Τι είναι το AFAIK; Τι σημαίνει το AFAIK;

Χρησιμοποιείται για να μεταβιβάσει την αβεβαιότητα όταν απαντά σε μια ερώτηση στην ηλεκτρονική γραπτή ή ηλεκτρονική αλληλογραφία: "Από όσο γνωρίζω". Θα δείτε αυτό το ακρωνύμιο τόσο σε κεφαλαία AFAIK όσο και σε πεζά γράμματα, και τα δύο σημαίνουν το ίδιο πράγμα. Αυτή η έκφραση χρησιμοποιείται επίσης εναλλακτικά με το ακρωνύμιο IIRC (Αν θυμάμαι σωστά).

Έτσι, θα μπορούσατε να συνομιλήσετε με κάποιον που σας ρωτάει: "Απόψε η WYD ;" όπου απαντάτε, "AFAIK, τίποτα".

Παραδείγματα χρήσης AFAIK:

Παράδειγμα χρήσης AFAIK:

(Χρήστης 1) Χρειάζομαι μια πρόταση για το πώς να τροφοδοτήσουμε καλύτερα τα δύο σκυλιά μας και τον γερμανό μας βοσκό. Είναι όλοι μεγάλοι τρώγοντες και είναι πάνω από 75 λίβρες το καθένα. Το GSD μας είναι αλλεργικό στο γεύμα κοτόπουλου.

(Χρήστης 2) Το AFAIK, το καλύτερο ουδέτερο φαγητό για σκύλους με ευαίσθητα στομάχια είναι είτε αρνί είτε γαλοπούλα ή λευκό ψάρι. Ίσως να δοκιμάσετε το Orijen ή το κέλυφος της μάρκας Acana για μεγάλες φυλές;

Παράδειγμα χρήσης AFAIK:

(Χρήστης 1) Είδα κάποια πραγματικά τρελή sh * t στην εργασία σήμερα. Οι φορτωτές ρίχτηκαν κουτιά των πελατών και τους έδιωξαν σαν ποδοσφαιριστές

(Χρήστης 2) Τι; Αυτό είναι κακό! Οι άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους γι 'αυτό!

(Χρήστης 1) Το AFAIK είναι αιτία απόλυσης στην αποθήκη μας

(Χρήστης 2) Έχετε βρει βίντεο;

(Χρήστης 1) Προσπάθησα, αλλά με είδαν να τους παρακολουθώ.

(Χρήστης 2) Φίλε, τηλεπαραλάβει την επόμενη φορά και δείξε το αφεντικό σου. Αυτό είναι ανέντιμο shiz και οι πελάτες αξίζουν καλύτερα.

Παράδειγμα χρήσης AFAIK:

(Χρήστης 1) Μπορούν οι γάτες να τρώνε σοκολάτα; Νομίζω ότι η γάτα μας χνούδιε σε αυτό το σκούρο μπαρ σοκολάτας στην κουζίνα.

(Χρήστης 2) AFAIK, η σοκολάτα είναι δηλητηριώδης για τις γάτες και τα σκυλιά όταν καταναλώνεται σε μεγάλες μερίδες. Όπως μισό μπαρ σοκολάτας ή περισσότερο.

(Χρήστης 1) Πραγματικά; Δεκάρα. Καλά ήταν μόνο λίγο!

(Χρήστης 2) Προτείνω να τον παρακολουθήσετε προσεκτικά και να τον πάρετε στον κτηνίατρο, αν αρχίσει να φαίνεται ληθαργικό ή αδύνατο!

Παράδειγμα χρήσης AFAIK:

(Mike) Επιβεβαιώνει ο Καναδάς την θανατική ποινή;

(Χρήστης 2) Ο AFAIK, ο Καναδάς δεν εκτέλεσε ποτέ αιχμάλωτο τον 20ο ή τον 21ο αιώνα.

(Χρήστης 1) Ακούγεται δεξιά. Οι καναδοί είναι ωραίοι άνθρωποι.

Η έκφραση AFAIK, όπως και πολλές πολιτιστικές περιγραφές του Internet, αποτελεί μέρος της σύγχρονης αγγλικής επικοινωνίας.

Εκφράσεις παρόμοιες με το AFAIK:

Πώς να κεφαλαιοποιήσετε και να σημειώσετε συντομεύσεις στο Web και σε γραπτά μηνύματα:

Η κεφαλαιοποίηση είναι μια μη ανησυχία όταν χρησιμοποιείτε συντομεύσεις μηνυμάτων κειμένου και ορολογία συνομιλίας . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κεφαλαία γράμματα (π.χ. ROFL) ή όλα τα πεζά γράμματα (π.χ. rofl) και η έννοια είναι ίδια. Αποφύγετε να πληκτρολογείτε ολόκληρες προτάσεις με κεφαλαία, αν και, αυτό σημαίνει να φωνάζετε σε απευθείας σύνδεση μιλάμε.

Η σωστή στίξη είναι ομοίως μια μη ανησυχία με τις περισσότερες συντομεύσεις γραπτού μηνύματος. Για παράδειγμα, η συντομογραφία για το "Too Long, Did not Read" μπορεί να συντομευτεί ως TL, DR ή ως TLDR . Και οι δύο είναι μια αποδεκτή μορφή, με ή χωρίς στίξη.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε περιόδους (κουκκίδες) μεταξύ των επιστολών σας. Θα ηττηθεί ο σκοπός της επιτάχυνσης πληκτρολόγηση αντίχειρα. Για παράδειγμα, το ROFL δεν θα ήταν ποτέ γραμμένο ROFL , και το TTYL δεν θα μπει ποτέ TTYL

Συνιστώμενη εθιμοτυπία για τη χρήση του διαδικτυακού και γραπτού μηνύματος

Το να γνωρίζετε πότε να χρησιμοποιείτε την ορολογία στην ανταλλαγή μηνυμάτων σας είναι να γνωρίζετε ποιος είναι το κοινό σας, γνωρίζοντας αν το περιβάλλον είναι άτυπο ή επαγγελματικό και στη συνέχεια χρησιμοποιείτε καλή κρίση. Αν γνωρίζετε καλά τους ανθρώπους και είναι μια προσωπική και άτυπη επικοινωνία, τότε χρησιμοποιείτε απολύτως συντομογραφία. Από την άλλη πλευρά, αν ξεκινάτε απλώς μια φιλία ή μια επαγγελματική σχέση με το άλλο άτομο, τότε είναι καλή ιδέα να αποφύγετε τις συντομογραφίες μέχρι να αναπτύξετε μια σχέση σχέσης.

Εάν η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι σε επαγγελματικό πλαίσιο με κάποιον που εργάζεται ή με κάποιον πελάτη ή πωλητή εκτός της επιχείρησής σας, αποφύγετε τις συντομογραφίες εντελώς.

Η χρήση πλήρους ορθογραφίας λέξεων δείχνει επαγγελματισμό και ευγένεια. Είναι πολύ πιο εύκολο να σκεφτείτε από την πλευρά του να είστε πολύ επαγγελματίας και στη συνέχεια να χαλαρώσετε τις επικοινωνίες σας με το χρόνο από το αντίστροφο.