Δημιουργήστε μια νέα εικονική μηχανή με τη σύντηξη του VMware

Το Fusion του VMware σας επιτρέπει να τρέχετε σχεδόν απεριόριστο αριθμό λειτουργικών συστημάτων ταυτόχρονα με το OS X. Για να μπορείτε να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε ένα λειτουργικό λειτουργικό σύστημα (guest), πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε μια εικονική μηχανή, η οποία είναι ένα δοχείο που κρατά το OS και επιτρέπει να τρέξει.

01 από 07

Ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε μια νέα εικονική μηχανή με σύντηξη

VMware

Τι θα χρειαστείτε

Έχετε ό, τι χρειάζεστε; Ας αρχίσουμε.

02 του 07

Δημιουργήστε μια νέα εικονική μηχανή με τη σύντηξη του VMware

Αφού ξεκινήσετε τη λειτουργία Fusion, μεταβείτε στη βιβλιοθήκη εικονικού μηχάνημα. Αυτό είναι όπου μπορείτε να δημιουργήσετε νέες εικονικές μηχανές, καθώς και να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις για τις υπάρχουσες εικονικές μηχανές.

Δημιουργήστε ένα νέο VM

  1. Ξεκινήστε τη σύντηξη κάνοντας διπλό κλικ στο εικονίδιο της στο Dock ή κάνοντας διπλό κλικ στην εφαρμογή Fusion, που βρίσκεται συνήθως στο / Applications / VMware Fusion.
  2. Μεταβείτε στο παράθυρο Βιβλιοθήκη εικονικής μηχανής. Από προεπιλογή, αυτό το παράθυρο πρέπει να είναι μπροστά και στο κέντρο κατά την εκκίνηση της σύντηξης. Εάν δεν είναι, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό επιλέγοντας 'Βιβλιοθήκη εικονικού μηχανήματος' από το μενού των Windows.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί "Νέο" στο παράθυρο "Βιβλιοθήκη εικονικής μηχανής".
  4. Ο Βοηθός Εικονικής Μηχανής θα ξεκινήσει, εμφανίζοντας μια σύντομη εισαγωγή στη δημιουργία μιας εικονικής μηχανής.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Συνέχεια' στο παράθυρο του Βοηθού Virtual Machine.

03 του 07

Επιλέξτε ένα λειτουργικό σύστημα για τη νέα σας εικονική μηχανή

Επιλέξτε το λειτουργικό σύστημα που θέλετε να εκτελέσετε στη νέα σας εικονική μηχανή. Διαθέτετε ένα ευρύ φάσμα λειτουργικών συστημάτων για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένων των Windows , Linux, NetWare και Sun Solaris, καθώς και ένα ευρύ φάσμα εκδόσεων του λειτουργικού συστήματος. Αυτός ο οδηγός προϋποθέτει ότι σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε τα Windows Vista, αλλά οι οδηγίες θα λειτουργήσουν για οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα.

Επιλέξτε ένα λειτουργικό σύστημα

  1. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε ένα λειτουργικό σύστημα. Οι επιλογές είναι:
    • Microsoft Windows
    • Linux
    • Novell NetWare
    • Sun Solaris
    • Αλλα
  2. Επιλέξτε "Microsoft Windows" από το αναπτυσσόμενο μενού.
  3. Επιλέξτε Vista ως την έκδοση των Windows που θα εγκατασταθεί στη νέα σας εικονική μηχανή.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Συνέχεια'.

04 του 07

Επιλέξτε ένα όνομα και τοποθεσία για τη νέα σας εικονική μηχανή

Ήρθε η ώρα να επιλέξετε μια θέση αποθήκευσης για τη νέα εικονική μηχανή σας. Από προεπιλογή, η Fusion χρησιμοποιεί τον κατάλογο Home (~ / vmware) ως την προτιμώμενη θέση για εικονικές μηχανές, αλλά μπορείτε να τις αποθηκεύσετε οπουδήποτε θέλετε, όπως σε ένα συγκεκριμένο διαμέρισμα ή σε ένα σκληρό δίσκο αφιερωμένο σε εικονικές μηχανές.

Ονομάστε αυτή την εικονική μηχανή

  1. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για τη νέα σας εικονική μηχανή στο πεδίο 'Αποθήκευση ως:'.
  2. Επιλέξτε μια θέση αποθήκευσης χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού.
    • Η τρέχουσα προεπιλεγμένη τοποθεσία. Αυτή θα είναι είτε η τελευταία θέση που επιλέξατε για την αποθήκευση μιας εικονικής μηχανής (αν έχετε δημιουργήσει προηγουμένως) είτε την προεπιλεγμένη θέση του ~ / vmware.
    • Αλλα. Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή για να επιλέξετε μια νέα θέση χρησιμοποιώντας ένα τυπικό παράθυρο Mac Finder.
  3. Κάντε την επιλογή σας. Για αυτόν τον οδηγό, θα αποδεχτούμε την προεπιλεγμένη τοποθεσία, που είναι ο φάκελος vmware στον οικείο κατάλογό σας.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Συνέχεια'.

05 του 07

Επιλέξτε Εικονικές επιλογές σκληρού δίσκου

Καθορίστε τις προτιμήσεις σας για τον εικονικό σκληρό δίσκο που θα δημιουργήσει η Fusion για την εικονική μηχανή σας.

Εικονικές επιλογές σκληρού δίσκου

  1. Καθορίστε το μέγεθος του δίσκου. Η σύντηξη θα εμφανίσει ένα προτεινόμενο μέγεθος που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα που επιλέξατε νωρίτερα. Για τα Windows Vista, 20 GB είναι μια καλή επιλογή.
  2. Κάντε κλικ στο τρίγωνο αποκάλυψης «Επιλογές δίσκου για προχωρημένους».
  3. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου δίπλα σε οποιαδήποτε από τις επιλογές προηγμένων δίσκων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
    • Εκχωρήστε τώρα όλο το χώρο στο δίσκο. Η σύντηξη χρησιμοποιεί μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εικονική μονάδα δίσκου. Αυτή η επιλογή ξεκινά με μια μικρή μονάδα δίσκου που μπορεί να επεκταθεί, ανάλογα με τις ανάγκες, μέχρι το μέγεθος δίσκου που καθορίσατε παραπάνω. Εάν προτιμάτε, μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε τώρα τον πλήρη εικονικό δίσκο, για ελαφρώς καλύτερη απόδοση. Το συμβιβασμό είναι ότι αφήνετε χώρο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αλλού μέχρι να το χρειάζεται η εικονική μηχανή.
    • Διαχωρίστε το δίσκο σε αρχεία 2 GB. Αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται κυρίως για μορφές δίσκου FAT ή UDF, οι οποίες δεν υποστηρίζουν μεγάλα αρχεία. Η σύντηξη θα χωρίσει τον σκληρό σας δίσκο σε πολλαπλά τμήματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μονάδες FAT και UDF. κάθε τμήμα δεν θα υπερβαίνει τα 2 GB. Αυτή η επιλογή είναι απαραίτητη μόνο για τα MS-DOS, τα Windows 3.11 ή άλλα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα.
    • Χρησιμοποιήστε έναν υπάρχοντα εικονικό δίσκο. Αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν εικονικό δίσκο που δημιουργήσατε νωρίτερα. Εάν επιλέξετε αυτήν την επιλογή, θα πρέπει να δώσετε το όνομα διαδρομής για τον υπάρχοντα εικονικό δίσκο.
  4. Αφού κάνετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο κουμπί 'Συνέχεια'.

06 του 07

Χρησιμοποιήστε την επιλογή εύκολης εγκατάστασης

Το Fusion διαθέτει μια επιλογή εύκολης εγκατάστασης των Windows που χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που παρέχετε όταν δημιουργείτε μια εικονική μηχανή, μαζί με μερικά κομμάτια πρόσθετων δεδομένων, για την αυτοματοποίηση μιας εγκατάστασης των Windows XP ή Vista.

Επειδή αυτός ο οδηγός υποθέτει ότι εγκαθιστάτε Vista, θα χρησιμοποιήσουμε την επιλογή εύκολης εγκατάστασης των Windows. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή ή εγκαταστήσετε ένα λειτουργικό σύστημα που δεν την υποστηρίζει, μπορείτε να το αναιρέσετε.

Ρύθμιση της εύκολης εγκατάστασης των Windows

  1. Τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή "Χρήση εύκολης εγκατάστασης".
  2. Εισαγάγετε ένα όνομα χρήστη. Αυτός θα είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός διαχειριστή για XP ή Vista.
  3. Εισαγετε εναν κωδικο. Παρόλο που αυτό το πεδίο παρατίθεται ως προαιρετικό, συστήνω ιδιαίτερα τη δημιουργία κωδικών πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς.
  4. Επιβεβαιώστε τον κωδικό εισάγοντάς τον μια δεύτερη φορά.
  5. Εισαγάγετε το κλειδί προϊόντος των Windows. Οι παύλες στο κλειδί προϊόντος θα εισαχθούν αυτόματα, οπότε χρειάζεται μόνο να πληκτρολογήσετε τους αλφαριθμητικούς χαρακτήρες.
  6. Ο αρχικός σας κατάλογος Mac μπορεί να είναι προσβάσιμος στα Windows XP ή Vista. Τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή αυτή, εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση στον οικείο κατάλογο από τα Windows.
  7. Επιλέξτε τα δικαιώματα πρόσβασης που θέλετε να έχουν τα Windows για τον οικείο κατάλογό σας.
    • Μόνο για ανάγνωση. Ο αρχικός σας κατάλογος και τα αρχεία του μπορούν να διαβαστούν, να μην τροποποιηθούν ή να διαγραφούν. Αυτή είναι μια καλή επιλογή στο μέσο του δρόμου. Παρέχει πρόσβαση στα αρχεία, αλλά τα προστατεύει, μη επιτρέποντας αλλαγές εντός των Windows.
    • Διάβασε και γράψε. Αυτή η επιλογή επιτρέπει την επεξεργασία ή τη διαγραφή αρχείων και φακέλων στον οικείο κατάλογο από τα Windows. σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε νέα αρχεία και φακέλους στον κατάλογο Home μέσα από τα Windows. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για άτομα που θέλουν πλήρη πρόσβαση στα αρχεία τους και δεν ανησυχούν για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.
  8. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να κάνετε την επιλογή σας.
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Συνέχεια'.

07 του 07

Αποθηκεύστε τη νέα σας εικονική μηχανή και εγκαταστήστε τα Windows Vista

Έχετε ολοκληρώσει τη διαμόρφωση της νέας σας εικονικής μηχανής με το Fusion. Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα λειτουργικό σύστημα. Εάν είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε Vista, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Αποθηκεύστε την εικονική μηχανή και εγκαταστήστε το Vista

  1. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στην επιλογή 'Εκκίνηση εικονικής μηχανής και εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος τώρα'.
  2. Επιλέξτε την επιλογή "Χρήση δίσκου εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος".
  3. Τοποθετήστε το CD εγκατάστασης του Vista στη μονάδα οπτικού δίσκου του Mac.
  4. Περιμένετε να τοποθετηθεί το CD στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή Mac.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Τέλος'.

Αποθηκεύστε την εικονική μηχανή χωρίς να εγκαταστήσετε ένα λειτουργικό σύστημα

  1. Καταργήστε την επιλογή ελέγχου δίπλα στην επιλογή "Εκκίνηση εικονικής μηχανής και εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος τώρα".
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Τέλος'.

Όταν είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε Vista