Πώς να αποφύγετε τα Skimmers πιστωτικών καρτών

Σκεφτείτε δύο φορές πριν σπρώξετε την κάρτα!

Σπάνια αφήνετε την πιστωτική σας κάρτα από την όρασή σας, έτσι πώς οι κακοί παίρνουν τις πληροφορίες της πιστωτικής σας κάρτας; Κάποιοι μπορεί να το πάρουν από ένα φίλο τραπέζια σε ένα εστιατόριο, αλλά πολλοί κλέφτες πιστωτικών καρτών λαμβάνουν τις πληροφορίες της κάρτας σας χρησιμοποιώντας μια συσκευή που ονομάζεται Πιστωτική κάρτα Skimmer.

Μια skimmer πιστωτικών καρτών είναι μια φορητή συσκευή σύλληψης που συνδέεται μπροστά ή πάνω από το νόμιμο σαρωτή. Το skimmer καταγράφει παθητικά τα δεδομένα της κάρτας κατά την εισαγωγή της πιστωτικής σας κάρτας στον πραγματικό σαρωτή.

Οι κλέφτες πιστωτικών καρτών συχνά τοποθετούν προσωρινά τη συσκευή skimmer κάρτας στις αντλίες αερίου, στα ΑΤΜ ή σε άλλα βολικά τερματικά σημεία εξυπηρέτησης αυτοεξυπηρέτησης. Οι κακοί τύποι όπως οι αντλίες αερίου και τα ΑΤΜ, επειδή είναι εύκολο να ανακτήσουν τα skimmers τους και γενικά λαμβάνουν πολλή κίνηση.

Η τεχνολογία skimmer έχει γίνει φθηνότερη και πιο εξελιγμένη τα τελευταία χρόνια. Ορισμένοι συλλέκτες συλλέγουν τις πληροφορίες της κάρτας χρησιμοποιώντας ένα μαγνητικό αναγνώστη και χρησιμοποιούν μια μικροσκοπική φωτογραφική μηχανή για να καταγράψουν την πληκτρολόγηση του PIN σας. Μερικοί σκουπίδια θα φτάσουν ακόμη και στο σημείο να τοποθετήσουν ένα δευτερεύον πληκτρολόγιο πάνω από το επάνω μέρος του πραγματικού πληκτρολογίου. Το δευτερεύον πληκτρολόγιο καταγράφει το PIN σας και τα καταγράφει ενώ περνάει την είσοδό σας στο πραγματικό πληκτρολόγιο.

Εδώ μπορείτε να εντοπίσετε και να αποφύγετε την αποκομιδή της πιστωτικής σας κάρτας στο ΑΤΜ ή την αντλία αερίου.

Επιθεωρήστε τον αναγνώστη καρτών και την περιοχή κοντά στην πλακέτα PIN

Πολλές τράπεζες και έμποροι συνειδητοποιούν ότι η απογείωση είναι σε άνοδο και συχνά θα δημοσιεύσει μια εικόνα για το τι θα έπρεπε να μοιάζει με την πραγματική συσκευή, έτσι θα δείτε ότι υπάρχει κάτι συνημμένο που δεν θα έπρεπε να υπάρχει εκεί εάν υπάρχει ένας skimmer. Φυσικά, ένα skimmer κάρτας θα μπορούσε να βάλει μια ψεύτικη εικόνα πάνω από την πραγματική εικόνα, έτσι αυτό δεν είναι ένας ασφαλής τρόπος για να εντοπίσετε ένα skimmer.

Για να δείτε τι δείχνουν κάποιοι skimmers, δείτε αυτά τα παραδείγματα των skimmers καρτών, ώστε να έχετε μια ιδέα για το τι πρέπει να ψάξετε.

Οι περισσότερες συσκευές απογύμνωσης είναι σχεδιασμένες να τοποθετούνται προσωρινά στην ΑΤΜ ή την αντλία αερίου, ώστε να μπορούν εύκολα να ανακτηθούν από τους κακούς αφού συλλέξουν μια παρτίδα δεδομένων κατόχου κάρτας.

Αν νομίζετε ότι η συσκευή σάρωσης δεν μοιάζει με το χρώμα και το στυλ του μηχανήματος, ίσως πρόκειται για skimmer.

Κοιτάξτε άλλες Αντλίες Αντλίες Αερίου ή Αναγνώστες Κάρτας ΑΤΜ για να δείτε αν ταιριάζουν

Εκτός αν οι σκώληκες λειτουργούν με μεγάλη λειτουργία, πιθανότατα απομακρύνονται μόνο μία αντλία αερίου κάθε φορά στον σταθμό που χρησιμοποιείτε. Κοιτάξτε την αντλία δίπλα στη δική σας για να δείτε αν η συσκευή ανάγνωσης κάρτας και η διάταξη φαίνονται διαφορετικά. Αν το κάνουν τότε ίσως μόλις εντοπίσατε ένα skimmer.

Εμπιστεύσου τα ένστικτά σου. Εάν υπάρχει αμφιβολία, χρησιμοποιήστε μια άλλη αντλία ή ΑΤΜ Κάπου αλλού.

Ο εγκέφαλός μας είναι εξαιρετικός στην αναγνώριση των πράξεων που δεν φαίνονται. Εάν έχετε μια αίσθηση ότι κάτι φαίνεται μακριά για το ΑΤΜ που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε, ίσως να είστε καλύτερα χρησιμοποιώντας ένα που αισθάνεστε πιο άνετα με.

Αποφύγετε τη χρήση του PIN σας στην αντλία αερίου.

Όταν πληρώνετε στην αντλία με τη χρεωστική / πιστωτική σας κάρτα, συνήθως έχετε τη δυνατότητα να την χρησιμοποιήσετε ως πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Είναι καλύτερο να επιλέξετε την πιστωτική επιλογή που σας επιτρέπει να αποφύγετε την εισαγωγή του PIN σας στην όψη μιας κάμερας Card Skimmer. Ακόμη και αν δεν υπάρχει φωτογραφική μηχανή skimmer κάρτας στο βλέμμα κάποιος θα μπορούσε να παρακολουθεί εισάγετε τον κωδικό PIN σας και στη συνέχεια θα μπορούσε να σας κούπα και να πάρετε την κάρτα σας στο πλησιέστερο ATM να αποσύρει κάποια μετρητά.

Όταν το χρησιμοποιείτε ως πιστωτική κάρτα, πρέπει συνήθως να εισάγετε τον ταχυδρομικό κώδικα χρέωσης ως επαλήθευση που είναι πολύ πιο ασφαλής από την τοποθέτηση του PIN σας.

Παρακολουθήστε τους λογαριασμούς σας

Αν υποψιάζεστε ότι ίσως έχετε απολιπανθεί η κάρτα σας. Παρακολουθήστε το υπόλοιπο του λογαριασμού σας και αναφέρετε αμέσως κάθε ύποπτη δραστηριότητα .