Προετοιμασία για την εξέταση CISSP

Ετοιμαστείτε για μία από τις πιο δύσκολες εξετάσεις που θα πάρετε ποτέ

Η πιστοποίηση CISSP θεωρείται το χρυσό πρότυπο των επαγγελματικών ατομικών πιστοποιήσεων στον τομέα της ασφάλειας των πληροφοριών. Μια γρήγορη αναζήτηση του Monster.com ή του Careerbuilder με τη λέξη-κλειδί "CISSP" πιθανότατα θα αποκαλύψει αρκετές εκατοντάδες θέσεις εργασίας που δημοσιεύθηκαν από εργοδότες που αναζητούν να προσλάβουν άτομα με αυτή την πιστοποίηση.

Η ίδια η εξέταση είναι μια πρόκληση διανοητικής αντοχής 6 ωρών, 250 ερωτήσεων. Καλύπτει ένα βουνό γνώσης χωρισμένο σε 10 τομείς θεμάτων ασφαλείας.

Είναι το CISSP εξαιρετικό δείκτη του πόσο έξυπνος είναι ο επαγγελματίας ασφαλείας; Όχι, αλλά δείχνει ότι όποιος περνάει πήρε την πρωτοβουλία να μάθει μια πολύ ευρεία βάση γνώσεων για την ασφάλεια και έμαθε το υλικό αρκετά καλά για να κερδίσει μια επιτυχημένη βαθμολογία σε μια αρκετά έντονη, μακρά και δαπανηρή εξέταση.

Σε αντίθεση με ορισμένες επαγγελματικές πιστοποιήσεις πληροφορικής, το CISSP δεν επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο προϊόν ή τεχνολογία που μπορεί να είναι ξεπερασμένη. Η τράπεζα δοκιμών CISSP ενημερώνεται συνεχώς για να παραμείνει σχετική. Ορισμένοι κυβερνητικοί και εμπορικοί εργοδότες απαιτούν ακόμη και οι μελλοντικές μισθώσεις να αποκτήσουν την πιστοποίηση ως προϋπόθεση για ορισμένες θέσεις εργασίας.

Εάν έχετε κάνει την απόφαση να ακολουθήσετε αυτή την πιστοποίηση, πρέπει να κάνετε μια ουσιαστική δέσμευση να μελετήσετε για το αν δεν θέλετε να ρίξετε τα χρήματά σας έξω από το παράθυρο. Έχω πάρει και πέρασε αυτή την εξέταση και μπορώ να σας πω ότι, ενώ είναι δύσκολο, είναι σίγουρα εφικτό.

Όλοι μαθαίνουν διαφορετικά. Τι λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για κάποιον άλλο. Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά "στρατόπεδα μπότες" που διδάσκονται από πολλούς διαφορετικούς πωλητές για άτομα που έχουν το χρόνο και τους πόρους για να παρακολουθήσουν τέτοια πράγματα. Εάν είστε σαν εμένα και επιλέγετε τη διαδρομή αυτοδιδασκαλίας, εδώ προτείνουμε την προσέγγισή μου για την προετοιμασία για το CISSP:

Ορίστε μια ημερομηνία δοκιμής και πληρώστε για την εξέταση.

Μέχρι να περάσετε πάνω από τα πραγματικά χρήματα για να πληρώσετε για τη δοκιμασία, δεν είναι πιθανό να δεσμευθείτε διανοητικά να προετοιμαστείτε για τις εξετάσεις. Αναβάλλω τη λήψη των εξετάσεων για περισσότερο από ένα χρόνο. Θα έκανα πάντα κάποια δικαιολογία μέχρι τελικά αποφάσισα ότι ποτέ δεν θα το έκανα σοβαρό μέχρι να διακυβευτούν τα πραγματικά χρήματα. Αφού πληρώσετε για την εξέταση και έχετε μια δοκιμαστική ημερομηνία, έχετε ένα κατοχυρωμένο ενδιαφέρον για την επίτευξη του στόχου.

Ρύθμιση προγράμματος προετοιμασίας.

Ρυθμίστε μια ώρα κάθε μέρα αφιερωμένη στην προετοιμασία των δοκιμών αν πρόκειται για ανάγνωση ή λήψη κουίζ πρακτικής. Επικεντρωθείτε στη μελέτη διαφορετικού τομέα κάθε εβδομάδα, αν είναι δυνατόν.

Αποκτήστε περισσότερα από ένα βιβλίο προετοιμασίας.

Υπάρχουν τόνοι διαφορετικών βιβλίων για την προετοιμασία για την εξέταση CISSP. Οπωσδήποτε θα πρέπει να αγοράσετε τον Επίσημο Οδηγό για το CISSP CBK, καθώς είναι η έγκυρη πηγή του ISC2 σε όλα τα υλικά δοκιμών. Ορισμένοι άλλοι αξιολογούμενοι πόροι περιλαμβάνουν τον Οδηγό Εξέτασης CISSP Shon Harris CISSP και τον Οδηγό προετοιμασίας CISSP από Krutz και Vines. Αυτοί οι οδηγοί συνήθως ενημερώνονται τακτικά, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει την πιο πρόσφατη έκδοση του βιβλίου, έτσι ώστε να μην μελετάτε ξεπερασμένο υλικό.

Πάρτε κουίζ πρακτικής

Ένας από τους καλύτερους ιστότοπους για το υλικό μελέτης του CISSP είναι το cccure.org. Το CCCCure.org φιλοξενεί το CCCure Quizzer το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε πρακτικές δοκιμές στο υλικό CISSP. Μπορείτε να επιλέξετε τη διάρκεια της δοκιμασίας πρακτικής που θέλετε να πάρετε καθώς και ποιο θέμα τομέα ή τομείς που θέλετε τα ερωτήματα που προέρχονται από.

Η πρόσβαση στον ιστότοπο είναι δωρεάν, όμως, τα μέλη που χρησιμοποιούν την ελεύθερη επιλογή περιορίζονται σε 25 δοκιμαστικά μήκη, έχουν πρόσβαση μόνο στο 25% των ερωτήσεων της τράπεζας και δεν έχουν τη δυνατότητα να σώσουν την πρόοδό τους. Εάν επιλέξετε να πληρώσετε για την επιλογή μη-δωρεάν, μπορείτε να απολαύσετε ολόκληρη την τράπεζα κουίζ, καθώς και την παρακολούθηση της προόδου και τα κουίζ πλήρους μήκους.

Η τράπεζα ελέγχου CCCure είναι καλά συντηρημένη για να εξασφαλίσει ότι το υλικό είναι ακριβές. Οι περισσότερες από τις ερωτήσεις παρέχουν άμεσες αναφορές για το πού βρίσκεται το υλικό σε πολλούς από τους συνηθέστερους οδηγούς παρασκευής. Παρέχουν επίσης ορισμούς στους όρους που σχετίζονται με τις ερωτήσεις. Δεν έχω δει ποτέ μια πιο διεξοδική ιστοσελίδα κουίζ. Δοκιμάστε τις δωρεάν ερωτήσεις και θα καταλήξετε πιθανότατα να αγοράσετε την πλήρη εμπειρία.

Όταν παίρνετε το 85-90% σωστό σε κάθε τομέα στη λειτουργία "pro", τότε είστε σχεδόν έτοιμοι για το πραγματικό πράγμα.

Όταν νομίζετε ότι έχετε καταφέρει να μάθετε όλους τους 10 τομείς CISSP που απαιτούνται για τη δοκιμή, εξετάστε το ενδεχόμενο να πληρώσετε για την επίσημη Self Assessment του ISC2 (studISCope). Το κόστος ξεκινάει από $ 129 για μια δοκιμή 100 ερωτήσεων. Μπορείτε να επιλέξετε να αγοράσετε επιπλέον δοκιμές επίσης. Η δοκιμασία θα σας δώσει ένα αρκετά συμπαγές μετρητή του εάν είστε έτοιμοι για την πραγματική εξέταση ή όχι. Η ανατροφοδότηση θα σας παράσχει επίσης τις περιοχές που χρειάζεστε για να εστιάσετε την προετοιμασία της δοκιμής σας.

Προετοιμάστε το σώμα σας για τη δοκιμή.

Αυτή είναι μια εξάμηνη εξέταση χωρίς προγραμματισμένες διακοπές. Μπορείτε να πάτε στο μπάνιο (ένα άτομο κάθε φορά) και να πάτε στο πίσω μέρος της περιοχής δοκιμής για να έχετε ένα σνακ, αλλά αυτό είναι. Πρέπει να προετοιμάσετε το σώμα σας να καθίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο στόχος σας πρέπει να είναι να κάνετε τον εαυτό σας όσο το δυνατόν πιο άνετα κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Φάτε ένα καλό πρωινό την ημέρα της εξέτασης, αλλά μην τρώτε τίποτα που θα σπάσει το στομάχι σας.

Φέρτε ένα παλτό (ακόμα κι αν είναι καλοκαίρι) σε περίπτωση που η περιοχή δοκιμής είναι πολύ κρύα. Δεν μπορείτε να εστιάσετε εάν παγώσετε για έξι ώρες. Φέρτε ένα μπουκάλι νερό και ένα ελαφρύ σνακ. Φέρτε τα ωτοασπίδες σε περίπτωση που η περιοχή κοντά στη δοκιμή είναι θορυβώδης.

Αν αποτύχετε στη δοκιμή, μην το εγκαταλείπετε. Πολλοί άνθρωποι αποτυγχάνουν αυτής της εξέτασης, μερικές φορές 2 ή 3 φορές πριν καταλήξουν να περάσουν. Μην αποθαρρύνεστε. Επικεντρωθείτε στις αδύναμες περιοχές που προσδιορίσατε στην αναφορά βαθμολογίας και δώστε το άλλο πλάνο.

Ένας από τους τομείς στους οποίους οι χρήστες έχουν την πιο κατανοητή δυσκολία είναι ο τομέας κρυπτογράφησης. Ελέγξτε το άρθρο μου για την κρυπτογράφηση 101 για μερικές συμβουλές για το πώς να διασκεδάσετε να μάθετε για την κρυπτογράφηση.

Για να μάθετε τις πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τις εξετάσεις CISSP, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ISC2 και να δείτε το ενημερωτικό δελτίο υποψηφίων.