Τρόπος χρήσης των κανόνων αλληλογραφίας της Apple για την οργάνωση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Χρησιμοποιήστε τους κανόνες αλληλογραφίας για να διατηρήσετε πληροφορίες σχετικά με: Τα ενημερωτικά δελτία για τα Mac που οργανώνονται

Οι Κανόνες Apple Mail μπορούν να σας επιτρέψουν να ελέγξετε το email σας επιτρέποντάς σας να φιλτράρετε, να οργανώσετε και ίσως το πιο σημαντικό να σας βοηθήσουν να αγνοήσετε το spam με το ταχυδρομείο να φροντίζει τα ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για εσάς.

Αν δεν έχετε τον έλεγχο του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο μπορεί να σας πάρει τον έλεγχο. Ακόμα κι αν αγνοήσουμε το spam (και σίγουρα προσπαθούμε να), οι περισσότεροι από εμάς παίρνουν ένα πάρα πολύ ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κάθε μέρα. Είναι εύκολο να αισθάνεστε συγκλονισμένοι και είναι εύκολο να παραβλέψετε σημαντικά μηνύματα.

Είναι επίσης ευκολότερο από ό, τι μπορεί να σκεφτείτε να πάρετε μια λαβή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή οργάνωση και ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό στην Apple Mail που ονομάζεται Κανόνες. Μπορείτε να δημιουργήσετε κανόνες για να χειρίζεστε εισερχόμενα μηνύματα, καθώς και να οργανώνετε τα υπάρχοντα μηνύματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανόνες για την αρχειοθέτηση εισερχόμενης αλληλογραφίας στα κατάλληλα γραμματοκιβώτια, την προώθηση μηνυμάτων σε άλλο παραλήπτη, την αποστολή μιας αυτόματης απάντησης σε ένα μήνυμα ή την επισήμανση μηνυμάτων ως αναγνωσμένα ή επισημασμένα.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την οργάνωση της αλληλογραφίας, ρίξτε μια ματιά στο: Οργανώστε το Apple Mail με γραμματοκιβώτια

Εάν αυτό ακούγεται σαν ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό, μπορείτε να ξεκινήσετε να δημιουργείτε τους δικούς σας κανόνες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δημιουργία νέου γραμματοκιβωτίου

Εάν πρέπει να δημιουργήσετε ένα γραμματοκιβώτιο Tech Today, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

  1. Βεβαιωθείτε ότι το Mail είναι η πρώτη πιο μεγάλη εφαρμογή.
  2. Από το μενού Γραμματοκιβώτιο, επιλέξτε Νέο γραμματοκιβώτιο.
  3. Στο φύλλο που πέφτει κάτω, χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού Θέση για να επιλέξετε πού θέλετε να τοποθετήσετε το νέο γραμματοκιβώτιο.
  4. Στο ίδιο πρόβατο συμπληρώστε το πεδίο με το όνομα Tech Today ή οποιοδήποτε όνομα θέλετε να δώσετε στο νέο γραμματοκιβώτιο.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Δημιουργήστε έναν κανόνα στην αλληλογραφία

Θα δημιουργήσουμε έναν κανόνα για την υποβολή του ενημερωτικού δελτίου Tech Today που στέλνεται σε ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Tech Today που δημιουργήσαμε σε αυτή την συμβουλή:

  1. Από το μενού Αλληλογραφία, επιλέξτε Προτιμήσεις. Στο παράθυρο Προτιμήσεις αλληλογραφίας , κάντε κλικ στο εικονίδιο Κανόνες.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη κανόνα.
  3. Στο πεδίο Περιγραφή, εισάγετε το Newsletter Tech Today.
  4. Ρυθμίστε το αναπτυσσόμενο μενού Εάν σε οποιοδήποτε.
  5. Ορίστε το αναπτυσσόμενο μενού Οποιοδήποτε παραλήπτη από Από.
  6. Στο πεδίο Περιέχει, εισάγετε ενημερωτικά δελτία @ email. .
  7. Στην ενότητα Εκτέλεση των ακόλουθων ενεργειών, επιλέξτε Μετακίνηση μηνύματος από το αναπτυσσόμενο μενού.
  8. Επιλέξτε το γραμματοκιβώτιο Tech Today (ή το συγκεκριμένο γραμματοκιβώτιο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε) από το αναπτυσσόμενο μενού Το γραμματοκιβώτιο. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  9. Κλείστε τις Προτιμήσεις αλληλογραφίας.

Την επόμενη φορά που θα λάβετε ένα ενημερωτικό δελτίο Tech Today, αυτόματα θα κατατεθεί στο γραμματοκιβώτιο που έχετε επιλέξει, απλώς περιμένοντας να το διαβάσετε.

Εφαρμογή κανόνων σε υπάρχοντα μηνύματα

Αφού δημιουργήσετε έναν κανόνα, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να οργανώσετε υπάρχοντα μηνύματα. Επιλέξτε τα μηνύματα στο παράθυρο προβολής αλληλογραφίας και μετά επιλέξτε Εφαρμογή κανόνων από το μενού μηνυμάτων. Ο Κανονισμός Εφαρμογής θα εφαρμόζει κάθε κανόνα που είναι ενεργός, όχι μόνο αυτός που μόλις ολοκληρώσατε.

Μπορείτε να αλλάξετε ποιοι κανόνες είναι ενεργοί από:

  1. Επιλέξτε Προτιμήσεις από το μενού Αλληλογραφία.
  2. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Κανόνες στη γραμμή εργαλείων του παραθύρου Προτιμήσεις.
  3. Προσθέτοντας ή αφαιρώντας ένα σημάδι ελέγχου μπροστά από κάθε κανόνα της λίστας.

Οι κανόνες εφαρμόζονται κατά φθίνουσα σειρά. Εάν δημιουργήσετε κανόνες που θα μπορούσαν να ισχύουν για πολλά μηνύματα , οι κανόνες θα εφαρμοστούν με τη σειρά με την οποία εμφανίζονται στη λίστα κανόνων. Μπορείτε να κάνετε κλικ και να σύρετε κανόνες στη λίστα για να τις εφαρμόσετε με διαφορετική σειρά.

Επεξεργασία ή διαγραφή ενός κανόνα

Για να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε έναν κανόνα, επιλέξτε Προτιμήσεις από το μενού Αλληλογραφία. Στο παράθυρο Προτιμήσεις αλληλογραφίας, κάντε κλικ στο εικονίδιο Κανόνες. Κάντε κλικ στον κανόνα που θέλετε να διαχειριστείτε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία ή κατάργηση. Αν επιλέξετε το κουμπί Επεξεργασία, μπορείτε να αλλάξετε οποιεσδήποτε από τις προϋποθέσεις που ορίσατε στον αρχικό κανόνα. Κάντε κλικ στο κουμπί OK όταν τελειώσετε. Οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν τυχόν υπάρχοντα μηνύματα, αλλά θα εφαρμοστούν αυτόματα σε όλα τα νέα μηνύματα που πληρούν τα κριτήρια που έχετε ορίσει.

Εκτός από τη χρήση κανόνων για την οργάνωση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε Smart Mailboxes για να διευκολύνετε την εύρεση συγκεκριμένων μηνυμάτων. Θα σας δείξουμε πώς στην ακόλουθη συμβουλή:

Βρείτε τα μηνύματα ταχύτερα στο Apple Mail με έξυπνα γραμματοκιβώτια