριστερά ή το 25%, και η διαφορά μπορεί να σημαίνει ώρες χρήσης μπαταρίας.

Ευτυχώς, υπάρχει μια μικρή ρύθμιση ενσωματωμένη στο iOS, η οποία καθιστά εύκολο να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ποσότητα ενέργειας που έχει απομείνει στο τηλέφωνό σας. Με αυτή τη ρύθμιση, μπορείτε να δείτε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας ως ποσοστό και, ενδεχομένως, να αποφύγετε το περίφημο εικονίδιο κόκκινου συσσωρευτή .

Με το ποσοστό μπαταρίας του iPhone σας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης, θα έχετε πιο εύληπτες και πιο ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την μπαταρία σας. Θα γνωρίζετε πότε θα πρέπει να επαναφορτίσετε ( αν μπορεί ) και εάν μπορείτε να αποσπάσετε μερικές ακόμη ώρες χρήσης ή εάν είναι ώρα να τοποθετήσετε το iPhone σας σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας .

iOS 9 και Up

Στο iOS 9 και πάνω, μπορείτε να δείτε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας ως ποσοστό από την περιοχή μπαταρίας των ρυθμίσεων.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Μπαταρία .
  3. Σύρετε το κουμπί Ποσοστό μπαταρίας προς τα δεξιά για να το ενεργοποιήσετε, κάνοντας το κουμπί πράσινο.

Στο iOS 9 και πάνω, θα δείτε επίσης ένα διακριτικό γράφημα που θα σας ενημερώνει για τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν την περισσότερη μπαταρία. Υπάρχουν περισσότερα σχετικά με αυτό παρακάτω.

iOS 4-8

Εάν εκτελείτε iOS 4 μέσω iOS 8, η διαδικασία είναι ελαφρώς διαφορετική.

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Επιλέξτε Γενικά (στο iOS 6 και σε υψηλότερη έκδοση, αν βρίσκεστε σε παλαιότερο λειτουργικό σύστημα , παραλείψτε αυτό το βήμα).
  3. Πατήστε Χρήση .
  4. Ποσοστό συρόμενης μπαταρίας σε πράσινο (στο iOS 7 και επάνω) ή σε On (στο iOS 4-6).

Παρακολούθηση χρήσης μπαταρίας

Εάν εκτελείτε iOS 9 ή νεότερη έκδοση, υπάρχει άλλη δυνατότητα στην οθόνη ρύθμισης της μπαταρίας που μπορεί να σας φανεί χρήσιμη. Με τη χρήση της μπαταρίας , αυτή η λειτουργία σάς παρέχει μια λίστα με τις εφαρμογές που έχουν χρησιμοποιήσει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τις τελευταίες 24 ώρες και τις τελευταίες 7 ημέρες. Με αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να εντοπίσετε τις εφαρμογές της μπαταρίας και να τις διαγράψετε ή να τις χρησιμοποιήσετε λιγότερα και έτσι να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας .

Για να αλλάξετε το χρονικό πλαίσιο για την αναφορά, πατήστε τα κουμπιά Last 24 Hours ή Last 7 Days . Όταν το κάνετε αυτό, θα δείτε ποιο ποσοστό της συνολικής μπαταρίας που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την περίοδο χρησιμοποιήθηκε από κάθε εφαρμογή. Οι εφαρμογές ταξινομούνται από το λιγότερο χρησιμοποιούμενο για χρήση μπαταρίας.

Οι περισσότερες εφαρμογές περιλαμβάνουν κάποιες βασικές πληροφορίες κάτω από αυτές σχετικά με το τι προκάλεσε τη χρήση. Για παράδειγμα, το 13 τοις εκατό της πρόσφατης χρήσης της μπαταρίας μου προήλθε από το γεγονός ότι δεν υπήρχε κυτταρική κάλυψη επειδή το τηλέφωνό μου χρησιμοποίησε πολλή ισχύ προσπαθώντας να βρει ένα σήμα. Σε μια άλλη περίπτωση, μια εφαρμογή podcast χρησιμοποίησε το 14% της συνολικής μπαταρίας παίζοντας ήχο και εκτελώντας εργασίες στο παρασκήνιο.

Για να λάβετε πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της μπαταρίας κάθε εφαρμογής, πατήστε είτε την εφαρμογή είτε το εικονίδιο ρολογιού στην επάνω δεξιά γωνία της ενότητας Χρήση μπαταρίας . Όταν το κάνετε αυτό, το κείμενο κάτω από κάθε εφαρμογή αλλάζει λίγο. Για παράδειγμα, μια εφαρμογή podcast μπορεί να σας πει ότι η χρήση της μπαταρίας των 14 τοις εκατό ήταν το αποτέλεσμα της χρήσης 2 λεπτών στην οθόνη και 2,2 ωρών δραστηριότητας φόντου.

Θα θελήσετε αυτές τις πληροφορίες εάν η μπαταρία σας εξαντλείται ταχύτερα από ό, τι περιμένετε και δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε εφαρμογές που καίγονται μέσω της μπαταρίας στο παρασκήνιο. Αν αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα, θα θέλετε να μάθετε πώς να εγκαταλείπετε τις εφαρμογές ώστε να μην εκτελούνται πια στο παρασκήνιο.