Εισαγωγή στους θερμοστάτες Internet

Πώς ένας θερμοστάτης Internet μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα και να βοηθήσει το περιβάλλον

Η κατοχή ενός δικτύου υπολογιστών εγκατεστημένου στο σπίτι ή την επιχείρησή σας σας επιτρέπει να κάνετε περισσότερα από την απλή πλοήγηση στο Web. Ο θερμοστάτης με ελεγχόμενο διαδίκτυο, για παράδειγμα, μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα και να βοηθήσει στο περιβάλλον, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε εξ αποστάσεως τα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού του κτιρίου.

Τι είναι ένας θερμοστάτης Internet;

Ένας θερμοστάτης είναι απλά μια μικρή συσκευή που περιέχει αισθητήρες και χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Ίσως έχετε ένα που ελέγχει το σύστημα θέρμανσης ή κλιματισμού στο σπίτι ή την επιχείρησή σας. Οι θερμοστάτες είναι επίσης εγκατεστημένοι σε μηχανοκίνητα οχήματα και μηχανήματα αυτόματης πώλησης για την προστασία των εξαρτημάτων από την υπερθέρμανση.

Ο θερμοστάτης διαδικτύου είναι προγραμματιζόμενος θερμοστάτης κτιρίου ικανός να συνδεθεί με ένα δίκτυο πρωτοκόλλου Internet (IP) . Μέσω μιας σύνδεσης IP, μπορείτε να στείλετε από απόσταση εντολές σε ένα θερμοστάτη Internet για να την ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε ή να αλλάξετε τον προγραμματισμό του.

Πώς λειτουργούν οι θερμοστάτες Internet

Οι θερμοστάτες με ελεγχόμενο διαδίκτυο είναι ένας τύπος συσκευής αυτοματισμού στο σπίτι. Τα συστήματα αυτοματισμού στο σπίτι αυξάνουν την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης διαφόρων οικιακών ηλεκτρονικών. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα αυτοματισμού στο σπίτι, μπορείτε να ρυθμίσετε τις φωτεινές ενδείξεις σε ένα δωμάτιο για αυτόματη ενεργοποίηση κάθε φορά που ένα άτομο εισέρχεται ή μπορείτε να ρυθμίσετε τον οικιακό φούρνο και την καφετιέρα να λειτουργεί σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας ανάλογα με το πρόγραμμα γεύματός σας.

Οι προγραμματιζόμενοι θερμοστάτες κτιρίου προσφέρουν παρόμοια ευκολία με άλλους τύπους συσκευών οικιακής αυτοματοποίησης . Με βάση την ώρα της ημέρας, μπορείτε να προκαθορίσετε αυτές τις συσκευές για να διατηρήσετε ορισμένες θερμοκρασίες ενώ το σπίτι είναι κατειλημμένο και άλλες (πιο ακραίες) θερμοκρασίες όταν είστε απασχολημένοι για εξοικονόμηση ενέργειας. Οι περισσότεροι σύγχρονοι θερμοστάτες υποστηρίζουν αυτό το επίπεδο προγραμματισμού μέσω ενός πληκτρολογίου στο μπροστινό μέρος της μονάδας, χωρίς να απαιτείται διεπαφή δικτύου.

Οι θερμοστάτες που υποστηρίζουν μια σύνδεση δικτύου προσθέτουν ένα άλλο επίπεδο ευκολίας και ευελιξίας πέρα ​​από τον βασικό προγραμματισμό. Αντί να χρειάζεται να βρίσκεστε φυσικά στο πληκτρολόγιο, μπορείτε να διασυνδέσετε έναν θερμοστάτη Internet χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web για να παρακάμψετε τα προεπιλεγμένα προγράμματα του θερμοστάτη, όπως απαιτείται. Αυτές οι συσκευές περιέχουν έναν ενσωματωμένο διακομιστή Web που μπορεί να ρυθμιστεί με μια δημόσια διεύθυνση IP που επιτρέπει την προσέγγισή του από απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Λόγοι για τη χρήση ενός θερμοστάτη Internet

Εκτός από τα προφανή οφέλη του προγραμματισμού ενός θερμοστάτη για την εξοικονόμηση ενέργειας και χρήματος, οι καταστάσεις όπου ένας θερμοστάτης Διαδικτύου είναι ο πιο χρήσιμος περιλαμβάνουν:

Τύποι θερμοστάτες Διαδικτύου

Αρκετοί κατασκευαστές πωλούν θερμοστάτες με ελεγχόμενο διαδίκτυο τόσο για κατοικίες όσο και για εμπορικούς σκοπούς. Η Proliphix έχει προσφέρει τους θερμοστάτες δικτύου από το 2004. Η Aprilaire προσφέρει επίσης τον θερμοστάτη Model 8870. Τα προϊόντα αυτά διασυνδέονται μέσω καλωδίων Ethernet σε οικιακό δίκτυο .

Μια νέα κατηγορία συσκευών που ονομάζονται έξυπνοι θερμοστάτες Wi-Fi έχουν επίσης εμφανιστεί στην αγορά τα τελευταία χρόνια. Όλοι οι κύριοι θερμοστάτες Διαδικτύου θεωρούν την ασφάλεια στο σπίτι ως μέρος των σχεδίων τους. Για να αποφύγετε τους hacking στο δίκτυό σας και την απομακρυσμένη θερμοκρασία του σπιτιού σας, οι διακομιστές Web σε αυτούς τους θερμοστάτες σας επιτρέπουν να ορίσετε κωδικούς πρόσβασης σύνδεσης. Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε συσκευή δικτύου, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για να αποφύγετε την υποβάθμιση.

Θερμοστάτες με συνειδητή πρόσβαση στο διαδίκτυο

Ως πιθανή προεπισκόπηση του μέλλοντος των τηλεχειριζόμενων θερμοστάτες Διαδικτύου, μια επιχείρηση επιχειρηματικών εφαρμογών στο Τέξας (ΗΠΑ) προμηθεύει τον θερμοστάτη Internet TXU Energy iThermostat Internet δωρεάν στους συνδρομητές. Αντί να απλώς επιτρέπουν στους πελάτες να διαχειρίζονται το δικό τους εξοπλισμό, η TXU Energy έχει επίσης ενσωματώσει στην υπηρεσία τους την ικανότητα να αναλάβει τον έλεγχο των iThermostats των πελατών τους και να τις απενεργοποιήσει κατά τη διάρκεια της αιχμής ζήτησης ισχύος.