Πώς να ξεκινήσετε μια καριέρα στο Web Design

Τι χρειάζεται για να γίνετε επαγγελματίας σχεδιαστής ιστοσελίδων;

Εάν πρόκειται να κάνετε το σχεδιασμό ιστοσελίδων ή την εξέλιξη της καριέρας σας, υπάρχουν πολλά πράγματα που θα θέλετε να σκεφτείτε. Βοηθά πολύ αν γνωρίζετε λεπτομέρειες όπως πόσο πληρώνει, ποιες είναι οι ώρες και τι θα αναμένετε από εσάς. Αν στη συνέχεια αποφασίσετε να είστε ελεύθεροι, θα πρέπει να μάθετε πώς να διαχειριστείτε την επιχείρησή σας και τα οικονομικά σας.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που όλα αυτά συνεπάγονται και να ξεκινήσετε την καριέρα σας στο σωστό δρόμο.

Από πού να αρχίσω

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές οδούς που μπορείτε να πάρετε ως επαγγελματίας σχεδιαστής ιστοσελίδων. Αυτά περιλαμβάνουν βασικό σχεδιασμό ή διοίκηση και προγραμματισμό ή γραφικά. Ορισμένες διαδρομές σταδιοδρομίας σας δίνουν λίγα πράγματα, ενώ άλλοι είναι πιο εξειδικευμένοι.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να εργάζεστε στο εξωτερικό ή να εργάζεστε σε μια εταιρεία. Και να είσαι webmaster δεν είναι όλα διασκέδαση και παιχνίδια? δεν είναι ούτε εντελώς δημιουργικό ούτε τεχνικό .

Τέλος, η πιστοποίηση ή κάποια άλλη εκπαίδευση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι το Διαδίκτυο βρίσκεται σε κατάσταση συνεχούς αλλαγής. Εάν δεν σας αρέσει να διατηρείτε το τελευταίο και σπουδαιότερο και να εκπαιδεύεστε συνεχώς, αυτό ίσως δεν είναι η σωστή κίνηση σταδιοδρομίας.

Εύρεση εργασίας Web Design

Η εύρεση εργασίας είναι δύσκολη, ανεξάρτητα από τον τομέα στον οποίο βρίσκεστε. Το πεδίο του σχεδιασμού ιστοσελίδων είναι ιδιαίτερα δύσκολο γιατί ενδιαφέρει τόσους πολλούς ανθρώπους.

Ορισμένοι σχεδιαστές και προγραμματιστές επιλέγουν να δουλεύουν για κάποιον άλλο όταν ξεκινούν ακριβώς. Αυτό μπορεί να είναι μια σοφή κίνηση, ακόμα κι αν τελικό όνειρό σας είναι να τρέχετε τη δική σας επιχείρηση ή να εργαστείτε ως ελεύθερος επαγγελματίας. Η επαγγελματική εμπειρία μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια αίσθηση για την επιχείρηση, να δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό δίκτυο και να μάθετε τεχνάσματα για το εμπόριο που μπορείτε να ανακαλύψετε μόνο μέσω πρακτικής εμπειρίας.

Όταν καθαρίζετε τις θέσεις εργασίας, θα βρείτε εργασίες στο διαδίκτυο κάτω από μια ποικιλία τίτλων. Αυτά περιλαμβάνουν τον παραγωγό, συγγραφέα ή copywriter, συντάκτη ή copyeditor, αρχιτέκτονα πληροφόρησης, διαχειριστή προϊόντος ή προγράμματος, σχεδιαστή γραφικών, καλλιτέχνη σχεδίασης και ψηφιακό προγραμματιστή. Φυσικά, υπάρχουν πάντα οι τίτλοι ενός web designer ή web προγραμματιστή επίσης.

Κοιτάξτε βαθύτερα σε αυτές τις λίστες εργασίας για να μάθετε ακριβώς τι ψάχνει ο εργοδότης. Εάν αυτό ταιριάζει με τις δικές σας ικανότητες, μπορεί να είστε ένας καλός αγώνας για τη θέση.

Έτσι, θέλετε να Freelance;

Αν δεν θέλετε να ζήσετε την εταιρική ζωή, ίσως το freelance web design είναι για σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε, ωστόσο, ότι αυτό δημιουργεί τη δική σας επιχείρηση. Αυτό σημαίνει ότι έρχεται με περισσότερες ευθύνες και επιπλέον καθήκοντα που συμβαίνουν φυσικά σε κάθε επιχειρηματική προσπάθεια.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα θελήσετε να πάρετε κάποια βασικά μαθήματα επιχειρήσεων. Για παράδειγμα, κάθε επιχείρηση ξεκινάει με ένα καλό επιχειρηματικό σχέδιο . Αυτό σας βοηθά να σας καθοδηγήσει στη δομή, τους στόχους, τη λειτουργία και τα οικονομικά που θα χρειαστεί για να διευθύνει την εταιρεία.

Θα θελήσετε επίσης να λάβετε συμβουλές σχετικά με τα οικονομικά και τους φόρους. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να ενσωματώσουν την εταιρεία ενός ατόμου και να δημιουργήσουν μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης (LLC) για να βοηθήσουν με αυτά τα θέματα. Η συζήτηση με έναν οικονομικό σύμβουλο ή λογιστή της επιχείρησης θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για εσάς.

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, θα πρέπει επίσης να κάνετε έρευνα σχετικά με τις αγορές και την τιμολόγηση. Μερικοί σχεδιαστές εργάζονται στην τοπική αγορά τους, ενώ άλλοι βρίσκουν μια θέση που μπορούν να προσφέρουν σε μια ευρύτερη, ακόμη και διεθνή, αγορά.

Το κλειδί είτε είναι το δικό σας σχέδιο μάρκετινγκ, το οποίο περιλαμβάνει ένα μεγάλο online χαρτοφυλάκιο της δουλειάς σας . Χρειάζεται επίσης την επιθυμία να βγείτε εκεί και να πωλήσετε τις υπηρεσίες σας απευθείας σε πιθανούς πελάτες.

Τιμολόγηση και νομικές ανησυχίες

Οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές ιστοσελίδων θα πρέπει πραγματικά να εργάζονται σε μια σύμβαση με κάθε πελάτη. Αυτό διευκρινίζει το έργο που θα κάνετε και πόσο συμφωνούν να πληρώσουν. Δεν μπορεί να τονιστεί πόσο σημαντικό είναι να υπάρξει γραπτή συμφωνία. Όπως πολλοί σχεδιαστές μπορούν να σας πουν, μπορεί να είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν από μερικούς πελάτες, αφού έχετε βάλει τις μεγάλες ώρες για να ολοκληρώσετε μια δουλειά.

Όσον αφορά το τι πρέπει να χρεώνετε για τις υπηρεσίες σας , αυτό είναι ένα δύσκολο ερώτημα που απαιτεί να απαντάτε σε πολλά πράγματα. Θα χρειαστεί να κάνετε εκτενή έρευνα για να βρείτε ανταγωνιστικές τιμές για τις υπηρεσίες που προσφέρετε στην αγορά-στόχο σας. Ανεξάρτητα, δεν μπορείτε να πάρετε οποιαδήποτε δουλειά χωρίς πρώτα να καταλάβετε πώς να γράψετε μια πρόταση που παίρνει την προσοχή του πελάτη.

Καθώς δουλεύετε, θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε και άλλες νομικές αρχές που συνοδεύουν την κατασκευή ιστοσελίδων. Υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τους εξωτερικούς συνδέσμους και τα πνευματικά δικαιώματα αποτελούν πάντα σημαντικό θέμα για οποιονδήποτε εκδότη ή παραγωγό στο διαδίκτυο. Κατανοήστε αυτά τα θέματα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και να κάνετε το καλύτερό σας για να παραμείνετε στη δεξιά πλευρά του νόμου επίσης.

Διαχείριση ιστοσελίδων και προώθηση

Ο σε απευθείας σύνδεση κόσμος είναι ανταγωνιστικός και απαιτεί να παραμείνετε στην κορυφή των τελευταίων τάσεων και βέλτιστων πρακτικών. Μέρος των υπηρεσιών σας μπορεί να είναι η προσφορά μάρκετινγκ και διαχείρισης ιστοτόπων στους πελάτες σας. Αυτό είναι λίγο πιο κουραστικό από τον πραγματικό σχεδιασμό και τον προγραμματισμό, αλλά είναι όλοι σχετικοί.

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) τροφοδοτεί την κυκλοφορία του ιστότοπου κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Κατά την οικοδόμηση και τη συντήρηση ιστοσελίδων, είναι σημαντικό να έχετε μια καλή αντίληψη των τελευταίων τάσεων SEO. Χωρίς αυτό, οι ιστοσελίδες του πελάτη σας δεν θα είναι επιτυχείς.

Η διαχείριση του ιστού σημαίνει ότι βρίσκετε έναν κεντρικό υπολογιστή για έναν ιστότοπο και, στη συνέχεια, διατηρείτε τον ιστότοπο με την πάροδο του χρόνου. Πολλοί πελάτες δεν θέλουν να μάθουν κάτι τέτοιο, έτσι θα βασίζονται σε σας για να το φροντίσετε. Δεν είναι το πιο λαμπρό έργο, αλλά είναι απαραίτητο για πολλές επιτυχημένες επιχειρήσεις σχεδιαστές ιστοσελίδων.