Πόσα εισόδους HDMI θέλω σε μια τηλεόραση HDTV;

Περισσότερο από ότι νομίζετε

Η διασύνδεση μέσων υψηλής ευκρίνειας είναι η αδιαμφισβήτητη μέθοδος σύνδεσης που προτιμάτε να χρησιμοποιείτε όταν συνδέετε μια συσκευή αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray, ένα σύστημα παιχνιδιών ή ένα αποκωδικοποιητή καλωδιακής ή δορυφορικής λήψης στην τηλεόρασή σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το HDMI παρέχει υψηλής ταχύτητας ασυμπίεστα ψηφιακά σήματα ήχου και βίντεο στην τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, πράγμα που καθιστά την όλη εμπειρία θέασης το καλύτερο που μπορεί να είναι.

Είναι σημαντικό να εξετάσετε τον αριθμό των εισόδων HDMI όταν αγοράζετε μια νέα τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας.

Πόσα εισόδους HDMI χρειάζεστε;

Ο αριθμός των διαφορετικών τύπων εισόδων έχει αυξηθεί στις σύγχρονες HDTV. Οι περισσότερες συνδέσεις είναι τώρα HDMI. Πριν αγοράσετε τηλεόραση, μετρήστε τον αριθμό των συσκευών που σχεδιάζετε να συνδέσετε και στη συνέχεια αγοράστε μια τηλεόραση με πολλές συνδέσεις HDMI συν ένα ή δύο για επέκταση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να αναζητήσετε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας με τρεις ή περισσότερες εισόδους HDMI.

Έχοντας μία μόνο σύνδεση HDMI περιορίζει αυστηρά τις επιλογές σας. Εάν διαθέτετε οποιοδήποτε είδος εισερχόμενου καλωδιακού ή δορυφορικού αποκωδικοποιητή, χρησιμοποιείτε την είσοδο μόνο HDMI για την καλύτερη ποιότητα εικόνας. Οτιδήποτε άλλο θέλετε να συνδέσετε με την τηλεόραση πρέπει να συνδεθεί με μια διαφορετική μέθοδο που προσφέρει κατώτερη απόδοση. Παρόλο που μπορείτε να αγοράσετε διαχωριστή ή διακόπτη HDMI, μερικοί διακόπτες προκαλούν ένα ελαφρύ πρόβλημα συγχρονισμού με το βίντεο και τον ήχο. Μια άμεση σύνδεση προτιμάται πολύ.

Δύο είσοδοι HDMI είναι καλύτερες από μία, αλλά με τον αριθμό των συσκευών στην αγορά που χρησιμοποιούν συνδέσεις HDMI, έχοντας μόνο δύο συνδέσεις τελικά σας βάζει στην ίδια βάρκα με μόνο μία είσοδο - είτε δεν χρησιμοποιείτε HDMI όταν αγοράζετε ένα HDMI switcher.

Τρεις ή περισσότερες εισόδους HDMI σας επιτρέπουν να συνδέσετε τρία ή περισσότερα εξαρτήματα στην τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας με καλώδια HDMI, ένα σύστημα βιντεοπαιχνιδιών, ένα Blu-ray Disc player και καλωδιακό ή δορυφορικό set-top box, για παράδειγμα. Εάν χρησιμοποιείτε ένα ραβδί ή ένα κιβώτιο HDMI για να δώσετε στην τηλεόρασή σας πρόσβαση σε περιεχόμενο και εφαρμογές συνεχούς ροής, θα χρειαστείτε μια θύρα HDMI για αυτό, καθώς και μία για οποιαδήποτε ηχεία HDMI για το κέντρο οικιακής ψυχαγωγίας. Κάντε μια λίστα με τις συσκευές HDMI και ελέγξτε το δύο φορές προτού ψωνίσετε.

Άλλες Συμβουλές Αγοράς HDMI

Δώστε προσοχή στην αγορά μιας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας που έχει πλευρική είσοδο HDMI. Αυτή είναι μια χρήσιμη διεπαφή που πρέπει να έχετε όταν συνδέετε μια ψηφιακή βιντεοκάμερα HDMI στην τηλεόραση. Είναι επίσης βολικό όταν τοποθετείτε τη νέα σας τηλεόραση στον τοίχο, γεγονός που καθιστά δύσκολη την πρόσβαση των θυρών στο πίσω μέρος της τηλεόρασης.