Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα STOP 0x0000005A

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για την μπλε οθόνη του θανάτου 0x5A

Το σφάλμα STOP 0x0000005A θα εμφανίζεται πάντα σε ένα μήνυμα STOP , το οποίο συνήθως ονομάζεται Μπλε Οθόνη Θανάτου (BSOD).

Ένα από τα παρακάτω σφάλματα ή ένας συνδυασμός και των δύο σφαλμάτων μπορεί να εμφανιστεί στο μήνυμα STOP:

Το σφάλμα STOP 0x0000005A μπορεί επίσης να συντομευτεί ως STOP 0x5A αλλά ο πλήρης κωδικός STOP θα είναι πάντα αυτό που εμφανίζεται στο μήνυμα STOP μπλε οθόνης.

Εάν τα Windows είναι σε θέση να ξεκινήσουν μετά το σφάλμα STOP 0x5A, μπορεί να σας ζητηθεί να κάνετε ανάκτηση των Windows από ένα μη αναμενόμενο μήνυμα τερματισμού που εμφανίζει:

Όνομα συμβάντος προβλήματος: BlueScreen
BCCode:

Αιτία STOP 0x0000005A Σφάλματα

Τα σφάλματα STOP 0x0000005A προκαλούνται πιθανώς από ζητήματα προγραμμάτων οδήγησης συσκευών ή συσκευών . Σε αυτήν την περίπτωση, το σφάλμα 0x5A καλεί συγκεκριμένα ότι μια σημαντική υπηρεσία δεν έχει ξεκινήσει.

Εάν το STOP 0x0000005A δεν είναι ο ακριβής κωδικός STOP που βλέπετε ή το CRITICAL_SERVICE_FAILED δεν είναι το ακριβές μήνυμα, ελέγξτε τη λίστα πλήρων κωδικών σφαλμάτων STOP και ανατρέξτε στις πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων για το μήνυμα STOP που βλέπετε.

Δεν θέλετε να το διορθώσετε μόνοι σας;

Εάν σας ενδιαφέρει να διορθώσετε μόνοι σας αυτό το πρόβλημα, συνεχίστε με την αντιμετώπιση προβλημάτων στην επόμενη ενότητα.

Διαφορετικά, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορώ να διορθώσω τον υπολογιστή μου; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.

Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα STOP 0x0000005A

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.
    1. Σημείωση: Οι περισσότερες μπλε οθόνες 0x0000005A είναι εφάπαξ ζητήματα και δεν θα εμφανιστούν ξανά μετά την επανεκκίνηση. Ενώ αυτό μπορεί να υποδεικνύει ένα πρόβλημα με μια υπηρεσία των Windows, μπορεί και όχι χωρίς να ειδοποιηθεί για το BSOD ποια υπηρεσία είναι το πρόβλημα, δεν υπάρχει τίποτα να γίνει αν τα πράγματα ξαναρχίσουν να δουλεύουν.
  2. Πραγματοποιήστε μια επαναφορά συστήματος, εάν είστε σε θέση να φτάσετε αρκετά μακριά για να το κάνετε αυτό.
    1. Συμβουλή: Ειλικρινά, είναι απίθανο να μπορέσετε να ξεκινήσετε την Επαναφορά Συστήματος σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την ασφαλή λειτουργία . Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εκκίνησης των Windows σε ασφαλή λειτουργία, εάν δεν το γνωρίζετε ήδη.
  3. Πραγματοποιήστε τη βασική αντιμετώπιση προβλημάτων σφάλματος STOP, εάν η απλή επανεκκίνηση ή η Επαναφορά Συστήματος δεν λειτουργήσει. Ενώ αυτές οι δύο μέθοδοι πιθανότατα θα διορθώσουν την πλειονότητα των BSODs 0x5A, οι ιδέες του βασικού μου οδηγού αντιμετώπισης προβλημάτων θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους σας.

Παρακαλώ ενημερώστε μας αν έχετε καθορίσει την μπλε οθόνη STOP 0x0000005A με τη χρήση μεθόδου που δεν έχω παραπάνω. Θα ήθελα να διατηρήσω αυτήν τη σελίδα ενημερωμένη με τις πιο ακριβείς πληροφορίες STOP 0x0000005A για την αντιμετώπιση προβλημάτων σφάλματος.

Εφαρμόζεται σε

Οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα που βασίζονται στα Windows NT της Microsoft μπορεί να αντιμετωπίσει το σφάλμα STOP 0x0000005A. Αυτό περιλαμβάνει τα Windows 10 , τα Windows 8 , τα Windows 7 , τα Windows Vista , τα Windows XP , τα Windows 2000 και τα Windows NT.

Ακόμα έχοντας STOP 0x0000005A ζητήματα;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Βεβαιωθείτε ότι με ενημερώσατε ότι προσπαθείτε να διορθώσετε το σφάλμα STOP 0x5A και ποια είναι τα βήματα που έχετε ήδη λάβει για την επίλυσή του.

Σημαντικό: Βεβαιωθείτε ότι έχετε προχωρήσει στις βασικές μου πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων σφάλματος STOP πριν ζητήσετε περισσότερη βοήθεια.