Τέσσερις τρόποι για την υπερδύναμη της γραμμής εργασιών των Windows

Προσαρμόστε τη γραμμή εργασιών σας για να διευκολύνετε τη ζωή

Η γραμμή εργασιών των Windows βρίσκεται στην καρδιά της εμπειρίας χρήστη για το λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Η γραμμή εργασιών είναι αυτή η λεπτή λωρίδα στο κάτω μέρος της οθόνης, όπου υπάρχει το κουμπί "Έναρξη" και εμφανίζονται εικονίδια προγράμματος όταν ανοίγει ένα παράθυρο. Έχουμε δει πριν ότι η γραμμή εργασιών είναι αρκετά εύπλαστη. Μπορείτε να το μεταφέρετε σε διαφορετική πλευρά της οθόνης σας και να αλλάξετε τις ιδιότητες της γραμμής εργασιών , για παράδειγμα.

Τώρα, θα δούμε κάποιες λιγότερες "κρίσιμες" αποστολές που μπορείτε να προσθέσετε στη γραμμή εργασιών για να κάνετε την καθημερινή σας χρήση τόσο λίγο καλύτερα.

01 από 04

Συνδέστε τον πίνακα ελέγχου

Το μενού περιβάλλοντος του πίνακα ελέγχου στα Windows 10.

Ο Πίνακας Ελέγχου είναι ο κεντρικός χώρος για να κάνετε σημαντικές αλλαγές στο σύστημά σας - αν και αυτό αλλάζει στα Windows 10. Ο Πίνακας Ελέγχου είναι ο χώρος όπου διαχειρίζεστε τους λογαριασμούς χρήστη, προσθέτετε ή αφαιρείτε προγράμματα και ελέγχετε το Τείχος προστασίας των Windows .

Το πρόβλημα είναι ότι ο Πίνακας Ελέγχου είναι ένας πόνος για πρόσβαση και πλοήγηση. Δεν είναι ότι είναι δύσκολο να βρούμε μόνο ότι υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές όταν το ανοίγετε, μπορεί να είναι συντριπτική. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό πιο εύκολο είναι να συνδέσετε τον Πίνακα Ελέγχου στη γραμμή εργασιών στα Windows 7 και επάνω.

Όταν το κάνετε αυτό, τα Windows δημιουργούν ένα jumplist που διευκολύνει την μετάβαση κατευθείαν στα βασικά τμήματα του Πίνακα Ελέγχου.

Για να συνδέσετε τον Πίνακα Ελέγχου στη γραμμή εργασιών στα Windows 7 ανοίξτε το κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, επιλέγοντας Πίνακας Ελέγχου στα δεξιά της λίστας προγραμμάτων.

Στα Windows 8.1, πατήστε Win + X στο πληκτρολόγιο και επιλέξτε Πίνακας ελέγχου στο μενού περιβάλλοντος που εμφανίζεται.

Μόλις είναι ανοιχτό, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Πίνακα Ελέγχου στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Πιέστε αυτό το πρόγραμμα στη γραμμή εργασιών .

Στα Windows 10, πληκτρολογήστε Πίνακας ελέγχου στο πλαίσιο Cortana / Αναζήτηση στη γραμμή εργασιών. Το κορυφαίο αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι ο Πίνακας Ελέγχου. Κάντε δεξί κλικ στο κορυφαίο αποτέλεσμα στην Cortana / αναζήτηση και επιλέξτε Pin to taskbar .

Τώρα που ο Πίνακας Ελέγχου είναι έτοιμος να πάει, απλά κάντε κλικ με το δεξί κουμπί στο ποντίκι και θα εμφανιστεί το jumperist. Από εδώ μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση σε όλες τις επιλογές, οι οποίες θα αλλάξουν ανάλογα με την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε.

02 από 04

Προσθήκη πολλών ρολογιών

Ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας στα Windows 10.

Όποιος έχει να παρακολουθεί τις πολλαπλές ζώνες ώρας μπορεί να έχει έναν ευκολότερο χρόνο από αυτό προσθέτοντας απλώς περισσότερα ρολόγια στη γραμμή εργασιών. Αυτό δεν θα εμφανίσει ταυτόχρονα πολλές ζώνες ώρας. Αυτό που θα κάνει, ωστόσο, είναι να επιτρέψετε να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το ρολόι συστήματος στη γραμμή εργασιών και να δείτε την τρέχουσα ώρα σε δύο άλλες ζώνες ώρας.

Αυτό θα λειτουργήσει στα Windows 7 και επάνω, αλλά η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική ανάλογα με την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε.

Για τα Windows 7 και 8.1, κάντε κλικ στην ώρα του συστήματος στη δεξιά πλευρά της γραμμής εργασιών (περιοχή γνωστή ως δίσκος συστήματος). Εμφανίζεται ένα παράθυρο που δείχνει ένα μικροσκοπικό αναλογικό ρολόι και ένα ημερολόγιο. Κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή ρυθμίσεων ημερομηνίας και ώρας ... στο κάτω μέρος του παραθύρου.

Στα Windows 10, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, επιλέγοντας το εικονίδιο cog στο αριστερό περιθώριο. Στη συνέχεια επιλέξτε Χρόνος & γλώσσα> Ημερομηνία & ώρα . Μετακινηθείτε προς τα κάτω σε αυτό το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η υπο-επικεφαλίδα "Σχετικές ρυθμίσεις" και κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη ρολογιού για διαφορετικές ζώνες ώρας .

Τώρα ανοίγει ένα νέο παράθυρο με τίτλο Ημερομηνία και ώρα. Κάντε κλικ στην καρτέλα Πρόσθετα ρολόγια - στα Windows 10 αυτή η καρτέλα θα ανοίξει αυτόματα ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες.

Θα δείτε δύο υποδοχές για την προσθήκη νέων ζωνών ώρας. Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Εμφάνιση αυτού του ρολογιού και, στη συνέχεια, επιλέξτε την κατάλληλη ζώνη ώρας από το αναπτυσσόμενο μενού στην περιοχή "Επιλογή ζώνης ώρας". Στη συνέχεια, δώστε στο νέο ρολόι σας ένα ψευδώνυμο στο πλαίσιο εισαγωγής κειμένου στο πεδίο "Εισαγωγή ονόματος εμφάνισης". Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε όνομα θέλετε, όπως "Κεντρικό γραφείο" ή "Θεία Betty", αλλά σημειώστε ότι υπάρχει ένα όριο 15 χαρακτήρων για τα ψευδώνυμα ζώνης ώρας.

Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία στη δεύτερη υποδοχή ζώνης ώρας, εάν θέλετε να εμφανίσετε συνολικά τρεις ζώνες ώρας.

Αφού τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή (Apply) στο κάτω μέρος του παραθύρου " Ημερομηνία και ώρα " και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK για να το κλείσετε.

Τώρα απλώς τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω ή κάντε κλικ στο ρολόι στη γραμμή εργασιών με το ποντίκι για να δείτε την τρέχουσα ώρα σε πολλές ζώνες ώρας.

03 του 04

Προσθήκη πολλών γλωσσών

Επιλογή γλώσσας στα Windows 10.

Όποιος δουλεύει τακτικά σε πολλές γλώσσες χρειάζεται έναν γρήγορο τρόπο εναλλαγής μεταξύ τους. Τα Windows έχουν έναν εύκολο τρόπο να το κάνετε αυτό, αλλά ανάλογα με την έκδοση των Windows, η ρύθμιση μπορεί να μην είναι τόσο απλή.

Στα Windows 7 και 8.1, πρέπει να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη . Στη συνέχεια επιλέξτε Πίνακας ελέγχου από τη λίστα στη δεξιά πλευρά του μενού Έναρξη .

Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο ελέγχου στο επάνω δεξιό μέρος του παραθύρου. Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Προβολή κατά επιλογή έχει οριστεί ως Classic View . Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις επιλογές περιοχής και γλώσσας .

Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο. Από εδώ, κάντε κλικ στην καρτέλα Πληκτρολόγια και γλώσσες . Στο επάνω μέρος αυτής της ενότητας, θα υπάρχει μια επικεφαλίδα που λέει "Πληκτρολόγια και άλλες γλώσσες εισόδου". Σε αυτήν την περιοχή, κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή πληκτρολογίων ... και θα ανοίξει ένα άλλο παράθυρο με τίτλο Υπηρεσίες κειμένου και γλώσσα εισαγωγής .

Στην καρτέλα Γενικά του νέου αυτού παραθύρου θα δείτε μια περιοχή που ονομάζεται "Εγκατεστημένες υπηρεσίες". Αυτή η λίστα περιλαμβάνει όλες τις διάφορες γλώσσες που έχουν ήδη εγκατασταθεί. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη ... για να ανοίξετε το παράθυρο " Εισαγωγή γλώσσας εισαγωγής" . Επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε να προσθέσετε στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο OK και, στη συνέχεια, στο παράθυρο " Υπηρεσίες κειμένου" και "Γλώσσα εισαγωγής" , κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή .

Τώρα κλείστε όλα τα παράθυρα του Πίνακα Ελέγχου που είναι ανοιχτά. Κοιτάζοντας πίσω στη γραμμή εργασιών, θα πρέπει να υπάρχει ένα μεγάλο EN για αγγλικά (υποθέτοντας ότι είναι η γλώσσα της φυσικής οθόνης σας) στο άκρο δεξιά της γραμμής εργασιών. Εάν δεν το βλέπετε, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στη γραμμή εργασιών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο δεξί κουμπί του ποντικιού. Αυτό θα δείξει αυτό που ονομάζεται μενού περιβάλλοντος που φιλοξενεί διάφορες επιλογές για το tasbkar.

Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τις Γραμμές εργαλείων σε αυτό το μενού και, στη συνέχεια, όταν ένας άλλος πίνακας μενού περιβάλλοντος διασκεδάζει, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα σημάδι επιλογής δίπλα στη Γραμμή γλώσσας .

Αυτό είναι, είστε έτοιμοι να πάτε με πολλές γλώσσες. Για εναλλαγή μεταξύ τους κάντε κλικ στο εικονίδιο EN και επιλέξτε τη νέα γλώσσα ή χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Alt + Shift για αυτόματη εναλλαγή. Σημειώστε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Alt στην αριστερή πλευρά του πληκτρολογίου σας.

Windows 10

Η Microsoft, ευτυχώς, έκανε πολύ πιο εύκολη την προσθήκη νέων γλωσσών στα Windows 10. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις όπως έχουμε ήδη κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, επιλέγοντας το εικονίδιο cog στο αριστερό περιθώριο του μενού Έναρξη.

Στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις" επιλέξτε Χρόνος & γλώσσα και στη συνέχεια επιλέξτε Περιοχή και γλώσσα .

Σε αυτήν την οθόνη, στην ενότητα "Γλώσσες" κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη γλώσσας . Αυτό θα σας μεταφέρει σε μια άλλη οθόνη στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις", επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε και αυτή είναι η γλώσσα που θα προστεθεί αυτόματα. Ακόμα καλύτερα, μια γλωσσική γραμμή εργαλείων θα εμφανιστεί αμέσως στην άκρα δεξιά της γραμμής εργασιών. Για εναλλαγή μεταξύ των διαφόρων γλωσσών μπορείτε να κάνετε ξανά κλικ στο ENG ή να χρησιμοποιήσετε τη νέα συντόμευση πληκτρολογίου Win + Space bar .

04 του 04

Η γραμμή εργαλείων διεύθυνσης

Η γραμμή εργαλείων διευθύνσεων στα Windows 10.

Αυτό το τελευταίο είναι γρήγορο και μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό μικρό τέχνασμα αν δεν κρατάτε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού ανοικτό ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε να προσθέσετε αυτό που είναι γνωστό ως γραμμή εργαλείων διεύθυνσης, το οποίο σας επιτρέπει να ανοίγετε γρήγορα ιστοσελίδες από τη γραμμή εργασιών.

Για να προσθέσετε αυτό, τοποθετήστε ξανά το δείκτη του ποντικιού στη γραμμή εργασιών για άλλη μια φορά, κάντε κλικ στο δεξιό κουμπί του ποντικιού για να ανοίξετε το μενού περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τις Γραμμές εργαλείων και όταν ανοίξει ένα άλλο πλαίσιο μενού περιβάλλοντος, επιλέξτε Διεύθυνση . Η γραμμή διευθύνσεων θα εμφανιστεί αυτόματα στη δεξιά πλευρά της γραμμής εργασιών. Για να ανοίξετε μια ιστοσελίδα απλώς πληκτρολογήστε κάτι σαν "google.com" ή "," πατήστε Enter και η ιστοσελίδα θα ανοίξει αυτόματα στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης.

Η γραμμή διευθύνσεων μπορεί επίσης να ανοίξει συγκεκριμένες τοποθεσίες στο σύστημα αρχείων των Windows, όπως "C: \ Users \ You \ Documents". Για να παίξετε με αυτές τις επιλογές, πληκτρολογήστε "C: \" στη γραμμή εργαλείων Address.

Και τα τέσσερα αυτά κόλπα δεν θα είναι για όλους, αλλά τα χαρακτηριστικά που θεωρείτε χρήσιμα μπορούν πραγματικά να είναι χρήσιμα σε καθημερινή βάση.